Tresenje clio od 70-100km/h

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Tresenje clio od 70-100km/h

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Kot že naslov pove mi avto trese pri pospeševanju od 70km/h do nekje 100km/h. Z nićjimi obrati se bolje čuti. Se pravi če vozim s 5. prestavo se tresenje bolje občuti kot pa sw 4. prestavo. Je pa tresenje kar močno in ni kot da bi motor trokiral. Gume so na novo centrirane in gume so nove. Enako je bilo pri letnih gumah to tresenje pa sem mislil da gume niso dobro centrirane. Vendar tresenje je iz dneva v dan hujše. Hvala za vse odgovore.
Aja avto je clio 1.4 16v 2003l
LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Preveri nosilce motorja. Pa tudi polosovine.
Uporabniški avatar
flashridr

Hm polosovine. Pri 70000km to dvomim. Bom pa pregledal nosilce kakor si predlagal. Kaj pa končniki ali pa zglobi imajo kaj vloge tukaj. Ker to sem preveril pa nimajo nič lufta.
helmut
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a helmut »

Jaz sem imel enak problem, kot ga ti opisuješ. Pri meni je bil kriv zanič zgornji nosilec motorja. Strošek okrog 120e(original). Jaz sem isto mislil, da bi bile lahko gume, ampak ko sem jih dal scentrirat ja bilo isto. Od takrat, ko sem zamenjal nosilec je vse ok.
Sočutje in dobrota sta ključni vrlini v življenju
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

flashridr napisal/-a:Hm polosovine. Pri 70000km to dvomim. Bom pa pregledal nosilce kakor si predlagal. Kaj pa končniki ali pa zglobi imajo kaj vloge tukaj. Ker to sem preveril pa nimajo nič lufta.

zka pa nebi ble polsosvine?? mislim manšete pa tud niso večne, ka pa če maš kako manšeto hin pa nimaš več masti noter in ti je polsosvina vrtela na suho?? lej na kilometr se ne zanašaj, vse je lahko, zgoren nosilc pa dvomim pa bi lhka bil, men osebno je manšeta poknala pa mi je isto tresel, še volan se mi zelo treso levo-desno pol je pa sam homokinetičen zglob poknu pa sem obstal, lahko je pa tudi manšeta uredi ampak je tud možen da je zglop iztrošen in pol dela treslaje... peli mehaniku, povej situacijo, povej kako dela avto, kaj dela znjim pa naj ti pregleda manšete, pa če bi npr ble uredu pa naj saj eno al pa obe da dol in naj pregleda homokinteične zglobe.
Uporabniški avatar
flashridr

No danes sem ugotovil da mi volana ne trese ampak samo avto. Se cel avto trese tko da mislim, da ni v zvezi niti z polosovinami in niti ne z končniki ali kaj podobnega. Smo pa že pogledali če so manšete cele in če je kaj mastno tam okoli in tega ni bilo videti. Pa če bi bila polosovina bi mi tudi v ovinku pokalo, ker to se mi je pa na enem prejšnjem avtu zgodilo in vem kako se sliši.

LP Flash
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

ti povem kaj je bil problem pri meni to lani? isto mi je avto tresu ko stara šajtrga :?
vzrok? na prvi feltni se je od znotraj nabrala umazanija in pesek in sneg in ne vem še kva vse :lol: avto je tresel za popi***t. sem razmišlal kje vse bi lahko felgo zvil :lol:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
flashridr

Ja tudi to smo mislili da je lahko vzrok. Vendar so na feltnah nove gume + feltne so bile dol vzete in pregledane tko da to ni vzrok. Bom pogledal če je slučajno res nosilec motorja, kar se mi skos bolj dozdeva da bi lahko bilo to. Ker mi tudi ročico od menjalnika mal trese. Bomo ugotovili in odpravili težavo ter kasneje poročam kaj je bilo.

LP Flash
cliouser
Kraj: Lenart-Maribor

Odgovor Napisal/-a cliouser »

In je vzrok že znan? Imam podoben simptom na clio 1.2 16v. Pri pospeševanju trese cel avto pri okrog 80km/h (gume ok, volan ne trese). Prvo mnenje je, da ima desna polosovina luft.
Ni lahko, nam!
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Pri polosovinah lahko zelo nahitro ugotoviš če so zanič. Namreč, ko pospešuješ trese, sploh če mal matraš avto z nizkimi obrati, ko pa nekako samo vzdržuješ hitrost ali pa bremzaš z mašino, je pa vse vredu, brez treslajev. Vsaj pri men je bilo tko.
LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
flashridr

Re: Tresenje clio od 70-100km/h

No da ne odpiram še ene teme. Zdj sm se odločil, da menjam polosovino. Avto je clio 1.4 16V 2003. Naj bi bila pa zanič desna (sovoznikova) ta dolga. Ali mogoče paše od 1.5 dCI. Kolikor sem gledal v dyalogisu sem opazil enako kataloško številko. Če pa kdo ve bi bil vesel tudi cene polosovine. Ali pa če kdo prodaja rabljeno. Lahko mi odgovorite tudi na PM.

LP Anže
Deniss

Re: Tresenje clio od 70-100km/h

Odgovor Napisal/-a Deniss »

tovarniško obnovljena 153€ na reno servisu
Odgovori