občasno dušenje motorja pri speljevanju

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bomber111

občasno dušenje motorja pri speljevanju

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

na meganu 1.4 16v letnik 2000 mi ga občasno zaduši in malo zatrokira pri speljevanju. potem malo nabijem gas da pride k sebi in potem gre normalno. med vožnjo se to ne dogaja. občutek pa je podoben kot pri dizlu če ne dela egr.
ima kdo kak predlog. menjal sem tesnilo na dušilni loputi in ni dosti bolje.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: občasno dušenje motorja pri speljevanju

Odgovor Napisal/-a schik »

Hm, ne vem točno kk zgleda to dušenje. Če samo cukne pri speljevanju je hin spodnji nosilec na motorju - dogbone. Kaj pa svečke?
bomber111

narejen komplet servis pred 3.000 km, vključno s svečkami. ne cukne mehansko ampak motor izgubi moč in potem potrokira kot da bi skloplo 2 cilindra. naredi pa to občasno samo pri speljevanju potem pa lahko tudi 150 km med vožnjo dela vse normalno.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Hm, mogoče se katera od tuljav poslavlja...
bomber111

tuljave so bile menjane nekje pred 40.000 km. vse štiri, ker so bile kar problematične originalne in so rade crkovale.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Tuljave...mel enak problem, sicer na scenicu 2.0, smo menjali vse filtre, svečke, kable, na koncu pa sem ugotovil da je bila fuč ena tuljava (ima dve, vsaka za dva cilindra), menjal obe...od takrat naprej ni več trokiralo.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
bomber111

moj ima sicer na vsakem cilindru svojo tuljavo. pa je bilo pri tebi tudi občasno trokiranje ali vedno. ali se je to poznalo med vožnjo tudi ali samo pri speljevanju?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Začelo se je občasno, pač na vsake toliko (recimo 2-3x/teden) ga je zamorilo med speljevanjem, potem se je to začelo dogajati bolj pogosto (vsak dan), na koncu pa je že med vožnjo zgubljal moč oz. če so obrati padli pod 2500RPM ga je začelo fajn moriti in je cukal ko zmešan. Jaz sem bil takrat prepričan, da so smeti v tanku, ker je avto preden sem ga kupil stal nekaj časa, ampak saj pravim, je bila ena tuljava fuč, bila je še originalna iz tovarne (magnetii marelli), potem sem jo menjal za novo bougicordovo.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
bomber111

včeraj sem menjal tesnilo na dušilni loputi in očistil motorček prostega teka in loputo, pa se je ponovilo samo na začetku po parih kilometrih. pol pa ne več. upam da je bilo krivo to, da je vleklo preveč zraka not pa ni bila prava mešanica. upanje umre zadnje. sploh ni problem šraufat, le denarnica trpi pri tem. :-)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ponavadi to povzroča pokvarjen ali len MAP senzor, če so cevke, pa slaba tesnost na ta senzor na požarni steni.
Odgovori