Megane 1.9 dTi tezko vziga?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
markob

Megane 1.9 dTi tezko vziga?

Odgovor Napisal/-a markob »

Danes zakurblam 200 letnik dTi 1.9 dizla pa kr vergla v prazno in obratomer po taktu vziganja nabija do okoli 3000obratov, potem dodas gas pa vzge, brez pa ne. Kaj bi bilo to narobe, ali je normalno to z obratomerom?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Megane 1.9 dTi tezko vziga?

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

To da obratomer nabija do 3000 obratov ni vredu. Lahko pa je za vse skupaj kriv mraz in kje kakšen slab spoj.

To da pa avto vžge z dodatnim gasom pa tudi ni vredu. Lahko je zanič kakšna žarilna svečka ali pa elektronika za žarilne svečke. Kaj pa ko avto vžge so obrati manj kot 1000rpm ali ne. (brez gasa)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
markob

Nisem bil pozoren a po navadi sodec dela avto cist normalno in kot mora, problem je samo to vziganje, vedno tudi pocakam da tista tuljava simbol za svecke zgine, akumulator je zelo dober. Mehanik iz renoja je tudi zelo pohvalil motor da zgleda tiptop glede na to da ma 170k prevozenih.

Zjutraj zaverglam in vergla v prazno kot da je mrtev, zraven pa po taktu verglanja skace obratometer do 3000 obratov in ce dodas gas vzge normalno, a kot je meni znano ce je avto injection nimas kaj dodajat gasa, sam drugega mi tokrat ni preostalo. Jest tudi sumim grelne svecke, na kolk se jih pa menja in kako jih lahko sploh preverim ce so vredu da nebi menjaval zastonj, kje se jih kupi pod kaksno oznako?
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

Moraš odvit vsako svečko ven nato jo na vrhu kjer pride privit kabel povežeš z žico na akumulator +pol svečkp prisloniš na maso-tedaj svečka zažari. Će ni nič, pomeni,da je pregorjena. Pazi,da se ne opečeš. Menja se ponavadi vse 4. lp
Uporabniški avatar
markob

Torej priklopis jo na 12V in mora zazareti?

Cudno mi je da bi bila recimo kriva svecka in bi ko bi dodal plin to napako odpravil, nevidim povezave, razen v dodajanju vec nafte ker recimo ena svecka nebi delovala ampak je hkrati motor cisto mrtev, brez kaslanja dokler ne dodas plin in vzge.

Kaksne svecke je pa potrebno kupit, kako se imenujejo?
Uporabniški avatar
Sebastijan

Kaj pa na tester si ga poizkusil priklopiti. Lahko tudi kakšen senzor v d-tlačilki ne deluje in ne da nafte na dize. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Uporabniški avatar
markob

Testerja pa nimam. Sej svecke vrjetno je tudi dobro zamenjati, bogve kolko casa nazaj so bile menjane, na kolko casa se jih sploh menja?
andrea11

Odgovor Napisal/-a andrea11 »

Tudi jaz imam problem z hladnim vžigom. Gre za Megane scenic 1,9dti. Naprimer ko avto stoji čez noč, zjutraj ne vžge pa da ga prosiš. Menjala grelne svečke, pa akumulator.. nobene spremembe...To se je pojavilo z temperaturami pod ničlo.
Ko ga naprosim da vžge, ga lahko potem vgasnem in potem pali z prve...

Pomoč???
Uporabniški avatar
Sebastijan

Tu pa mislim da je šla elektronika, ki napaja žarilne svečke. Namen te elektronike pa je, da po vžigu motorja izmenično delujeta dve in dve žarilni svečki, da hladen motor takoj po vžigu lepše teče. Nahaja pa se nekje na požarni steni. Moj megan jo ima pri raztezni posodi.

Fajn bi bilo da se tudi te avte občasno priklopi na tester na pooblaščencu, saj le ti pokažejo točno napako. Tudi jaz sem ga dal priklopiti na tester preden sem zamenjal to elektroniko, čeprav sem brez testerja ugotovil da je zanič.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
andrea11

Odgovor Napisal/-a andrea11 »

Sem ga peljala k enemu elektičarju, ga je priklopil na nek tester in mu menda ne pokaže nič... Kako pa si ti ugotovil da je elektronika fuč?
Uporabniški avatar
Sebastijan

Z multimetrom, kontrolno lučko, malo znanja elektrike in delovanja motorja.
Drugače pa tisti univerzalni testerji ne pokažejo veliko. Najbolje pokažejo testerji od proizvajalca vozil, torej testerji na pooblaščencih. Pa še to se mora operater, ki priklopi avto na računalnik malo poglobiti v podatke v računalniku, če se takoj ne odkrije napaka. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

verjetno so res krive svečke, meni ni delala niti ena, pa vendar je avto po večih daljših poskusih vžgal na -15 vsako jutro :) kupiš 4 svečke po 12 eurov: http://www.avtodeli-dovzan.com/product_ ... ts_id=7963" onclick="window.open(this.href);return false;
greš do lokalnega mehanika , ki ima malo bolše orodje in ti računa 10 eurov za delo, meni je samo 7 , lahko tudi sam zamenjaš , ni težko, samo pazit moraš, da se ti ne odlomijo..... torej cena menjave 55 eurov in jutranjih tegob ni več.... če pa si res dobre volje, se pa lahko odpraviš na pooblaščeni Renault servis in jih steraš v 3 p.m.... njihova cena za menjavo grelnih svečk je 135 eurov, verjetno so zlate :)
Uporabniški avatar
markob

Kaj pa lahko odlomis pri menjavi?

Grelne svecke so po 12eur komad eni majo od bosch drugi od Demso, katere so boljse bosch, za demso so rekl da so tudi zelo dobre?
Uporabniški avatar
barossa45

Odgovor Napisal/-a barossa45 »

Odlomiš lahko grelno svečko
in potem si mrzu.
Zato menjat svečke ob toplem motorju;)
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

kot napisano, lahko se odlomi svečka pri navoju, kr to so bolj tanke svečke in so verjetno zelo dolgo notri in navoj prime, pač rabiš malo občutka, ne bo se ti pa vsaka zlomila, sam pač opozorilo :) je pa problem, če se zlomi, treba demontirat celo glavo motorja, ali pa povrtavat , če imaš orodje, zato je mogoče boljše pelat k mehaniku, on ti more pol to zastonj zrihtat, sej je on polomu zadevo :) no recimo, js bi mu že zatežil :) je pa priporočljivo menjat pri toplem motorju, grejo lažje ven. Kar se tiče svečk, prvovgradnja so Beru, js sm kupil Denso(DG-005), cenovno vredu in kvalitetne, za Bosch mi je prodajalec rekel, da so malo drugače narejene, in da se potem ne usedejo dobro in slabše delujejo, so pa morda cenejše. Sicer pa karkoli boš dal notri, ti bo zdržalo do konca tvojega druženja z avtom, ni to zadeva za eno leto ;)
Odgovori