Kot rečeno naj bi trši zadnji konec (stabilizator in torzija) pripomoglo k izpolšanju prekrmarjenja.
Original torzija naj bi bila premehka, predvsem zato ker imamo spredaj vsi neke trše fedre.. Pregledal sem sheme v dialogysu, in primerjal slikce (nevem sicer kako so zanesljive)
Ampak če pogledamo razlike:
CLIO 1.8 16V
Prema:

Torzija:

EXPRESS NORMALNA OBREMENITEV
Prema:

Torzija:

Kot je videti nobene razlike. Ko greš pogledat prečni stabilizator pravi da ga ni, in iz slikic je razvidno, da vlogo stabilizacije opravlja prema.
Potem sem preveril še za:
EXPRESS VEČJA OBREMENITEV
Prema:

Torzija:

Medtem ko pa na ekspresu z povečano obremenitvijo najdemo tudi stabilizator, kot je razvidno tu prema nima tudi funkcije "stabilizatorja"
Stabilizator :

Potem sem še pregledal kataloške številke pri obeh torzijah:
Torzijske palice od Expressa imajo drugačno kataloško številko, medtem ko imajo objemke isto kataloško številko (če pravilno sklepam to pomeni, da morajo biti palice iste debeline)
Kataloška številki prem expressa normalne obremenitve in clia sta različni.
Očitno je neka razlika pri palicah, (če sploh pašejo na premo od cliota, ki ni identična)
Kaj pa torzija od expresa težje obremenitve? Ima stabilizator, in malo drugačen princip, z samo eno palico..
Bi to sploh pasalo
Sej verjetno sem edin ki sm se tko globoko spustil v tole, samo, če mogoče kdo ve kaj več oziroma razbere več iz teh slikc naj ne skopari z besedami..