My new Clio III RS CUP

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

lep CUP :P mmmmm kdaj boš prodajal? :D je res da nekaterim avto samo služi kot prevozno sredstvo, drugi pa drugače gledamo na ta ''kup pleha''. ;) nič ni narobe če maš vedno urejen avto, oz mej takšnega kot je tebi najbolj všeč. drugače pa res lep ne glede na to katere felge boš meu gor :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Damchy »

V meni se že od nekdaj skriva malo AUDIOFIL-a in posledično so vsi moji dosedanji avtomobili bili deležni konkretnega glasbenega upgrade-a...

Tole kar bom sedaj napisal je izrecno moje mišlenje in ni posplošeno.Izvira pa iz moje zahteve po kvaliteti zvoka in kvaliteti predvajanja:
Glede na to da ima Clio v Originalu glavno enoto konkretno porazno in mi posledično ni nudil zgoraj napisanih zadev,sem glavno enoto zamenjal z Alpine CDA 9887R na katero sem pravtako priklopil 32Gb Iphone 3gS. Zakaj Iphone? Ker sem ga dobil zeloooo poceni ker mu ne deluje Wi-fi...Glede na to da pa je uporabljen izključno kot le shranjevalni medij pride še kako prav njegov veeeelik pomnilnik... Ipod je bil v ožjem izboru....ampak za drobiž kolikor sem odštel zanjga njegovo funkcijo pač sedaj opravlja Iphone

Alpine CDA 9887R

Slika

Za prednje sisteme sem se odločil ob pregledovanju tujih forumov....
Izbral sem Skandinavskega ponudnika in proizvajalca DLS model pa je DLS Ultimate UR5i.

Visokotonce sem zamenjal praktično na plug&play varianto... 13" bassovce pa sem ravnotako samo zamenjal z novimi. razmišljal sem tudi o prehodu na 16" ampak sem ostal na 13" saj le tako lahko ohranim original izgled vratne tapete.
Pravtako pa sem vrata "rahlo" izoliral z Dynamate zvočno izolacijo.

Zadaj sem pa zmontiral ene oldschool zvočnike podjetja MACROM ki imajo v sredini 13" zvočnika vgrajen še visokotonec ki pa ga lahko tudi odklopiš in montiraš kam drugam.

vseskupaj je priklopljeno le na radio in zadeva igra več kot odlično.Visokih tonov je še preveč in so porezani....Bassa je pa tudi kar konkretno dost...glede na to da so 13" igra kar konkretno..

Za ojačevačevalec (kljub 3 komadom na zalogi) se nisem odločil,saj je avto prvotno namenjem čisto drugim zadevam in ne glasbi....pa še vse to je kvečjemu odvečna teža v dotičnem avtomobilu,saj je vsak kilogram pomemben...v minus seveda:)želel sem samo izboljšati original sistem kar mi je več kot odlično uspelo...
Za vso ostalo glasbo skrbi Akrapovič:):):)

No takole izgledajo Tweeterji:

Slika

Slika

Ostalo je pa vse original izgleda tako da.....no pikčrs:):)

In pa še en zanimiv podatek:
Avtomobil z trenutno vsemi modifikacijami in s pol tanka goriva tehta nič manj in nič več kot natanko 1200 kg....brez šoferja seveda
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Kar je le 70 kg več kot moj (isto brez šoferja). Kul. 8)
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Jst sem tudi približno tako težo naračunal ob polnem tanku :P

To si z OZjkam vagal? :)
Slika
Uporabniški avatar
Damchy

zadeva je bila stehtana....in ja ...to je z vsemi modifikacijami kot sem napisal
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Da je tako majhna razlika, oz. da je RS II dejansko toliko težak? :shock:

A LED-ice v stropni lučki ti rahlo gorijo (ampak res čisto malo) ko imaš zaprta vrata, ali so čisto čisto ugasnjene? Pri nogah sem imel jaz 5x LED s 120° svetilnostjo, so bile pa tiste večje (mislim da fi 6mm?), pa je bil že skoraj dan noter, kok more bit svetlo šele s 24-imi :shock:

Greš letos še na kakšno drugo dirkališče, ali "samo" Grobnik?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ja toliko je moj tehtal. 3/4 kestlna, polno naložen z vso opremo, še kako bedarijo, pa pomoje original avspuhi (ki so baje ful težki).

Tole z ledicami ni slaba ideja, vsaj pri meni vem, da je na stropu bolj brljavka, bi lahko bilo bolje. 8)
Uporabniški avatar
Damchy

No saj pravim...Zadeva je bila stehtana na industrijski tehtnici tako da je to mislim da kar mirodajen podatek.

LED-ice na stropu so čisto čisto ugasnjene,ravno tako tiste pod nogami.Edino tiste vratne čisto malo brlijo ampak zadeva sploh ni moteča ali karkoli.
Je pa res da so vratne malenkost drugačne od ostalih.
Uporabniški avatar
Damchy

No vglavnem....
Avto je šel 15.11 na zimsko spanje in je lepo na toplem v garaži vse do nadaljnega.
Ker bom sedaj kmalu imel servis na 20.000 km sem zopet stopil v akcijo in nabavil še nekaj malenkosti katere bodo pomagale za lepše delovanje avtomobila.

Najprej se bo zamenjalo olje v motorju in seveda filter.Zamenjal bom pa tudi zavorno olje saj bo glede na to da bom menjal tudi zavorne cevi to dobrodošla zadeva in se bodo rezultati pokazali predvsem na Grobniku.
Zavorne ploščice bodo zaenkrat ostale še originalne saj mi je trenutno nesmiselno skoraj nove ploščice metat stran.Ko pa bo čas za zamenjavo bom presedlal na FERODO DS 2500.

Motorno olje MOTUL 300V Power MOTORSPORT in Zavorno olje MOTUL RBF 600.

Slika

In pa pletene zavorne cevi GOODRIDGE.Seveda...rdeče morjo bit:):)

Slika
Uporabniški avatar
Dano1987
Kraj: Metlika

Re: My new Clio III RS CUP

Odgovor Napisal/-a Dano1987 »

Nimaš kaj... prelep RS ... vse pohvale :D
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

A lahko poveš za OZ-jke kolikšen ET imajo? ET 55? Sem ravno v fazi iskanja takih platišč pa sem pri Španu zvedel, da jih ni z večjim ET-jem....torej ET-jem, ki ga imaš na origialnih platiščih.
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

8x17 ET55.

Bližje z OZ-jkami neboš prišel. Boš pa dobil kakšne speedlinke z original ET-jem. Poglej malo pri klubskem sponzorju.. :wink:
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Rad čim lažje. To pa je samo OZ...je kakšna razlika v vodljivosti Clia (na slabše), če imaš ET55?
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Phh, razlika definitivno obstaja, koliko se pa čuti ti bodo znali pa drugi povedat.
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Kje si nabavil cevi za zavore?
Odgovori