xenon laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

brobins napisal/-a:Homologirat tega ne moreš. Še pomembnejše od pranja žarometov je avtomatsko nastavljanje višine snopa.
Tudi če prideš čez tehničnega (če koga poznaš), te lahko kaznujejo policisti na cesti. Jaz osebno bi iskal naprej.

Hvvala za odgovor
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Danes sem menjal ksenonski žarnici... ura in pol dela, pa nimam ravno dveh levih rok. To, da sem moral odmakniti posodico z oljem za servo in odmontirati akumulator je bil manjši problem, ustrezno namestiti žarnico pa mission impossible. Niti sedaj mi ni jasno po kakem ključu se žarnica usede v ležišče, utora na podnožju sta izgleda bolj sama sebi namen :mad: .
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

kaj si pa delal uro in pol? wtf? predvidevam da maš 90% manjše roke ko jaz, pa nisem nič od zgoraj naštetega moniral, rabil sem vsega skup 20 minut, pa še prej bi bilo če bi si vzel ogledalo in pogledal z druge perspektive. Je pa res utori so za drek mešat bi blo bolje če jih nebi blo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Marsovcek

Hja, pri 2.0 dci je bizarno malo prostora za žarometom...

Kakorkoli, muči me še nekaj: po poskusnem nočnem krogu luči svetijo krasno, a nekam nizko. Ko sem nato luči (in avto) prižgal pred hišo, so šle najprej gor-dol, se nastavile na neko ugodno višino, nato pa pol minute postopoma lezle navzdol - wtf?
marofar
Kraj: vrbne

Odgovor Napisal/-a marofar »

Zdravo.

Tudi jaz imam xenon luči, ki pa me že nakaj časa zaje...... Skoraj vsako leto menjam žarnice (res da so po 12€ v Trzinu). Zadnje čase pa po parih minutah začenjajo zgubljati moč občasno se celo desna luč ugasne. Ko luči ugasnem in zopet prižgem spet svetijo v redu. A ma kdo izkušnje s tem problemom, namreč nimam denarja za servis pa bi to rad čimveč sam poštimal. Laguna je stara 11let.
marofar

Lahuna je II in ima original xenon luči. Žarnice so mislim D2S. Na začetku so bile 30k SIT pa so glih tako crkavale. Zato zdaj kopujem cenejše saj tudi dosti dražje niso držale dolgo. Samo mislim da žarnice niso tolk pomembne za moje probleme. Zadnjič sem jih kupil v paru tako da mi je od prj ostala ena dobra. Tako sem jo zamenjal pa je problem še vedno isti :cry: . Pregledal sem tudi vse spoje ijh našprical s kontakt sprejem pa tudi ni pomagalo.
marofar

Na žarnico se natakne komad v obliki solze. Verjetno je to balast. Zanima pa me, če mora biti enak levi in desni balast. Original so dragi. Na netu pa ponujajo xenon kite že za 40€ za obe luči. Pa me zanima če je kdo probal kaj s tem pokombinirat.
Uporabniški avatar
Marsovcek

Balast (oziroma krmilna elektronika ali tudi računalnik) je na spodnji strani žarometa. Izgleda nekako takole:

Slika
marofar

Hvala fanta.

Me pa še nekaj matra, namreč kako lahko sploh sprobaš balast a je dobr ali ni. Skrbi me da bi kupu zadevo pa nebi blo nič boljš.
Uporabniški avatar
strickorle

Odgovor Napisal/-a strickorle »

pregorela mi je leva xsenonka jo zameenjam in dala en mesec pa zopet tema.Vstavim novo ki pa ne zagori jo menjam z rezervo pa nič.verjetno je šel balast fantje kje dobim kaj poceni in ali bi ga lahko menjal sam.Govorim o laguni 2,2 let 2004 in gre za levo luč.ali je možno da je šla varovalka in če kje se nahaja
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

xeno laguna

Odgovor Napisal/-a janezsko »

ce boste rabili original žarnico ali pa balast mam na zalogi.
tel 040 231 781 ali zs..
lp janez
Uporabniški avatar
tysonn

Re: xenon laguna 2

Odgovor Napisal/-a tysonn »

Zivjo. Da ne odpiram nove teme me neki zanima k vidm d ste tuki xenon majstri hehe:) problem je nasledn. Dost ljudi mi je rekl da mi sveti zelo nizko....Mam pa megana 2003 original xenon...a je to možno kako višino nastavit ročno al lahko to na servisu dvignejo? kok pa pride kej da ga na računalnik prklopjo da me nebojo upalil za nevem kok evrckov?

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
sinko

višina se drugače sama avtomatsko štela, maš pa tudi pri luči še vedno oni vijak za minimalno korekcijo, če seveda pomaga
Uporabniški avatar
tysonn

Odgovor Napisal/-a tysonn »

ja vem js to da se actomatsko stela ampak a mi lahko na servisu oni to dvignejo na računalniku al se to neda
Uporabniški avatar
sinko

daj malo logično poštudiraj, kaj ti bojo z računalnikom štelali, če bo avtomatika spetr na svoje postavla? če ti je crknil kateri izmed sklopov ki uravnava samo višino sklopa se zamenja in ti ga niti papež ne bo z računalnikom nastavil. A dioptrijo oči ti tudi z računalnikom nastavijo ko ti jo 1x zmerijo, dobiš očala in še vedno si slep? Po moje ne a, dobiš druga očala
Odgovori