ABS ASP ESP laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matejpurgar19

ABS ASP ESP laguna

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

opazil sem da pri laguni abs ne dela pri hitrosti 10km/h ,abs na asfaltni cesti deluje normalno (lahko da je danes crknil) vendar ko sem se peljal po snegu 10km/h ni bilo čutiti delovanja abs-a. Pedal je bil miren. Nobena lučka ne gori. ASP kot tudi ESP mislim da deluje normalno.
Je možno da se ABS izklopi pri tako nizki hitrosti,je možno da računalnik dobi podatke tudi iz senzorja za temperaturo kateri je kazal -12C in je dejansko možno da je cesta ledena oziroma zasnežena??
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Grande

Re: ABS ASP ESP laguna

Odgovor Napisal/-a Grande »

Pri tako majhnih hitrostih ponavadi ABS ne deluje, ker je zavorna pot npr. snegu, pesku, ledu krajša brez ABS-a pri teh brzinah.
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Pri tako majhnih hitrostih ponavadi ABS ne deluje, ker je zavorna pot npr. snegu, pesku, ledu krajša brez ABS-a pri teh brzinah.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

lahko povem iz svoje izkušnje da ABS, vsaj pri meni na moji laguni pri 10 do 15km/h, dela 1000000% dela in to na snegu v Ljubljani pa tako dobro da sem pred 2 leti zatolko v robnik in feltno pobruso po robu v dolžini cca 20 cm
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Grande napisal/-a:Pri tako majhnih hitrostih ponavadi ABS ne deluje, ker je zavorna pot npr. snegu, pesku, ledu krajša brez ABS-a pri teh brzinah.
Pozdravljeni

ABS deluje od trenutka, ko prižgete kontakt na ključavnici.......................... seveda v koliko je brezhiben.

@matejpurgar19
- vozilo priklopite na tester, ter preverite pravilno delovanje kolesnih senzorjev
Opozorilo:
Test ABS sistema izvajajte na preglednem/odprtem/prostem terenu, pri testiranju posameznih senzorjev, tester izklaplja zavore ------------------ torej vozila se praktično ne da ustaviti pred uviro

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

sem imel podoben primer, kjer je bil abs "slab". ugotovili smo, da so bile gume tako slabe, da posledično tudi abs ni imel željenega efekta. Tako da če imaš slabe gume , use drsi je čist možno, da je to napaka, Vsekakor pa boš moral stestirat (priklop na tester IN SPREMLJAT PARAMETRE)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

ABS pri 10 km/h ne dela.... pa da bog reče da dela ..jst rečem da nedela. Nism vidu še pri nobenem auto da bi delal abs pri 10km/h
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Edoedo napisal/-a:ABS pri 10 km/h ne dela.... pa da bog reče da dela ..jst rečem da nedela. Nism vidu še pri nobenem auto da bi delal abs pri 10km/h
ravno včeraj testiral na 1.5dci seniku letnik 2002. dela pri 10km/h ;)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Odvisno od abs-a. Novejši abs-i majo nižjo hitrost začetka delovanja kot stari. Tudi samo prekinjanje je krajše, tako je tudi večji zavorni učinek.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ko sem se peljal po snegu 10km/h ni bilo čutiti delovanja abs-a. Pedal je bil miren. Nobena lučka ne gori
pa so kolesa blokirala?
v dialogysu piše (sem na hitro preletel zadevo, ker je preveč materiala, pa večino odkrivanja napak vključuje tester), da abs ne dela do hitrosti 6km/h, torej do tam naj bi kolesa blokirala, naprej pa ne, ali pa če je oprijem zelo slab (logično)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Shusuglao napisal/-a:
ko sem se peljal po snegu 10km/h ni bilo čutiti delovanja abs-a. Pedal je bil miren. Nobena lučka ne gori
pa so kolesa blokirala?
v dialogysu piše (sem na hitro preletel zadevo, ker je preveč materiala, pa večino odkrivanja napak vključuje tester), da abs ne dela do hitrosti 6km/h, torej do tam naj bi kolesa blokirala, naprej pa ne, ali pa če je oprijem zelo slab (logično)
Ja kolesa so 100% blokirala. Mislim pa da bo tvoja izjava tudi držala. hitrost je bila lahko tudi manj kot 10km/h.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Odgovori