Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
A 200000 bo že padla

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Točno tako

Slika je sicer malo meglena, je pa dokaz neizpodbiten
Za darilo je dobila 5L olja in filtre, ki jih bo pridno izkoristila čez vikend. Čaka jo še kopel z mehurčki in tatoo na zadnjo šipo (klubska nalepka)
V glavnem: v času od 103k km, kar je najina sva na njej naredila slednje: X-krat zamenjala olje (vedno na 15k km) in vse filtre, menjala garnituro jermenov, EGR, zgornji desni nosilec motorja, amortizerje, fedre, diske, sprednje in zadnje ploščice in 2 kompleta gum (letne, zimske).
Od okvar (oz izrednih stvari) ni bilo nič resnega: desni volanski končnik, desni nosilec motorja, popuščen var na izpušnem loncu. EGR bi mogoče lahko še spucala... Najbolj resna stvar je bil zamašen vod goriva med rezarvoarjem in filtrom, za kar je bila kriva nafta. Aja, 2 crknjene svečke, zamenjala sva vse 4 (če so pač poceni). Čitalec kartice....
Amortizerje in vse končnike sva menjala skupaj s fedri, da se dela optika enkrat, ne pa na vsakih 10k km, ko bi kaj crkovalo. Diski in ploščice so pač potrošni material.
Poraba mi je nihala med 5,7L in 6,8L (poleti, pozimi).
Turbina, ojnični, pumpa - prvi. TRKAM
Plani za naprej: naslednji servis menjava jermenov in pripadajočih stvari, pregledat morm še jermenico, ker ni bila menjana pri prvem velikem servisu. Spomladi načeloma 18ke in (kar bi mogla že lani) kleparska dela in barvanje. Treba bo še eno globinsko čiščenje notranjosti, da sedežom vdahnemo nazaj malo življenja. Avtoakustika čaka na montažo že vsaj 6 let (in je bla planirana za vsaj 3 avte). Upam, da mi uspe poleti, drgač bo itak splesnalo vse..
No, sprememba plana je samo to, da bo visokotonce gnal kar direktno procesor in ne ojačevalec (zmanjka kanalov in prostora v prtljažniku, ojačevalca pa itak ne dobim nikjer).
Toliko za zdaj - želim ji še mnoge uspešne kilometre (vsaj še 60k). Pol pa drug motor noter, ker od hiše ne gre nikoli

Slika je sicer malo meglena, je pa dokaz neizpodbiten
V glavnem: v času od 103k km, kar je najina sva na njej naredila slednje: X-krat zamenjala olje (vedno na 15k km) in vse filtre, menjala garnituro jermenov, EGR, zgornji desni nosilec motorja, amortizerje, fedre, diske, sprednje in zadnje ploščice in 2 kompleta gum (letne, zimske).
Od okvar (oz izrednih stvari) ni bilo nič resnega: desni volanski končnik, desni nosilec motorja, popuščen var na izpušnem loncu. EGR bi mogoče lahko še spucala... Najbolj resna stvar je bil zamašen vod goriva med rezarvoarjem in filtrom, za kar je bila kriva nafta. Aja, 2 crknjene svečke, zamenjala sva vse 4 (če so pač poceni). Čitalec kartice....
Amortizerje in vse končnike sva menjala skupaj s fedri, da se dela optika enkrat, ne pa na vsakih 10k km, ko bi kaj crkovalo. Diski in ploščice so pač potrošni material.
Poraba mi je nihala med 5,7L in 6,8L (poleti, pozimi).
Turbina, ojnični, pumpa - prvi. TRKAM
Plani za naprej: naslednji servis menjava jermenov in pripadajočih stvari, pregledat morm še jermenico, ker ni bila menjana pri prvem velikem servisu. Spomladi načeloma 18ke in (kar bi mogla že lani) kleparska dela in barvanje. Treba bo še eno globinsko čiščenje notranjosti, da sedežom vdahnemo nazaj malo življenja. Avtoakustika čaka na montažo že vsaj 6 let (in je bla planirana za vsaj 3 avte). Upam, da mi uspe poleti, drgač bo itak splesnalo vse..
Toliko za zdaj - želim ji še mnoge uspešne kilometre (vsaj še 60k). Pol pa drug motor noter, ker od hiše ne gre nikoli
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
lepa cifra
... naj ti še naprej služi brez problemov (v kar ne dvomim)
.... pol če boš pa menjou motor ti pa predlagam 2.0 DCI 175KM al pa vsaj 150 
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Veš, da bi 175km vzel
So pa tovarniško obnovljeni ali novi 1,9dCi prav smešno poceni 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
nasmej me.drhouse napisal/-a:Veš, da bi 175km vzelSo pa tovarniško obnovljeni ali novi 1,9dCi prav smešno poceni
koliko pride in kaj je všteto
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5646224
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5712190
Ni glih zastonj, sem pa vseeno pričakoval cene okoli 50% višje.

