Laguna ne vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Geniusx
Kraj: Koroška

Laguna ne vžge

Odgovor Napisal/-a Geniusx »

Živjo.Prosim vas za mnenja in pomoč. Namreč danes sem očistil EGR ventil. Vse lepo in prav, sestavim skupaj nazaj in poskusim zagnati motor. Motor parkrat zasuče in samo klik. Izpiše se opozorilo CHECK INJECTION in to je to. Ko pritisnem start naredi samo klik. Kot da štarter ne požene. Če priklopim na drug akumulator pa ga vergla, vendar ne požene. Kje sem ga usral? Prosim za pomoč :oops:
Uporabniški avatar
Kaki1

Re: Laguna ne vžge

Odgovor Napisal/-a Kaki1 »

To se je zgodilo tudi meni. Pa sem odprl še enkrat, zalavfal motor za par sec brez EGR not in mi vrže ven saje (ki sem jih očitno med izvleko EGR-ja po nesreči notri spustil), en debelejši košček se je ugnezdil med ventil (ga ni zaprlo)...skratka ponovno očistim in lavfa...
Uporabniški avatar
Geniusx

sem pravkar demontiral spet EGR vendar ko pritisnem start se zasliši samo kovinski zvok.Kot da štarter ne požene.

Ima mogoče egr ventil kakšno varovalko?
Uporabniški avatar
Kaki1

Mislim, da ne. Imaš pa priklopljen ventil na elektriko (konektor)?
Uporabniški avatar
Geniusx

Imam priklopljeno tako kot mora bit. Poskusil sem vse variante. Razen če imam to srečo, da mi je slučajno istočasno šel v maloro štarter :evil: Ker ko avto priklopim na kable sicer zavergla, ampak ne zadosti. Jaz sumim štarter...
Uporabniški avatar
Geniusx

Smo našli krivca. Zatajila je "varnostna" klema na akumulatorju :lol: Hvala za nasvete, avto spet nabira kilometre :!: :P
Uporabniški avatar
Kaki1

Sem vesel, da si rešil situacijo!
Odgovori