Megane II volan "škrta"
Megane II volan "škrta"
Pri mojem meganu grandtour (1.9dci 88kW 2005l.) je nastal sledeč problem. Ko avto vžgem in se peljem, se volan obnaša normalno. Ko pa stojim kake 2 minuti na miru, ugasnjen ali prižgan motor, in se potem začnem peljat, pa volan pri zavijanju škrta, kot bi nek ležaj preskakoval. To se dogaja kakšne 3-4 ovinke, potem pa spet neha.
Komu kaj jasno, zakaj se to dogaja?
Komu kaj jasno, zakaj se to dogaja?
Nikol ni tolk slabo, da ne bi moglo bit še slabš..
Have a kick-ass ride..
Have a kick-ass ride..
Re: Megane II volan "škrta"
Js mam podoben problem, vendar je prisoten vedno. Pač ko zavijam v levo ali desno in zasučem volan mi na usake tok mal kot kraspa po plastiki.. Že mel kdo probleme s tem?
Men se je to neki časa dogajal k se mi je hčerka na ročko za žmigavce/lučke "obesla".
Škrtal/pokal je pa v unmu predelu takoj za volanom notr.
Zdj nevem kok ti to pomaga, sam ussejn
Škrtal/pokal je pa v unmu predelu takoj za volanom notr.
Zdj nevem kok ti to pomaga, sam ussejn
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Ne vem kak bi to odpravu.. Kajti če nimam muske naglas mi prau gre naživce ko zavijam levo al desno.. Bo treba tisto plastiko dol snet pod volanom pa mal našpricat pa namazat z oljem, tak kot so pisali na forumu..
Ja, odpri pa poglej - mogoče je kaj odlomljeno/iztaknjeno.
Ker men je to delal ene dva tedna skos, pol kkšn mesec sam občasno, zdj pa nč več.
Sm pa reku če bo spet začel, bom šou pa razdirat
Srečno.
Ker men je to delal ene dva tedna skos, pol kkšn mesec sam občasno, zdj pa nč več.
Sm pa reku če bo spet začel, bom šou pa razdirat
Srečno.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
ja danes sem razdru tisto plastiko okol volana.. In zdej ne vem a to tak more bit.. ampk men se zdi da se je odlomila tista črna plastika in se zdej ne zdrzi tiste plastike ko bi se morala.. In da zarad tega kraspa po plastiki.. Bom naredu sliko, da se bo vidlo.. lp
evo takle to zgledaa.. In mal mi je čudn da bi naj plastika tak orginal stala ane.. ker pod volanu pa je čist lepo ane.. in ja sm opazu da mi je zarad tega tut tempomat kabel mal načel, in mi ga včasih zato na trenutke ven meče ane..
Del plastike stoji za sebe, je odvojen ane. Tam kjer se tisto belo vidi je kabel v volanu.. In bi mogla bit črna plastika čisto stisnjena do plastike..

Del plastike stoji za sebe, je odvojen ane. Tam kjer se tisto belo vidi je kabel v volanu.. In bi mogla bit črna plastika čisto stisnjena do plastike..

Sem šel na servis vprašat kaj bi to blo, pa je reku da zna bit navojnica za volan. Nova pride cca 200€, pa sm kr
.. Se bom za vikend lotu odpret mal okol volana pa pogledat in poročam dalje 
Have a kick-ass ride..
Have a kick-ass ride..
in si kaj razrdl? Js sm ga pelau isto na servis pa so mi dal datum da bodo razšraufal volan pa to da vidjo kaj je..kajti men še zraven zdej tempomat nagaja, pa ko dam levi smernik utripa tak lučka kot da se ji je zmešalo ( to samo na določen čas ) saj je stikalo uničl kokr mi je razlagu na servisu..
paradox napisal/-a:
![]()
Sem razdrl in nisem opazil nič "polomljenega" oz. neobičajnega.. je pa tale plastika pri meni enakomerno odmaknjena (cca 2mm) .. zdej pa ne vem a je to normalno al ne.. tako da zna bit res, da gre avto na servis.. jbg..
Have a kick-ass ride..
Have a kick-ass ride..
Naredimo "group buy" navojnic?
Jaz tudi rabim novo že več kot pol leta, pa se nikakor ne morem prepričat v to, da bi dal 280€... Je pa pri meni čisto počila, tako da mi sveti lučka za airbak in ne delajo tipke za tempomat.
Ja js sm glih danes dau na pregled na servis, so mi naredili preračun ki pa pride 278€.. material 226€ in pa delo 52€
Ampak ker sem auto kupil ne dougo nazaj, sem jim reklamiral da so mi prodali neizpravni avto in se bomo pogajali koliko bodo krili oni.. Bom probu da oni krijejo material jaz pa delo
če ne pa usaj 50:50 .. Men se je do zdej samo enkrat prižgala lučka za airbag, ampk se do zdej ni vec nazaj užgala
.. Je pa blo prvo tak, da je sam ropotalo, pol je tempomat začeu nagajat, pa levi smernik, zj pa airbag :S
evoo js mam zamenjano
plaču sam 70€ ostalo je krila avtohišaa
tk da sem jo kr fajn odnesu