megane II - tresenje avta
Re: megane II - tresenje avta
Bom izkoristu to temo.
Včeraj sem zapeljal na eno ''odlično'' spluženo cesto (sneg mi je drgnil po plastiki pod motorjem). Po kilometru vožnje sem zapeljal nazaj na normalno cesto in takoj opazil, da zavore ne primejo najbolje. Očitno so se tudi ploščice zabasale s snegom. Ko sem to sčistil, sem opazil, da mi avto med vožnjo nenormalno vibrira. Trese tudi volan, vse skupaj pa se čuti približno tako, kot da guma nebi bila centrirana. Pa tudi pri nekoliko močnejšem zaviranju nekaj čudno ruži.
Preden grem do vulkanizerja, da mi še enkrat scentrira gume, me zanima če ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe.
Včeraj sem zapeljal na eno ''odlično'' spluženo cesto (sneg mi je drgnil po plastiki pod motorjem). Po kilometru vožnje sem zapeljal nazaj na normalno cesto in takoj opazil, da zavore ne primejo najbolje. Očitno so se tudi ploščice zabasale s snegom. Ko sem to sčistil, sem opazil, da mi avto med vožnjo nenormalno vibrira. Trese tudi volan, vse skupaj pa se čuti približno tako, kot da guma nebi bila centrirana. Pa tudi pri nekoliko močnejšem zaviranju nekaj čudno ruži.
Preden grem do vulkanizerja, da mi še enkrat scentrira gume, me zanima če ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pri meni je bilo isto včeraj. Tam pri enih 110 je spredaj vibriral kot prašič. Sem ustavil na odstavnem, da ne bi bilo kaj resnejšega, potem pa čez nekaj kilometrov na pumpi in počistil iz kolotekov, kolikor sem lahko. Opazil sem, da je bila cela desna vzmet polna snega. Ko sem ga sklatil dol, je bilo naenkrat bolje. Pozna pa se tudi, če imaš gume nabasane s snegom. Danes je bilo že spet vse ok, ko sem spet šel na AC. Skratka, očisti avto in ne prehitevaj s centriranjem. Če še po čiščenju ne bo v redu, pa kar tja.
Indeed.
Zadaj na feltni je lahko led ali sneg ali drek. Če pa je vse čisto, poglej manšete, če ni katera odpovedala in je mast zunaj. Tudi to tako trese.
Hvala obema. Feltne so bile od zadaj res polne dreka
, zabasamo pa je bilo vse do menjalnika. Tko da sem spucal feltne, fedre in vse okrog polosovin, tako da se zdej spet pelje normalno.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Sem mel tudi eno tako stranko prejšnjo zimo. Pravi da je začelo trest. Snel sem dol radkapo in ven pade kos leda v velikosti manjše sklede. Sm reku, evo zrihtano, pa je samo gledal od kod ta kos leda notri.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG