Pa je sel semering

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sranjemir

Pa je sel semering

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

1 leto star Megane gt-line po 40k km, sel semering. Olje adijo. Je to bilo zaradi mraza, a je mogoce prisel notri mrzel zrak in so kristali unicili semering? Opazil sem tudi mastno na vrhu pri vijakih kjer drzi tisto plastiko nad masino.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Pa je sel semering

Odgovor Napisal/-a schik »

Avto je v garanciji in naj uredijo. Kater semering ti je to šel?
Uporabniški avatar
sranjemir

schik napisal/-a:Avto je v garanciji in naj uredijo. Kater semering ti je to šel?
Sej avto je ze na servisu, gre pod garancijo. Ne vem tocno, tako mi je povedal mehanik. V bistvu sem bolj razocaran nad tem kar se je zgodilo. :mad:
Uporabniški avatar
sranjemir

imam 1.6 bencinar. Drugace je pa vrglo ven okoli 2 litra motornega olja. Upam, da bo danes prisel semering in bodo popravili.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

kako je pa tole mogoče? :shock: je kaksna nova informacija?
Uporabniški avatar
sranjemir

Danes prevzel avto. Zamenjal so semering, olje in filter ter zobati jermen ker je bil ves masten. Rekli so samo da je slab material.
Uporabniški avatar
UrosJ

sranjemir napisal/-a:Danes prevzel avto. Zamenjal so semering, olje in filter ter zobati jermen ker je bil ves masten. Rekli so samo da je slab material.

Potem takem lahko tudi jaz na mojem to pričakujem. 15.2 bo star eno leto :? upam da ne.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Semering porine ven zamrznjen odušek za olje. Preveri, če je vse prehodno.
Uporabniški avatar
sranjemir

joztom napisal/-a:Semering porine ven zamrznjen odušek za olje. Preveri, če je vse prehodno.
Sem poiskal in sem nasel isti odgovor kot si ga dal AM.com. Imas prav, to se je zgodilo v petek, ker je bilo mrzlo (-12) pa se pihalo je grozno tam na AC pri Logatcu. Samo kako naj preverim, ce je tista cevka res cista? Verjetno se je danes, ko je bilo toplo vse skupaj odmrznilo, sem sel na probno voznjo. Kaj naj naredim, da se to ne bi vec zgodilo? Je res mozno, da bi mi masina zaribala?
Uporabniški avatar
UrosJ

joztom napisal/-a:Semering porine ven zamrznjen odušek za olje. Preveri, če je vse prehodno.

kje se pa nahaja ta oddušnik za olje? To je to mogoče kje je tista palčka not za preverjanje nivoja olja?

lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Meni je to na Citroenu V6 naredilo. K sreči sem videl. Vse cevi so zaradi pogoste zimske mestne vožnje rade smetanaste in to zamrzne, nato pritisk olja v motorju porine paličko za merjenje ali semering, kar je slabše, ven. K mehaniku in prepihat te stvari, niti novi avti niso imuni.
Odgovori