Še malo pa bomo doktorirali iz teh nadomestnih delov

...
Blaž napisal/-a:Mene zanima ali je ta motrio program mogoče kakšna taka fora kot jo imajo nekateri ostali proizvajalci, da pridejo ploščice, ki se hitreje obrabljajo, drobijo, so zaradi tega cenejše in zaradi hitre obrabe namenjene avtomobilom na koncu življenske dobe.
Še enkrat

... kot je verjetno logično, nihče ne bo prodajal original proizvoda po X ceni, in potem hkrati še ENAK proizvod (sicer v drugi škatli) po polovični ceni

?
Verjetno (oziroma očitno- glede na FastDay-ev intrinity-ev post) je Motrio program enako dober (oziroma slab) kot večina ostalih stvari, ki se prodajajo v trgovinah z avtodeli. Verjetno so pa to čisto enaki deli kot jih lahko kupiš v tistih lokalnih trgovinah.
In za večino so takšni deli čisto OK, ker ljudje niso zahtevni (ali pa si želijo samo poceni nakupa). Kot je napisal Fan, lahko tudi jaz napišem, da stranke od mojih kolegov- mehanikov nimajo pripomb čez neoriginalne dele (tudi zavore). Tako da mehaniki potem mene čudno gledajo, ko sem nezadovoljen in si mislijo, da "slišim travo rasti"

.
No pa še nekaj (da vsaj z Motrio programom zaključimo

):
Nadomestne dele Motrio večinoma proizvajajo znani svetovni proizvajalci nadomestnih delov. Od originalnih naj bi se razlikovali po krajši življenski dobi ter malce nižji kvaliteti, seveda še vedno s ciljem, za še sprejemljivo ceno nuditi kar najboljšo kvaliteto.
...
Kupcem z manj vrednimi vozili pa je praktično vseeno, kakšni nadomestni deli so vgrajeni v njihova vozila, da le delujejo.
...
Nadomestni deli Motrio imajo v primerjavi z originalnimi nadomestnimi deli enak nivo:
-varnosti,
-funkcionalnosti.
Razlikujejo pa se v (vir: Interna dokumentacija Renault Nissan Slovenija, 2005):
-krajši življenski dobi,
-rahlo zmanjšanem udobju,
-preprostejšem in bolj ekonomičnem pakiranju (embalaži).
VIR:
TRŽENJSKA STRATEGIJA ZA PRODAJO AVTOMOBILSKIH NADOMESTNIH DELOV BLAGOVNE ZNAMKE MOTRIO
Bo dovolj

?
@lukeatluke: Dvomim, da boš dobil original ploščice za enako ceno kot kopijo (ali imaš previsoke cene za kopije, ali pa imaš za original že vračunan popust

).
Sicer original ploščice za FL Clia 2 ali FL Kangooja (260mm diski) res stanejo 45-50€, ampak če se ne motim imajo faceliftani Megani 1 (pogosto) ta velike (280mm) diske, tako da bodo (verjetno) original ploščice malo čez 60€ (brez popusta seveda

).
LP, Primož