laguna III 1,5 dci 2008 in ¨injection system fault˝

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
žafran
Kraj: Maribor

laguna III 1,5 dci 2008 in ¨injection system fault˝

Odgovor Napisal/-a žafran »

Par dni nazaj se mi je pokazalo zgoraj omenjeno opozorilo. Avto je v trenutku izgubil moč. Končno sem se ustavil na prvi avtobusni postaji in vgasnil motor. Počakam nekaj trenutkov...in avto vžge brez težav.
Naslednji dan isto, in tako skoraj vsak dan. :mad:
Grem na tester na servis...vse kaže na povezavo z nafto. Baje je zdaj ko je takšen mraz pametno voziti s skoraj polnim tankom nafte. Ker sem imel slab akumulator še zamenjam njega...in seveda tankam full rezervoar.
En dan vse ok...danes zjutraj (pri temp -15) ista pesem, sploh če želim koga na avtocest prehitet - takoj pokaže...
ne vem, če ima še kdo tako težeavo...prosim za nasvete,

hvlala :D
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: laguna III 1,5 dci 2008 in ¨injection system fault˝

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Najprej bi zamenjal naftni filter. Zna biti da je že tako zamašen, da ne uspe skozi njega preteči dovolj nafte, ko se poveča potreba po večjem vbrizgu v valje. Če pa ne bo pomagalo pa je lahko kakšna šoba zadelana.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kje pa tankaš?

Nevem kje sem bral, da so na Petrolu nihanja po raznih črpalkah od -17°do -27°C.

Če je bilo zunaj -15°C pa še kak prazen rezervar, je možno, da ti je kaj zapacalo.

Jst kljub standardnim zimskim dodatkom v nafti vseeno dodajam Castrol TDA in zaenkrat nimam problemov.
Uporabniški avatar
žafran

Tankam mešano...omv, Mol...tu pa tam shell.
Petrola se načeloma izogibam. Je pa res da sem malo dolgo čakal z lučko (prazn kesl). :(
Uporabniški avatar
drhouse

Posesalo kako smet in v najboljšem primeru zamašilo ali omejilo pretik dovodne cevke.

Podobna stvar jeseni pri meni, ko sem prvič sploh tankal na Petrolu (ker so kao izboljšali kvaliteto nafte).

Mi je zabilo dovod že pred filtrom, blo potrebno čiščenje.

Avto je ugasnil, javil napako na sistemu vbrizga. Prižgal sem ga s kar nekaj mukami. Tekel normalno v minimumu; ko sem samo taknil gas pa je ugasnil.

Probaj se izogibati vožnji s praznim rezervarjem!
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adriano »

drhouse napisal/-a: Nevem kje sem bral, da so na Petrolu nihanja po raznih črpalkah od -17°do -27°C.
Js tud nevem kje si bral ampak informacija je napačna. Je povsod konstantno na -26°C
Uporabniški avatar
drhouse

Sam predajam, kar sem prebral. Seveda pa nisem preverjal tega, ker tudi nisem mogel ;)
Uporabniški avatar
adriano

Ni blo mišljeno zlonamerno sem samo podal točno informacijo. Prebere se lahko marsikaj :)
Uporabniški avatar
drhouse

Res je!

Se mi pa zdi, da je to nekje na forumu pisalo :I Pa sej nima veze ;)

Pomoje najboljše menjat filter nafte, spraznit nafto iz ohišja filtra in probat s kakšnim aditivom.
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

drhouse napisal/-a:Kje pa tankaš?

Nevem kje sem bral, da so na Petrolu nihanja po raznih črpalkah od -17°do -27°C.

Če je bilo zunaj -15°C pa še kak prazen rezervar, je možno, da ti je kaj zapacalo.

Jst kljub standardnim zimskim dodatkom v nafti vseeno dodajam Castrol TDA in zaenkrat nimam problemov.

Ali lahko prosim poveš, kje si kupil Castrol TDA? Jaz ga iščem že nekaj časa, pa brez uspeha (Petrol, Motomat...). Ali ga pri Castrolu sploh še izdelujejo?
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
drhouse

Imeli so ga v Eurotonu, pred kakšnimi 3mi meseci sem ga še videl.

Sam pa uporabljam še staro zalogo - nimam pojma kje sem ga kupil oz. dobil.
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

adriano napisal/-a:
drhouse napisal/-a: Nevem kje sem bral, da so na Petrolu nihanja po raznih črpalkah od -17°do -27°C.
Js tud nevem kje si bral ampak informacija je napačna. Je povsod konstantno na -26°C
prejšnji teden kolegici zmrznila nafta pri -15 tankano na petrol SB v keslu še 3/4 nafte, tak da ne vem kak je to možno :/
Uporabniški avatar
adriano

če avto ni ustrezno pripravljen za zimo (zamenjan naftni filter....) ne pomaga tudi če je nafta do -30°C. pozimi se iz nafte izloča parafin v obliki kristalov, ki se nabirajo v filtru. Se pravi, če filter ni bil menjan in je zapacan od prej lahko pride do zamašitve veliko prej kot -26°C. Petrol zagotavlja nemoteno delovanje do te temperature ob pogoju, da je avto ustrezno pripravljen za zimo. Lahko pa se napiše tudi reklamacija in bojo v roku enega ali dveh dni izmerili filtrirnost nafte in ugotovili ali je vzrok v nafti ali kje drugje.

LP
Uporabniški avatar
žafran

To mi napiše na testu...
Uporabniški avatar
Kermit

Odgovor Napisal/-a Kermit »

Sem imel isti problem, rešil sem ga z menjavo naftnega filtra.

Najprej pa poizkusi (če še nisi) z odzračevanjem dotoka goriva z ročno pumpico v motornem prostoru, to moraš v vsakem primeru naredit tudi po menjavi naftnega filtra.

Postopek:
Rabiš eno tanko PVC cev in malo posodico. Na cevi za gorivo v motornem prostoru (na sovoznikovi strani) je črni T člen z ventilčkom. Nanj daš cev in jo spelješ v posodico. Odzračuješ tako, da ventilček na T členu malo odviješ da ga odpreš, stiskaš in spuščaš ročno pumpico (tisto črno gumijasto zadevo) dokler ne gre zrak iz sistema, nato jo še zadnjič stisneš, ventilček zapreš in po tem sprostiš pumpico.

Ko je odzračeno je v cevi na vrhu kvečjemu za eno veliko kapljo zraka, bistveno je pa predvsem to, da pri prižganem motorju v prostem teku v tisti cevi ne vidiš penjenja ampak lep in stalen tok dizla.
Odgovori