Renault Clio 2.0 16v l.2000 Ph1
Re: Renault Clio 2.0 16v (mk2 ph1)
Pri meni je ratal tak potovalni računalnik, ko sem razkopal števec in postrani skupaj sestavil ( niso se vsi kontakti pravilno prekrivali )
aha. sm že mislu dons pogledat, sam je dost dela de armaturko dol dobiš
ni tko ket megane ko ma sam 2 šravfka 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
tudi mene to zanimam ..
kolk je pa to kaj zamudnoKoncar napisal/-a:Pokrov odmične dol snet, tm k je nosilc pa jermenico pogledat.
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
je kr posla (da jo zamenjaš).. jermenica stane pa okoli 200€ če se ne motim
Ja jermenica je 208€, pa zobati jermen, napenjalci, to morš še zamenat.
Za števc ven dobit rabiš odvijačit 11 torx-ov, mislim da T20 ali celo T25. 3 so spredaj na armaturi (tam kjer ti piha na šipo), 2 ob kraju (se jih vidi ko odpreš vrata), 2 pod spodnjo plastiko okol volanske letve in pa 2 pol spod pri števcu. Tako maš zgornji del armature ven (lažje jo je dat ven v desno kot levo) in števec je privijačen še z 2 vijakoma, zadaj pa imaš še 2 konektorja (ki imata varovalko, postran stisneš pa gre) in to je to. Sam števc pa tud ni težko odpret, mislim da celo ni nobenega vijaka, samo jezički. Ko je števec na nuli, more bit kazalček na pikici pod 20
Ko enkrat probaš, ti vzame vsega skp 10-15min da maš števc v kosih.
Pa čimprej si najdi ali original, al pa 182 CUP fedre, ker teli Apex so krš od krša, lahko boš vesel če jih boš prodal, ker so mehki kot puter. Že na original se pelje mnogo bolje!
Pa čimprej si najdi ali original, al pa 182 CUP fedre, ker teli Apex so krš od krša, lahko boš vesel če jih boš prodal, ker so mehki kot puter. Že na original se pelje mnogo bolje!
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Ja isto se da optimirati, je pa seveda druga mapa. Do sedaj še ni bil nihče razočaran.Koncar napisal/-a:bolš kot pa vrtenje do 8000, ki nima efekta, bolš da ti pr 3000 začne. Nevem sicer kko je pr teb ker imaš zajlo za gas? Aja pa motor tut men ni lepo slišat, neki ni uredu. Pokrov odmične dol snet, tm k je nosilc pa jermenico pogledat.
Vkolikor se sliši tisto dizelsko ropotanje je to pri RSih ponavadi VVL jermenica. Na Clio Sport je že kar neka fama, da se splača menjati ob velikem servisu. Meni se niti ni slišalo pa je bila pri svojih 180.000 km že zjahana, oziroma je imela luft. Tako, da ja, se jo splača zamenjati. Košta tako kot je Končar napisal dobrih 200€ ampak obenem rabiš še nov jermen, šponarje (če se izkaže, da niso bili menjani ker šponarji radi zaribajo potem pa adijo ventili oziroma pol glave motorja). Dela je kar dosti, že materiala je hitro za 500€. Pogleda se pa tako, da se sname dol un pokrov, ki je na nosilcu motorja na sopotnikovi strani, pa spodaj podloži motor seveda.
EDIT: ja pa nekje najdi original fedre, mogoče od 172/182 CUP, Apex so najslabša možna izbira.
za jermenico lahku preveriš še tako. ko je auto mrzu oz ko laufa še pod zaugm se pravi nad 1000rpm se jermenice ne sliši (usaj tako je bilo na eni 172-ki), ko se auto segreje in pade na normalne obrate prostegga teka pa začne ropotati jermenica...in potem ko boš dodajal gas tam nekje na 3000rpm začne bolj ropotati, če bo začelo je potem najveretneje ta jermenica...če ne pa upaj, da ni..preveri pa useeno ( zihr je zihr)
.. to je edn od primerou..
Sploh ni nujno. Saj sem napisal, da pri meni še ni ropotala. Niti hladna ko si zalaufal, niti ogreta. Še mehanik se je čudil (pa je 15 let delal na Renault servisu) ampak tako je. Ponavadi ko začne ropotati je samo skrajni čas, da se jo zamenja. Zato mu je bilo verjetno tudi čudno, oni so dobili avte na servise, ko je že ropotalo. Ni pa nujno, da je dobra, če še ni glasna.
ja samo njemu že nekaj ropota, zato sem jaz napisal en konkreten primer ropotanja jermenice, da si bo lažje predstavljal oz preveril če se pri njem začne zvok pojavljati isto..Symon napisal/-a:Sploh ni nujno. Saj sem napisal, da pri meni še ni ropotala. Niti hladna ko si zalaufal, niti ogreta. Še mehanik se je čudil (pa je 15 let delal na Renault servisu) ampak tako je. Ponavadi ko začne ropotati je samo skrajni čas, da se jo zamenja. Zato mu je bilo verjetno tudi čudno, oni so dobili avte na servise, ko je že ropotalo. Ni pa nujno, da je dobra, če še ni glasna.
vem, da ni nujno, da če ne ropota, da je pa dobra, zato sm pa napisou, da naj useeno preveri, da (zihr je zihr)..
jermen naj bi bil menjan
apexi pa tud nevem no. pelje se kar dobr, za moj okus je lih nekje prov trdo. vem pa ne kolk je original trdo 
Pa kko je mela pr teb luft? na čemu? a ko je bila fiksirana al kko? ker meni nič ne ropota, vem pa da se jo menja ko se lopatice zjebejo in začnejo puščati olje, nism pa še slišu da bi imela luft? morm prov doma dobr pogledat kko je narjena.Symon napisal/-a:Sploh ni nujno. Saj sem napisal, da pri meni še ni ropotala. Niti hladna ko si zalaufal, niti ogreta. Še mehanik se je čudil (pa je 15 let delal na Renault servisu) ampak tako je. Ponavadi ko začne ropotati je samo skrajni čas, da se jo zamenja. Zato mu je bilo verjetno tudi čudno, oni so dobili avte na servise, ko je že ropotalo. Ni pa nujno, da je dobra, če še ni glasna.
Ne bi rad izpadel žleht, ma ko bo cesta suha in boš našel meje avta in šel na original vzmeti, se boš tudi sam smejal tej svoji trditvijurko napisal/-a:apexi pa tud nevem no. pelje se kar dobr, za moj okus je lih nekje prov trdo...
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Tako kot vsi.
Končar nisem jaz šraufal. Opletala je levo desno. Zaradi tega je bila tudi odmična malenkost iz faze, ko je vse skupaj dal na nulto točko.
Ravno toliko, da uno orodje za blokiranje odmičnih ni prijelo. Če se mi bo dalo jo bom pregledal, ker jo imam v garaži. 
Končar nisem jaz šraufal. Opletala je levo desno. Zaradi tega je bila tudi odmična malenkost iz faze, ko je vse skupaj dal na nulto točko.