Okvara desnega stekla, ne dela?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
theLman

Okvara desnega stekla, ne dela?

Odgovor Napisal/-a theLman »

LP
Ne dela mi premik desnega,sovoznikovega stekla na elektriko, je megane II letnik 2004 3 vratni. Kaj bi lahko bil vzrok oz kaj je treba menjati? Ne dela ne iz voznikove strani ne sovoznikove strani, tko d stikalo dvomim da je...Levo steklo dela normalno.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Okvara desnega stekla, ne dela?

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Potrebno je demontirati tapeto vrat, nato se vidi v kakšnem stanju je mehanizem in njegovi sestavni deli.................................plastični deli se lahko polomijo - potrebna menjava polomljenih/obrabljenih delov.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

theLman napisal/-a:LP
Ne dela mi premik desnega,sovoznikovega stekla na elektriko, je megane II letnik 2004 3 vratni. Kaj bi lahko bil vzrok oz kaj je treba menjati? Ne dela ne iz voznikove strani ne sovoznikove strani, tko d stikalo dvomim da je...Levo steklo dela normalno.
tako kot je že Fan rekel naredi, pa še nekaj: nič več ne pritiskaj! ker je notri zajla, in če pritiskaš se rada navije in razcufa, posledično je potrebno zamenjat komplet mehanizem in ne le posameznih delov!
tako da razdri, do takrat pa ne premikaj stikala!
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
theLman

Ok,hvala zaenkrat,bom razdrl takoj ko bom mel cas in porocam kako zgleda...Hvala zenkrat. LP
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Pri meganih II običajno poči plastični mostiček, v katerega je zataknjen požir. Žal se ne da kupiti samo ta mostiček (za Scenica II se pa da).

Če bo potrebno menjati cel mehanizem, pazi, da paše gor original motorček. Jaz sem nampreč kupil od Valeota, pa sem imel težave.

Pa še nasvet - čim začne pokat, je potrebno takoj pogledat.

lp,
Luka
theLman

Luka: Kaj pokat?
Drugac sm dal pa dol tapeto, je bil konektor izklopljen in ga vklopim nazaj, probam ce dela in je sla sipa samo dol, gor pa ne. Potem sem poljal k elektricarju kaj se dogaja in sva ugotovila, da se motorcek vrti samo v eno smer, torej tudi ce pritisnes na gump za dvig sipe gre sipa dol...Sedaj cakam, da ugotovi kaj se dogaja, pravi da je lahko vzrok na voznikovi strani pri stikalih ali pa kje drugje na vezju...
Je imel kdo podobno tezavo?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Motorček se ob obremenitvi neha vrteti ( varnost ), torej preverite koliko sile se potrebuje za zapiranje stekla........ - vodila, pletenica........................nikakor pa to ne počnite z motorčkom, ker se bo naveličal in pregorel.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

theLman napisal/-a:Luka: Kaj pokat?
Zajla se cefra kar nekaj časa. Pri tem se pa sliši zvok kot prasketanje ali skripanje.

lp,
Luka
theLman

Tega zaenkrat ne slisim :P
Jutri naj bi zvedel, ce se je dalo popravit pri elektricarju, tko da sporocim kako je slo...
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Pomoje je problem pri stikalu na voznikovi strani - vsaj pri meni je blo tko.
Sem pol vzel rabljenega iz enega razbitega Megana pa sedaj dela bp - je pa res da sem kar se tega tiče kr len in razvajen; rajši dam 20€ kot pa da bi se sam spravil kaj popravit... :oops:
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Odgovori