Cukanje Laguna 1.9 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kovichas

Cukanje Laguna 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a kovichas »

Lep pozdrav.

Evo jst sm nou na forumu pa vidm da so nekateri klele ki so že kar nekaj videli in slišali, me zanima če bi mi kdo znau dati kakšnen odgovor na naslednje vprašanje.

Moja lagunca ... supr avto :) zalo zadovoljen!

Ampak mi je sedaj, opazil sem k se je zrak malo ohladil pa dobr govorim za zadnjih nekaj tednov ko je tam od 10 pa do -10, se mojemu avto začne dogajati nekaj kar ni čisto običajno ... saj pomoje :)

Ko imam v nižjih prestavah predvsem 1,2 mi avto nekje od 1800 obratov pa tja do 2200 kar močno cuka. Še posebaj če gasa ni toliko. Recimo da je malo klanca navzdol. Ali kaj podobnega.(bremzanje z motorjem) Jaz osebno nimam blage veze za kaj bi se lahko šlo sigurno pa je kdo tukaj ki se mu vsaj svita. Zato hvala za vse odgovore že vnparej :)

LP
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Cukanje Laguna 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kdaj si zadnjič menjal filter nafte?

Mogoče je že precej poln, ostalo doda še kaka voda v nafti, smeti, nizke temperature (zmrzne, izloča parafin)...
kovichas

vsi čistilci so bli menjani 15.000 nazaj ko sem tavelik servis naredu :) tko da nevem če bi lahko bilo to. Še kakšne druge možnosti?
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Nisi edini ki ima zjutraj probleme s cukanjem. Na citroenu, ki je tudi dizel, mi je danes na poti v službo cukal kot si ti opisal, dokler se ni ogrel...očitno nekaterim avtomobilom ne pašejo nizke temperature, bilo je pa -11 stopinj danes zjutraj, avto je pa rabil kar nekaj časa da je vžgal.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

kovichas napisal/-a:vsi čistilci so bli menjani 15.000 nazaj ko sem tavelik servis naredu :) tko da nevem če bi lahko bilo to. Še kakšne druge možnosti?
Probi vseeno zamenjat, ker je pri 1.9dCi vseeno dobro oz. skoraj nujno delat servise na 15k km.
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Živjo. Kolega sta mela podobne probleme. Stilo in astra oba 1.9 dci. Baje je doskrat problem v samem filtru nafte. tam se nabila voda, ki pri zelo nizkih temperaturah zmrzne, pol maš pa težavice. Veliko ljudi mi je reklo, da nasploh pri dizlih je priporočljivo menjat filter goriva pred zimo. LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

x2
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
kovichas

Hvala za odgovore :) supr! ČE je res tko nimam druge kot to da zamenjam filter ... sej morm tko ali tko tud servis redn narest tko da bo to tudi del tega. Lp :D
Odgovori