renault clio 1.5dci 82km, 2005 : pomoč pri servisu!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
jasminvehab

renault clio 1.5dci 82km, 2005 : pomoč pri servisu!

Odgovor Napisal/-a jasminvehab »

imam cliota II.. 1.5dci,82km,2005.. kupil sem ga 1mesec nazaj v avtohiši in servis sploh ni bil narejen kot so trdili, zato sem se odločil da ga naredim!

naredil bi servis in me zanima kje bi dobil te dele :

- grelne svečke
- filter nafte
- filter kabine
- filter olja
- kakšno olje potrebujem za cliota
- prednje ploščice in diske
- zadnje ploščice in diske
- ležaj volana
- optika
- vodna črpalka

naročil bi boljše ploščice in diske kot so original pa me zanima katera znamka je dobra, vzel bi delphi črpalko in ali mogoče kdo ve če je zanesljiva.. v kateti avtotrgovini bi lahko dobil najcenejse dele in ce je mozen tudi servis pri njih?

zlo hvalezen bi bil če mi lahko kdo pomaga.. :)
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

a)
* grelne sveče Beru GN018 (OEM), ene 12€/kom
* vodna črpalka Aisin (isto OEM), ene 50€
* filter olja Mann, Mahle
* olje Elf Evolution SXR 5W40, ene 5€/L
* filter nafte Delphi 5 micronski (tu preveri, če ima avto senzor vode v gorivu in kupi takšnega z ali brez nastavka za senzor)

b)
Ni mi jasno, kaj boš z Delphijevo črpalko (predvidevam da gre za visokotlačno črpalko goriva)? Tole je namreč precej draga reč.

c)
Preden začneš metati dnar v avto (diski + ploščice ene 200€, ...), se prepričaj, da je avto v redu. Teli 1.5 z Delphijevim sistemom niso baš neka perla. Sicer ne vem koliko ima realnih km - če jih ima več kot 120K bi raje pregledal ojnične ležaje.

d)
Vodna čerpalka se običajno menja ob menjavi jermenov. Samo črpalke nima smisla menjat, razen če spušča - preveč dela.

e)
Močno ti priporočam, da si vzameš čas in prebrskaš poste o 1.5 dci - ti bo marsikaj bolj jasno o tvoji novi pridobitvi.

f)
Si ziher, da je volanski ležaj fuč? Običajno crkujejo končniki, homokinetični zglob, volanska letev...

lp,
Luka
Odgovori