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5712190
Ni glih zastonj, sem pa vseeno pričakoval cene okoli 50% višje.
Lepo skrbiš zanjo, naj ti še dolgo služi...
Hvala, tebi tudi želi popolnoma isto
Torej, v soboto sem opravil servis - zamenjal filtre, olje in sčistil EGR + vode (Wynns power!). Je spet pridna tiha in poskočna.
Potem sem ji privoščil masažno kopel z mehurčki (Kärcher), še prej pa tatoo na zadnjo šipo. Sicer sem hotel dat veliko nalepko, pa je glih zapihalo in mi jo pod 45°prilepilo čez celo šipo. Tako je ostala sam še manjša, sam mi ne zgleda napačno.
No še neki slikic, žal vse s telefonom:
Dokaz, zakaj je filter nafte koristen in potreben
To (in še ful tega) se je nabralo v posodici s filtrom v 15k km. Posodico sem pred montažo novega filtra seveda spraznil in sčistil.

Evo, "polnoletnež" oz "polnokilometrež" v vsem svojem sijaju. Pokrov oz plastika je v slabšem stanju, ker je bil očitno en od serviserjev pred leti "preveč nežen" z njo. Govorim že 2 leti, da morm zamenjat

Opazi kdo kaj novega?

Tik po knajpanju in masažni kopeli. Pridružila se je še mamina Thalia.

In še ena kar tako. Na odbijaču se dobro vidi posledice zim in avtov mojih prekrasnih sodelavcev na službenem parkingu ter sostanovalcev v našem blokovskem naselju

In video okvirno kako in kaj dela ta strašni Wynns. Malo za vpogled, glede na to, da sem dobil že ful PM-jev kako sem EGR prečistil. Še enkrat: Avto mora biti ogret, snameš dol filter ali cev pred sesalnim kolektorjem (odvisno od kje naprej želiš čistiti). Ker je moj EGR nov (cca 16k km) in tako načeloma čist, sem delal samo priporočeno "ohranjanje čistoče" celega sistema pri vsaki menjavi olja. Zato sem tudi delal od filtra naprej. Torej, filter je snet in celo pločevinko delaš tako, kot je vidno na filmčku. Nato avto 1min pustiš, da dela, ugasneš in hitiš montirat vse nazaj. Sledi ali večkratno nabijanje obratov do 2500 ali vsaj 5km dinamične vožnje. Glede na to, da sem na Krasu, lahko ugibate, kaj sem izbral
In to je to
Aja, zvok na filmčku je kar neki... V resnici ima avto čisto drugačen glas.
http://youtu.be/XJg7WCkqads
Toliko za zdaj
Torej, v soboto sem opravil servis - zamenjal filtre, olje in sčistil EGR + vode (Wynns power!). Je spet pridna tiha in poskočna.
Potem sem ji privoščil masažno kopel z mehurčki (Kärcher), še prej pa tatoo na zadnjo šipo. Sicer sem hotel dat veliko nalepko, pa je glih zapihalo in mi jo pod 45°prilepilo čez celo šipo. Tako je ostala sam še manjša, sam mi ne zgleda napačno.
No še neki slikic, žal vse s telefonom:
Dokaz, zakaj je filter nafte koristen in potreben

Evo, "polnoletnež" oz "polnokilometrež" v vsem svojem sijaju. Pokrov oz plastika je v slabšem stanju, ker je bil očitno en od serviserjev pred leti "preveč nežen" z njo. Govorim že 2 leti, da morm zamenjat

Opazi kdo kaj novega?

