Clio 1.8 16V TORZIJA menjava z Express-om

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: Clio 1.8 16V TORZIJA menjava z Express-om

Odgovor Napisal/-a rambo »

jaz sem imel to palico na zadnji torziji kot je malo visje na sliki za renault expres na clio mk1.nisem je pa dodatno montiral.kar smo se tudi kasneje pri mehaniku cudili od kot se je vzela,ker je pri 1.4rt letnik 95 naj nebi bilo.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Španec, ki "prodaja" tele torzije, mi je sporočil, da so od navadnega Express-a enake torzijske kot za Gr.N.

Torej tole...
Slika

...je enako kot tole

Slika

Kataloške so:
L: 7700 758 855
D: 7700 758 856

Debelina je 23.2mm (16S/Williams imata 22mm) in so identične tistim za 16S/Williams Gr.N :!:
Sicer kot vidim tam, obstajajo še ene debelejše (24.5mm), samo tisto zna bit pa že malo preveč verjetno.

Jutri se pozanimam koliko pridejo nove, potem pa lahko naredimo en group buy, pa Končar še mal popusta zrihta :P
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

140€/kom :shock: Se pravi 280€ za obe palci. Bomo mi to kar rabljeno nekje probal najt :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Ja, bo kr rabljeno :lol:

A španca si kontaktiral kaj?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sem ga malo povprašal po cenah in če bi ploh poslal. Sicer morem mal pri nas pogledat kolk tele stvari kej rjavijo, ker pri njih nič ne solijo in so torzije kot nove.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ja take so cene :) To je še poceni, ker za peugeota je cena 350gbp od peugeot sporta, in to brez poštnine. :) V group buyu smo dobili od firme ki baje dela za peugeot sport za 180gbp. S poštnino smo potem prišli na 250€, s tem da nam jih je en Anglež pripeljal v Slo.

Lahko jim pišete pa jih vprašate če naredijo in za koliko:
http://www.performancetorsion.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Če hočeš podvozje dobro nastavit bo pač treba dat denar, tko to je. Lahko se pa dela tko kot pri nas v Rally-ju, se šalabajaza in vozi z polizdelki. :)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ma ja, sej glede na to da je tole Renault sport roba za Gr.N, je še pocen...dokler ne izveš da je od Express-a :lol: Sej vprašanje kolk pride to v Renault Sport programu, ni 2x za rečt da je cena x2 ali več za isto stvar.

Za nas amaterje bo to čist ok, že tko smo eni preveč zbirčni, k probamo 3 različne fedre na leto :roll: Pač je vse odvisno od denarja in dokler probavaš s fedri za 100€ še ni panike, tist ki si pa lahko privošči, da pa 15x tolk pa se pelje tko kot se šika.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

kmetek napisal/-a:Za nas amaterje bo to čist ok, že tko smo eni preveč zbirčni, k probamo 3 različne fedre na leto :roll: Pač je vse odvisno od denarja in dokler probavaš s fedri za 100€ še ni panike, tist ki si pa lahko privošči, da pa 15x tolk pa se pelje tko kot se šika.
To mi je znano. :lol: Ampak jaz sem se potem ustavil na najboljši rešitvi za svoj denar, jurja pa zaenkrat ne dam za podvozje. :oops:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

60€ + poštnina iz Španije :wink: Po slikah sodeč so lepe, nič rjave. Treba se je pozanimat kolk pride poštnina, da vidm če se nam splača naročit, al probamo kej "doma" najt.

A nardimo en spisek, da vidmo koliko je sploh kandidatov za tole?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Đabe. Navali narode! :lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo, takole zgledata tile palici od 16S/Williams-a:

Slika

Kot se lahko vidi, ima desna 2 rumene in 2 modre črte, leva pa 2 modre in 2 rdeče. Enako je na palicah stabilizatorja, samo da so tam samo po 1 črta vsake barve.

Imam to srečo, da so dejansko kot nove, brez pikice rje:

Slika

Slika

Glede na to, da so na slikah, ki mi jih je poslal španec ravno take, bo to spet delo za pol urce, ko enkrat nagruntaš sistem, je čist simpl, nastaviš ga pa lahko na nekje 2-3mm natančno, kar je čist OK za moje pojme.

Torej, kar nardimo spisek, da mu povem okvirno koliko bi vzeli in da vidmo kolk pride poštnina. Aja, palice majo pa cca. 2kg/kom in so dolge cca. 60cm, da bomo lažje dobil cena poštnine.

Spisek:

1. gagi`d hype
2. kmetek
3. houseboy
4. robi1000
Zadnjič spremenil kmetek, dne 08 Mar 2012, 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
frankie

Odgovor Napisal/-a frankie »

Oj predlog, kakšen šofer ki pelje tja??? Šleper...Sigurno kdo koga pozna...
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sem poslal PM tistim ki imajo ventilarja, da dobim približno cifro koliko je sploh zainteresiranih za to, da mu sporočim.

Konec koncev ni potrebe da naročano iz Španije, če kdo ve kje dobit te stvari v dobrem stanju (to je zame take kot so na sliki par postov višje), kar na dan z besedo. Jaz imam pač možnost to naročit iz Španije. ko bomo mel eno okvirno število kandidatov, bomo pa naprej razmišljal od kje in kako bi to spravli do nas :wink:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

No pa saj teža sploh ni neka huda, edino velikost bi znala predstavljati problem pri poštnini.
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Ja, z dodatnim zadnjim stabilizatorjem, je avto dobil čist drug karakter. Res je ko dan in noč napram prej. Razlike v sekundah nevem, lahko sam povem da je blo zanimivo vidt na grobniku ko je symon pred mano pelu v ovinku in mu je zadi avto hotu že skor mal plesat, pr men pa sploh ni blo tazga občutka in sm meu feeling da bi lah šu še mau hitrej predn bi pršu do limita. Pa to sm opazu šele na posnetku od gopro k sm ga meu na strehi :D
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Odgovori