Clio 1.2 16v 2001 ne vžge
Clio 1.2 16v 2001 ne vžge
Torej ko dam kontakt čudno "škrta", ko pa obrnem ključ do konca pa tema. Nic se ne zgodi, locke na armaturki normalno gorijo. Akomulator smo probali, je ok.
Ima kdo kako idejo kaj bi lahko blo?
Ima kdo kako idejo kaj bi lahko blo?
Re: Clio 1.2 16v 2001 ne vžge
Potem bi bil moj prvi sum štarter. Poskušaj med tem ko hočeš avto vžgat s kladivom potolčt po štarterju, takrat bi moral avto vžgat, če je seveda štarter fuč.
LP
LP
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Clio 1.2 16v 2001 ne vžge
http://www.youtube.com/watch?v=y2lfaRfM ... ata_player
Evo pa se en kratek video tega skrtanja.
Tisto z starterjem pa bom probal jutri
edit: ok. Kje najlažje prit do štarterja pri omenjenem avtu? zgoraj al spodaj?
Evo pa se en kratek video tega skrtanja.
Tisto z starterjem pa bom probal jutri
edit: ok. Kje najlažje prit do štarterja pri omenjenem avtu? zgoraj al spodaj?
evo malo apdejta...avto še vedno ne vžge. tolčenje po štarterju ne pomaga.
v zgornjem postu sem prilepil link kjer se lahko sliši tisto "škrtanje".
po istem ritmu pa tudi dve lučki na armaturki utripata: http://www.youtube.com/watch?v=ZawX0mPB_EI" onclick="window.open(this.href);return false;
zvoki pa prihajajo iz te škatle:

lp, luka
v zgornjem postu sem prilepil link kjer se lahko sliši tisto "škrtanje".
po istem ritmu pa tudi dve lučki na armaturki utripata: http://www.youtube.com/watch?v=ZawX0mPB_EI" onclick="window.open(this.href);return false;
zvoki pa prihajajo iz te škatle:

lp, luka
A maso si pogledal?
V tisti škatli so varovalke in releji. Lahko, da kje prebija ali pa je kabel zgnil do te mere, da več ne prevaja toka. K dobremu avtoelektričarju...
V tisti škatli so varovalke in releji. Lahko, da kje prebija ali pa je kabel zgnil do te mere, da več ne prevaja toka. K dobremu avtoelektričarju...
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
kje prečekiram kabel za maso? se opravičujem za mogoče butasta vprašanja, vendar se na to bolj tak tak spoznam. nardit znam marsikaj saj servisiram kolesa vendar mi pri avtu malo manjka "orientacije" kje je kaj 
Lahko da je problem v kakem releju. Samo vseeno se mi zdi da je problem v akumulatorju, da ma premalo toka ali je pa kaka celica v stiku.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Sveti ti tista taokrogla rdeča luč. Fuč je kluč. Probaj z rezervo.
sem probal avto tudi na kable vžgat pa nič bpljše. bom probal še iz drugega avta dat akumulator not pa bom vido kaj bo. ključ verjetno ni ker je z obema enako pa tista lučka je vedno svetla ko si dal kontakt.
samo kot zanimivost. ko se je zunaj shladilo je avto začel slabše vžigat, je verglal kako sekundo, dve da je vžgal, zdaj ko pa je fejst stisno mraz pa več ne vžge :s
samo kot zanimivost. ko se je zunaj shladilo je avto začel slabše vžigat, je verglal kako sekundo, dve da je vžgal, zdaj ko pa je fejst stisno mraz pa več ne vžge :s
Tista lučka bi morala ugasnit.
Enostavno če škrta je recl okej torej so verjetno ščetke šle .. Probaj dat kontakt prestavi v drugo prestavo en te naj potisne in počasi spusti sklopko pa boš vido če bo vžgal.Ker sem imel lih pred tremi takega cliota v delavnici enak problem lp
Motiš se. Če bi bilo kaj narobe z imobilizatorjem, bi lučka utripala kot tukaj na posnetku.trinity napisal/-a:Tista lučka bi morala ugasnit.
Glede na to, da se pri uporabniku Luxter dogaja isto kot tukaj, pa je vzrok verjetno v enem od kablov, kar je napisal tudi avtor posnetka; navajam:
"Turned out to be the earth cable under the car or something. Looks like a weave of copper wire. The one on the car had frayed and the connection had become too weak to provide enough power to help the car start."
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
oorosh, torej če prav razumem to kaar si citiral bi naj bil slab kabel za maso? na videu je videt zelo podobno kot se dogaja meni ja
Kje najdem ta kabel?
Torej je ok da lučka za blokado sveti?oorosh napisal/-a:Motiš se. Če bi bilo kaj narobe z imobilizatorjem, bi lučka utripala kot tukaj na posnetku.trinity napisal/-a:Tista lučka bi morala ugasnit.
Glede na to, da se pri uporabniku Luxter dogaja isto kot tukaj, pa je vzrok verjetno v enem od kablov, kar je napisal tudi avtor posnetka; navajam:
"Turned out to be the earth cable under the car or something. Looks like a weave of copper wire. The one on the car had frayed and the connection had become too weak to provide enough power to help the car start."
Kabel za maso gre z akku - na karoserijo in na motor.