Renault Megane l98, Sveti lučka, komaj vžge
drgač se ta lučka pojavi pri blokadi motorja, če si pa omenu da užge in tkoj ugasne pomeni da ga neki jebe računalnik in da ne dobiva pravih podatkov..zto pa tudi pržgana skoz..men je utripala na cliu ko sem ga gonu..drgač če pa imaš daljinsko centralno pa proi se vsedet pa odklenat in zaklenat avto in probaj vsakič pržgat....sam nevem oorosh kaj ima bencinski filter z lučko
do zdej pri nobenmu avtu nisem menjla filtra in nikol problemov meu...mal mi je čudn to hehe
Ta lučka z blokado motorja nima veze...blokado pri meganih predstavlja okrogla rdeča lučka, ki bodisi utripa (blokada je aktivna), ali pa stalno brni (napaka na blokadi).
Lučka pomeni motnje v sistemu, oz. "check engine/injection", če pravi BoskoX, da je glasna bencinska črpalka, je lahko vzrok v zabasanem filtru za gorivo. Jaz sem ga do zdaj menjal pri vsakem avtu, pa ko vidiš kakšen bencin teče ven iz filtra, potem ti je takoj jasno zakaj ga je vsake toliko dobro zamenjati.

Tako je zgledal originalni filter in gorivo, ki je iz njega izteklo pri meganu od uporabnika lukeatluke, bencin ali gnojnica?
Lučka pomeni motnje v sistemu, oz. "check engine/injection", če pravi BoskoX, da je glasna bencinska črpalka, je lahko vzrok v zabasanem filtru za gorivo. Jaz sem ga do zdaj menjal pri vsakem avtu, pa ko vidiš kakšen bencin teče ven iz filtra, potem ti je takoj jasno zakaj ga je vsake toliko dobro zamenjati.

Tako je zgledal originalni filter in gorivo, ki je iz njega izteklo pri meganu od uporabnika lukeatluke, bencin ali gnojnica?
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Re: Renault Megane l98, Sveti lučka, komaj vžge
Tako.. filter goriva zamenjan.. Še zmeraj sveti lučka in še zmeraj ne vžge brez gasa.
Opazil sem tudi da mi je 7L bencina popil v 50km.. ponavad ga tulko na 100km !
Odklopi senzor temperature (glej sliko) in poskusi takrat zagnati motor. Pri sodelavki je na 206ki dostikrat avto pil 10 litrov in ni hotel vžgati brez gasa, poleg tega je občasno nabijal obrate od 700-4000, kriv je bil okvarjen senzor temperature motorja...BoskoX napisal/-a:Tako.. filter goriva zamenjan.. Še zmeraj sveti lučka in še zmeraj ne vžge brez gasa.
Potem mi pride na misel samo še lambda sonda. Bo treba na tester, ni druge...
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Mogoće senzor na vztrajniku? Stakni pa spucaj.
senzor na vztrajniku pomoje nima veze, ker pravi da prižge če drži gas. to škatlico za katero sem ti govoril - odklopi konektor in cevko dol pa potem probaj prižgat avto. če bo delal je neki z to skatlco, men se zdi da se temu reče "map" senzor
lp
lp
Re:
Še enkrat. Priklopi avto na tester. Itak si v LJ čez teden pa uporabi klubskega. Mislim da ga ima UrbanD.schik napisal/-a:Na pamet bi rekel da je lambda hin ali pa katalizator. Za ziher najbolj da priklopiš na tester. Malo opazuj tudi porabo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Re: Re:
Jutr ga grem priklopit na tester..schik napisal/-a:Še enkrat. Priklopi avto na tester. Itak si v LJ čez teden pa uporabi klubskega. Mislim da ga ima UrbanD.schik napisal/-a:Na pamet bi rekel da je lambda hin ali pa katalizator. Za ziher najbolj da priklopiš na tester. Malo opazuj tudi porabo.
sicer ma pa UrbanD sam za letnike od 00 do 11..
Tako.. tester javlja Lambdo sondo in napačen bencin? 
Podoben problem sem enkrat videl na enem peugeotu, ob priklopu na tester je javilo dve napaki, lambdo in napačno mešanico goriva. Tip je potem menjal sondo, poraba je bila spet v mejah normale in avto je delal normalno, ampak napaka za gorivo je pa ostala.
Poleg fuč lambde, imaš lahko zapacane injektorje. Dobi se sredstvo za čiščenje injektorjev, ki ga zliješ v tank in zadeva se zmeša z gorivom in malo spuca injektorje. Z Ziga00 sva enkrat to nalila v njegovega cliota, in po njegovih besedah je avto po tem tretmaju laufal bolje. Zadeva ni draga, (cca. 10€) dobiš jo pa v skoraj vsaki štacuni z avtodeli (euroton,...).
Poleg fuč lambde, imaš lahko zapacane injektorje. Dobi se sredstvo za čiščenje injektorjev, ki ga zliješ v tank in zadeva se zmeša z gorivom in malo spuca injektorje. Z Ziga00 sva enkrat to nalila v njegovega cliota, in po njegovih besedah je avto po tem tretmaju laufal bolje. Zadeva ni draga, (cca. 10€) dobiš jo pa v skoraj vsaki štacuni z avtodeli (euroton,...).
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Lahko probaš pa tudi malo staknit konektor od sonde in malo spucat. Pol pa ene pakrat priklopi in izklopi da se malo predrgnejo konektorji.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Tako, danes dobil sondo.. Jo priključim in še zmeraj sveti lučka !
Prejšna :

Prejšna :

Tako.. našel vzrok napake..
Bil je map senzor. Sem ga zamenjal in dela tako kot more !

Bil je map senzor. Sem ga zamenjal in dela tako kot more !