Avtoradio slabo lovi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
McBobo

Avtoradio slabo lovi

Odgovor Napisal/-a McBobo »

Imam Clio 2, l.2003, 1.2. Naenkrat mi avtoradio ni lovil več kot 5-6 postaj. Sem mislil, da je avtoradio fuč, pa sem nabavil Pioneer DEH-1400UB. Sedaj je še slabše. Novi avtoradio mi lovi 1 celo postajo. Zdaj me pa zanima, ali ima Clio 2 ojačevalec in kje je?
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Re: Avtoradio slabo lovi

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Kolikor je meni znano nimajo ojačevalca signala, lahko da je problem samo v kakšnem kontaktu pri antenskem kablu. Lahko se oglasiš pri meni, in pogledamo kje je problem.

Lp
McBobo

Hvala za ponudbo. Ker sem z Gorenjske in je malo daleč samo zaradi tega hodit v LJ, bom najprej sam poizkusil najti napako, če pa ne bo šlo, pa kontaktiram, kdaj in kam se pripeljem.

Lp
Boštjan
Uporabniški avatar
Ziga00

Aha, to je res malo daleč. Malo preveri antenski kabel, ponavadi je problem v kontaktu kjer se kabel stika s konektorjem ki gre v radio.

Lp
McBobo

Ziga00 napisal/-a:Aha, to je res malo daleč. Malo preveri antenski kabel, ponavadi je problem v kontaktu kjer se kabel stika s konektorjem ki gre v radio.

Lp
A to misliš pri anteni ali na drugi strani, kjer gre konektor v radio?

Lp
Boštjan
Uporabniški avatar
Ziga00

Pri temu konektorju ki gre v radio. Škodit pa ne more, če pogledaš še stik pri anteni na strehi.

Lp
McBobo

Glede na to, da ni ojačevalnika bi jaz rekel, da je problem pri anteni. Kako se spodnji del antene demontira?
A je treba tapeto pod stropom kaj dol odmakniti? Možno, da bo treba še novo anteno nabavit.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Vzemi 2m kabla in ga vtakni v radio pa boš videl pri čem si, mora najti malo morje postaj. Kje pa imaš anteno spredaj ali zadaj??????
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
Ziga00

McBobo napisal/-a:Glede na to, da ni ojačevalnika bi jaz rekel, da je problem pri anteni. Kako se spodnji del antene demontira?
A je treba tapeto pod stropom kaj dol odmakniti? Možno, da bo treba še novo anteno nabavit.
Po mojih izkušnjah je bil v 90% kriv konektor za anteno, ki se vklopi v radio, saj je zaradi zgibanja kabla že lahko zacvikan kabel al celo pretrgan.

Lp
Odgovori