Renault Clio 1.2 16v letnik 2002
Nisi napisal, če si že menjal svečke, lahko bi bilo tudi to. Drugače pa preveri še filter goriva. Če ne veš kdaj je bil menjan in boš ugotovil, da ga je potrebno zamenjati, potem daj še šobe pregledati/čistiti.
LP, Primož
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Re: Renault Clio 1.2 16v letnik 2002
Sam imam podoben primer na cliotu 1,2 16v d4f motor zagori lučka za napako motorja in motor se začne zaganjati in ponavadi ,če ni dovolj gasa ugasne.Lamdo sondo sem menjal lansko leto pri rednem servisu vendar ni bilo nič bolje. Napaka se je pojavljala predvsem ob mrzlem motorju in je po cca 1 kilometru vožnjee izginila.Zdaj se mi napaka pojavlja kadar koli. Bil sem na servisu , kjer so mi rekli ,da je za napako lahko več vzrokov.Zamenjali so mi filter za bencin ,senzor na sliki
vendar ni nič boljše. Mehanik na servisu mi je rekel ,da je verjetno kriva električna inštalacija motorja, da so že imeli podoben primer..Cena nove inštalacije je 240€ kar ni ravno malo za star avto.Na netu sem že povprašal za rabljeno električno napeljavo, ki bi jo dobil za cca120€ vendar še vedno obstaja možnost ,da je tudi ta inštalacija okvarjena.Je že kdo imel podobne težave in jih je reešil z menjavo elektične instalacije? Koliko časa je potrebno za menjavo instalacije?
vendar ni nič boljše. Mehanik na servisu mi je rekel ,da je verjetno kriva električna inštalacija motorja, da so že imeli podoben primer..Cena nove inštalacije je 240€ kar ni ravno malo za star avto.Na netu sem že povprašal za rabljeno električno napeljavo, ki bi jo dobil za cca120€ vendar še vedno obstaja možnost ,da je tudi ta inštalacija okvarjena.Je že kdo imel podobne težave in jih je reešil z menjavo elektične instalacije? Koliko časa je potrebno za menjavo instalacije?LP Kunte
Predno zapraviš 300EUR si raje najdi kakšnega prijaznega soforumaša z testerjem in ti naj pogleda. Jaz sem tako prihranil 600EUR, ker na dveh uradnih servisih po 4 posksusih niso znali najdi prave napake. Uporabnik Fan je meni zelo prijazno pomagal - vprašaj ga.
a se ti to pojavlja samo pod "štant" gasom ali tudi ko se voziš?
sem imel podoben primer-isto 1.2 16v, kjer je kar naprej svetila obd lučka, in v prostem teku je laufu po treh cilindrih. takrat smo zamenjali:vžigalno tuljavo,pa še senzor, potem je bilo ok.
sem imel podoben primer-isto 1.2 16v, kjer je kar naprej svetila obd lučka, in v prostem teku je laufu po treh cilindrih. takrat smo zamenjali:vžigalno tuljavo,pa še senzor, potem je bilo ok.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
V glavnem se z avtom vozi žena ,kar sem se jaz vozil z njim je lučka zagorela vedno kadar je motor delal v prostem teku, pri prestavljanju ,in kadar se ustavi.
LP Kunte
Večkra se je že zgodilo ,da ko motor ugasnem pri desni luči nekaj poka kot bi tiktakala ura samo hitrej. Mehanik mi je rekel ,da je to nekakšen ventil in ,da ne drži pritiska in , da je za to kriv senzor , ki mi ga je zamenjal vendar še vedno poklja. Za kakšen ventil gre?
LP Kunte
Js bi preveril še:
- Konektor na pedalu za gas
- Zg. lambdo sondo
- Stanje ogljene posode...
- Menjava bencin filtra
Lp
- Konektor na pedalu za gas
- Zg. lambdo sondo
- Stanje ogljene posode...
- Menjava bencin filtra
Lp
Bencinski filter je bil menjan , kje je pa ogljena posoda?
LP Kunte
Meni je tako cukal in isto je klikalo pri posodi pri desni prednji luci...tester ni nikoli pokazal, da je slaba ta posoda bencinskih hlapov. Zamenjal sem jo z rabljeno + ventil na njej, potem je bil avto brez problema. Nova z ventilom je cca. 100€.
Come baby come 
Do I Look Like A Slut

Do I Look Like A Slut
Avto je popravljen.Zamenali smo električne šobe vbrizga.
LP Kunte
Da obudim staro temo, imam cliota s podobno težavo, tester kaže napako DF 167 kot lopute plina izven tolerance. Je še komu od vas kazalo to napako?
Simptome ima pa enake en dan napaka,par dni dobro,...
Simptome ima pa enake en dan napaka,par dni dobro,...