Laguna III 2.0 16v izpušni sistem in filter

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
laguna1.8.16V

Laguna III 2.0 16v izpušni sistem in filter

Odgovor Napisal/-a laguna1.8.16V »

Pozdravljeni

Nekaj se igram z mislimi, da bi iz moje lagune iztisnil še nekaj moči ;)

Kateri izpušni sistem mi predlagate?
Jaz sem se nekak zagledal v Magnaflow celoten izpušni sistem ter K&N filter in potem mogoče mogoče kaki chip iz 140 na 160, 170 km...

Vaša mnenja oz predlogi, izkušnje.. hvala
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: Laguna III 2.0 16v izpušni sistem in filter

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

laguna1.8.16V napisal/-a:Pozdravljeni

Nekaj se igram z mislimi, da bi iz moje lagune iztisnil še nekaj moči ;)

Kateri izpušni sistem mi predlagate?
Jaz sem se nekak zagledal v Magnaflow celoten izpušni sistem ter K&N filter in potem mogoče mogoče kaki chip iz 140 na 160, 170 km...

Vaša mnenja oz predlogi, izkušnje.. hvala

z chipom boš dosegel kakih 15 konjev nič več, sem tudi sam razmišljal v tej smeri z 1.6 motorjem pa še kolebam ali bi ali nebi ga z 110 na 125 dal.
Kar tezko verjamem da bi se kaj poznalo.

Z izpuhom dobiš kakšnih par konjev tako da računaj max tam nekje 160.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Odvisno kolk si pripravljen poseči v žep. Začni pri komplet izpuhu(od kolektorja naprej), druge odmične gredi, kovane bate, lažji vztrajnik, znižana glava...

Če si resen so majstri na forumu in ti lahko vse to zrihtajo :wink:

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Nos napisal/-a:...druge odmične gredi, kovane bate, lažji vztrajnik, znižana glava...
Sej se hecaš ne :lol:
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

zamenjaj avto za turbača :)
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ah dejte no... Kakih 15 konjev! :lol: Če boš dobil kakih 5 bi si že lahko dal roko!

Če dejansko želiš kaj več moči, bo treba kar konkretno odpret denarnico. S filtrom in izpuhom (in čipom) boš dobil kvečjemu zvočno kuliso, samih pospeškov pa niti ne.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Z optimizacijo ("čipom") na atmosfercu ne boš nikoli dosegel takega prirastka. Pravtako ne z ispuhom. Mogoče pri kombinaciji obeh, pa še to le če se menja še izpušni kolektor in je v osnovi res restriktiven izpušni sistem. Kombinacija obojega se bo poznala, še vedno pa ne bo avto potem kar "letel". 15 konjev se more kar konkretno poznat, če se ne, potem niti pod razno ni 15 konjev prirastka. Malo si preberita teme kot je ta:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... &start=210

Posta od tunerc-a.

Športni izpuh je tako kot je robi rekel, samo dretje učinka pa nobenega. Mogoče se zdi da avto gre toliko bolje ker se dere tok bolj. :D Pa o "športnih izpuhih" bi lahko tudi debatirali.

Za take pridobitve moči je treba najprej ugotovit kateri je najbolj restriktiven del v motorju. Mogoče so to že odmične gredi (najverjetneje), potem šele sesalni kolektor in airbox, izpušni kolektor, itd.

Pa da ne bo kdo mislil da je pri turbo motorjih povsem drugače. Pravtako veljajo enake zakonitosti, le da se tam da igrat z samim tlakom turbine in s tem večjo močjo. Dejstvo pa je da druge komponente, večji volumetric efficiency glave lahko sproducira enako moč/navor z nižjim tlakom, kar na dolgi rok pomeni manjši stres na komponente motorja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
tunerc

Odgovor Napisal/-a tunerc »

kakor sam poznam renault vozila, lahko zatrdim (tu je morda RS clio izjema, saj mi ni tok dobro poznana njegova zasnova), da so zelo restriktivni v izpušnem sistemu. Sam sem v svoji praksi na renaultih veliko preizkušal do izpred petih let nazaj. Dober izpušni sistem (to ne pomeni najdražji) ti prinese tudi do 15 konjev kar je na atmosferskem vozilu /recimo clio 1.6 16V ali kak podoben) konkretno in se presenetljivo pozna. Tu moram omeniti, ni bilo katalizatorja gor, kar danes lahko predstavlja probleme, sam sem pa mnenja da dober sportni 100 celični katalizator nima praktično pri takem vozilu nobene restrikcije in je tudi emisijsko ustrezen za euro3 norme. To v kombinaciji z individualnim reprogramiranjem reacunalnika in takoimenovanim cold air intejkom daje zelo dobre rezultate in zelo dobro odzivnost vozila.
Uporabniški avatar
Stupo

Re:

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Drmo napisal/-a:Z optimizacijo ("čipom") na atmosfercu ne boš nikoli dosegel takega prirastka.
Verjami, da se kar pozna. Meni je pri Tunercu pokazalo 37,5KM več, oziroma 22% več, kot je navedeno za ta tip motorja. Pa tudi v praksi se kar pozna razlika.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

na atmosfercu????
to je za dizla že hud prirastek oz skoraj nikoli se ne dvignes za slabih 40 konjev.
ti mater bom tud jaz potem premislejval v tej smeri pa če se dvigne samo za 20 konjev. samo ne verjamem. ker so mi vsi odsvetovali to. še kolega ki se ukvarja z tem.
Uporabniški avatar
Drmo

Re: Re:

Stupo napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Z optimizacijo ("čipom") na atmosfercu ne boš nikoli dosegel takega prirastka.
Verjami, da se kar pozna. Meni je pri Tunercu pokazalo 37,5KM več, oziroma 22% več, kot je navedeno za ta tip motorja. Pa tudi v praksi se kar pozna razlika.
To mislš BMW-ja, ne?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Stupo

Re: Re:

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Drmo napisal/-a:
Stupo napisal/-a:
To mislš BMW-ja, ne?
Jap.
Tudi sam prej nisem verjel, da je možno samo z zamenjavo mape doseči tako spremembo.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo

tukaj pozabljaš da imaš 2.5 motor ki ima poleg velike prostornine tudi že vanos sistem (sistem krmiljenja odmičnih gredi) in s tem verjetno tudi kar nekaj rezerve.
Tudi na peugeotovem 2.0 motorju se da kar nekaj iztisnit (serijsko 177hp, optimizacija s standalone 197hp --> ), pa zaradi tega ne moreš kar posploševat na vse motorje.
Enigma motorsport
Odgovori