Cuden zvok v motorju 1.5dci
Re: Cuden zvok v motorju 1.5dci
http://www.youtube.com/watch?v=KX0CzPIB ... AAAAAAABAA
Ta prvi posnetek je na mestu, stisnjena sklopka, gre pa od 1. pa do 5. prestave, na koncu je v rikvercu...
http://www.youtube.com/watch?v=LXDXbRMd ... AAAAAAAAAA
Ta drugi posnetek je pa ugašanje motorja...
Oboje pa je izrazito ko je motor ogret na delovno temperaturo...
Torej, sedaj kaksna ideja?
Ta prvi posnetek je na mestu, stisnjena sklopka, gre pa od 1. pa do 5. prestave, na koncu je v rikvercu...
http://www.youtube.com/watch?v=LXDXbRMd ... AAAAAAAAAA
Ta drugi posnetek je pa ugašanje motorja...
Oboje pa je izrazito ko je motor ogret na delovno temperaturo...
Torej, sedaj kaksna ideja?
auto uzdign pr mehaniku pa zalaufi ko bo na liftu. lohk da se stanga ki povezuje menjalnik pa tvojo ročko nekje dotakne pleha pa ropota. dotika se lahko pa zarad tega kr je nosilc slab, pa cudno vse skupaj stoji, al pa se ti je nekje pleh sneu. samo če ti trese bo kriu nosilc. sj tko nemorš vidit...naj da dvigalko pod mašino pa odšraufa glaun nosilc dol. pol pa poglej kako zgleda. ni tok drag pomoje.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
Pri meni je tudi tako ropotalo pa so na servisu rekli da je nosilec motorja in da ga bodo zamenjali pod garancijo.No na koncu ni bil nosilec ampak so cevi od klime nekar drgnile. 
Vsekakor je nekaj s tem da nekaj nekam drgne, ali je nosilec kliv ali pa kaj drugega, treba je samo ugotoviti kaj nekam drgne in urediti da ne bo vec, kajne?
Mislim, ni nekaj hujsega?
Mislim, ni nekaj hujsega?
No, dons je bil avto pri serviserju...Odkril je, da je treba zamenjat enega od nosilcev, sicer spodnjega (ampak ne tistega od menjalnika). Rekel pa je, da mu je cudno, da bi ta zvok prihajal zaradi nosilca in pravi, da sumi bolj kaksno slabo napetost zobatega jermena ali kaj v zvezi z njim ali pa mogoce vodno pumpo...Ne vem vec kaj naj naredim, ker ce grem menjat vse po vrsti je to ogromno denarja
Pomoc prosim...
theLman napisal/-a:No, dons je bil avto pri serviserju...Odkril je, da je treba zamenjat enega od nosilcev, sicer spodnjega (ampak ne tistega od menjalnika). Rekel pa je, da mu je cudno, da bi ta zvok prihajal zaradi nosilca in pravi, da sumi bolj kaksno slabo napetost zobatega jermena ali kaj v zvezi z njim ali pa mogoce vodno pumpo...Ne vem vec kaj naj naredim, ker ce grem menjat vse po vrsti je to ogromno denarjaPomoc prosim...
to pa ziher ni od jermena ali vodne pumpe. niti slučajo.
to nekje nekaj zraven hodi k motorju kakšen pleh ali kaj. mogoče še tu okrog kolektorja ali pa malo bolj dol. ker je čisto mozno da je nosilec hin in je mogoče motor ni več na mestu kot bi moral.
malo sam poglej.
sem imel podoben primer. sicer meni je pa sonda pri katalizatorju hodla pri določenih obratih k plehu zraven pa sem mislo da se bo avto dvignil
sem šel pod pa malo raziskoval in odpravil to nadležno brnenje.
poročaj kaj je točno bilo
lp
Zdej nevem če je to to, si mogoče kdaj podrajsal z avtom po tleh (nasedel).
Jst sm meu podiben zvok ko sm tko podrajsal pa sem vtrgal en zatič ki je držal tist pleh ki pride v tisti utor kjer je auspuh in mi je to rožljalo.
Pojdi pod avto pa poglej da ni to mogoče?
Sam bi ziher mehanik to vidu, razn če res ni auspuha gledu.
To k ugasneš pa tut men tko nardi, sam nevem pol je tut pr men neki narobe?
Jst sm meu podiben zvok ko sm tko podrajsal pa sem vtrgal en zatič ki je držal tist pleh ki pride v tisti utor kjer je auspuh in mi je to rožljalo.
Pojdi pod avto pa poglej da ni to mogoče?
Sam bi ziher mehanik to vidu, razn če res ni auspuha gledu.
To k ugasneš pa tut men tko nardi, sam nevem pol je tut pr men neki narobe?
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
To so nosilci zanič avspuh ti spodi nekam v taki aluminij ruka zato ti brni tak ko ga ugasneš in v prestavah sem ti poslal Zs...
Nosilci so zanič ker mu nardi tak zvok ko ugasne avto?.Dk. napisal/-a:To so nosilci zanič avspuh ti spodi nekam v taki aluminij ruka zato ti brni tak ko ga ugasneš in v prestavah sem ti poslal Zs...
Ker potem so tut moji zanič - ker npr jat tut težko npr vržem v prvo če mam mal več obratov not; je to to?
Hvala!
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Joj, se opravicujm, tisti zvok, ki sem ga posnel sem odpravil, bil je snet pleh pri auspuhu. Problem je zvok, ki ga opisujem od samega zacetka...Vzrok tega ne vem kaj bi lahko bil in to je dilema ki jo imajo tudi mehaniki...
No,zadeva je odpravljena, kriv je bil lezaj skozi katerega gre polosovina.