Če bi bil ti v tem poslu bi vedel kako se te mape delajo in verjemi mi, da bi se zgrozil kaj ponuja nekaj ponudnikov, sploh za bencinarje. Sam pišem popolnoma unikatne mape in to predvsem s svojim znanjem, pred leti sem tudi uporabil mape distributorjev-ponudnikov na trgu in se je zataknilo pri vsakem tretjem vozilu (kvaliteta), pri bencinarjih pa skorajda pri vsakem, sploh pri kakem atmosferskem bencinskem motorju, ki je sam pil ene 20% vec goriva in produciral polovico pridobitka moči, ki ga je distributer navajal. Veliko skodo v tem poslu delajo tudi takoimenovani ponudniki storitev, ki nikoli svoje ponudbe ne podkrepijo z meritvami na valjih. Pred kratkim sem imel osebo z golf V 2.0tdi 140KM in je na vsak nacin zelel imeti 185KM, kot mu je obljubljala ena konkurencna firma. Na koncu sem mu dokazal, da če vozilo spravim na 185KM, mu moram dvigniti navor za 110Nm, kar pa je v dolgorocno recept za velike probleme. Na koncu je pristal na 173KM in +80nm navora.kmetek napisal/-a:Sej z RSTuner-jem si fertik prej kot v 2hGre se za to kdo je razvil mapo. Pokliči Tunerc-a, kako je s tem. Samo glede na kompleksnost mape, je tudi on verjetno ni sam (al je pa res majstr).
Pred časom sem tudi probal en fajl enega ponudnika iz interneta (chiptuning files.com) na cliotu 1.4 16V. Moc je skocila za 5km in 8Nm, kje je pa njegovih 12Km in 18Nm pa jaz ne vem, ali mi pa valji kazejo drugače kot njim (imam izpisek meritve!!!).
koga zanima kak je bil njihov odgovor na mojo meritev njihovih obljubljenih konj?:
I see it. I know the high gains are not so high at high rpm! Which dyno you have? How much air do you have on the dyno?
Regards,