Tik po knajpanju in masažni kopeli. Pridružila se je še mamina Thalia.

In še ena kar tako. Na odbijaču se dobro vidi posledice zim in avtov mojih prekrasnih sodelavcev na službenem parkingu ter sostanovalcev v našem blokovskem naselju

In video okvirno kako in kaj dela ta strašni Wynns. Malo za vpogled, glede na to, da sem dobil že ful PM-jev kako sem EGR prečistil. Še enkrat: Avto mora biti ogret, snameš dol filter ali cev pred sesalnim kolektorjem (odvisno od kje naprej želiš čistiti). Ker je moj EGR nov (cca 16k km) in tako načeloma čist, sem delal samo priporočeno "ohranjanje čistoče" celega sistema pri vsaki menjavi olja. Zato sem tudi delal od filtra naprej. Torej, filter je snet in celo pločevinko delaš tako, kot je vidno na filmčku. Nato avto 1min pustiš, da dela, ugasneš in hitiš montirat vse nazaj. Sledi ali večkratno nabijanje obratov do 2500 ali vsaj 5km dinamične vožnje. Glede na to, da sem na Krasu, lahko ugibate, kaj sem izbral
http://youtu.be/XJg7WCkqads
Toliko za zdaj
Lepo si jo poštimu
Če še rabiš kako nalepko mam doma sam je treba pogledat če je še ok - že ko berem kako ti jo je veter uničil se smejem, ka da bi biu zram
lp
lp
Pa veš kako sm se naj*bal. Še mama je pomagala tiste črke vlečt s folije, da je blo res v nulo - in www in pike in vse. Pol pa glih pomerim, rečem mami, nej stisne na sredini in evo.. Zapiha, konc
Sej zaenkrat sem s to zadovoljen. Se mi zdi, da pride lepo in ne izstopa preveč...
Sej zaenkrat sem s to zadovoljen. Se mi zdi, da pride lepo in ne izstopa preveč...
Nalepka res lepo pride tak da se ne sekiri - še vedno jo pa lahko potem zamenjaš.
zakaj ne pobarvaš letvic v barvo avta? 
Nisem ziher, da mi je cool. Sem videl že par avtov, sploh ph.1, se pa nekako ne morm odločit. Maja je načeloma proti.
Bom videl spomladi, ko gre na šminkanje...
Zdaj mi pa je res prioriteta, da zdrži motor še eno leto do konca obrokov. O nakupu kaj drugega ne razmišljam resno, sam tisto: ooo, to bo pa naslednji avto
Glede na to, da bo 99% ostala dokler ne zgnije, bo še kar nekaj € šlo v njo. Zdej si me spet spomnil na bodykit, sam cena je pa res
Kakšen link do pametnih bodykitov?
Bom videl spomladi, ko gre na šminkanje...
Zdaj mi pa je res prioriteta, da zdrži motor še eno leto do konca obrokov. O nakupu kaj drugega ne razmišljam resno, sam tisto: ooo, to bo pa naslednji avto
Kakšen link do pametnih bodykitov?
obdrž dokler bo delala
glede letvic pa: (en hitr PS
) :

glede bodykitov bo pa treba še mal raziskvt. sem pa tudi razmišljal da bi samo zadnjega zamenjal in dal neke lepe zaključke avspuha na levo in desno stran

glede bodykitov bo pa treba še mal raziskvt. sem pa tudi razmišljal da bi samo zadnjega zamenjal in dal neke lepe zaključke avspuha na levo in desno stran
Mel sem nekje sliko iste barve, grandtour z 19" in barvanimi letvicami - sam je ne najdem...
Ni slabo, še vedno pa nisem ziher če je to - to
No bomo videli. Hvala za PS
Ni slabo, še vedno pa nisem ziher če je to - to
No bomo videli. Hvala za PS