Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a russia »

@Drejchi imas vsak kak namig kako, da se lotim... ? :) sem pa kupil enake zarnice kot ti...
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Edini nasvet, ki ga lahko dam, je ta, da vstaviš ledico v grlo in nato pri vstavljanju v žaromet držiš za žički s kazalcem in sredincem.
Slika
Uporabniški avatar
lesar
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a lesar »

No neverjetno, naše neprecenljivo vozilo je pokazalo še eno ugodno plat.

Konèno sem zamenjal peèke gretja. Dobil sem jih ugodno, 70€ za par, nove magnetti marelli. Potem pa peljem na servis, se zmenimo, cena do 250 € za delo. No sem rekel pa kaj èmo.
Me klièe iz servisa po dveh dneh, da jim morda uspe zamenjati, da se že dva dni zaje.... z njimi.
Ok no potem so jih le zamenjali menjava je pa prišla samo ugodnih 300€. Ampak še to zato ker sva se prej zmenila, drugaèe je rekel po urah ne ve èe bi bilo 500€ dovolj.
No so se pa kar konkretno potrudili in vem da je zajeb.... menjava.
Je rekel, da èe bi hotel enostavno bi moral motor ven vzet ker ne more do cevi priti za odklopiti.

Tako, da ko bosta menjala jermen dobro preglejte kaj boste še zraven porihtali.

Ampak kaj hoèemo imamo pa Avantima. :)
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Ja pa jaz vam zavidam takega lepotca.....
Želja ga je imeti in upam, da bo eden od malo več kot 8000-ih moj.. :wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
lesar

Ja ampak trenutno je malo kriza ne vem če se kakšen prodaja, razen tisti 2.0T ampak tega sem gledal preden sem mojega kupil in po pravici povedano tega raje sploh ne glej.
Takrat ko sem ga gledal je bil v čistem razsulu in razen če so v njega vložili 2.000€ bolj je mogoče malo bolj za silo.

Če je pa želja potem pa bo, pri meni je bilo isto, pa ga zdej imam
:)
Avantime 3.0 V6 Privilege, Twingo Gordini 1.2 TCE
Uporabniški avatar
lesar

Aja bi bil pa tale mogoče prava stvar :lol:

http://www.ebay.co.uk/itm/130632713711#ht_898wt_1396
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Dajte se prosim držat teme ;)

Lp
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a russia »

lesar napisal/-a:Ja ampak trenutno je malo kriza ne vem če se kakšen prodaja, razen tisti 2.0T ampak tega sem gledal preden sem mojega kupil in po pravici povedano tega raje sploh ne glej.
Takrat ko sem ga gledal je bil v čistem razsulu in razen če so v njega vložili 2.000€ bolj je mogoče malo bolj za silo.

Če je pa želja potem pa bo, pri meni je bilo isto, pa ga zdej imam
:)
tega sem tudi jaz sel gledati, ko sem kupoval... bil je vse okoli in okoli z necim podrsan, armatura razrezana, airbag na volanu razrezan, sredinski naslon razrezan, sedezi so pa imeli prevleke in se ni dalo videti (vandalizem)... na servisu so mi rekli, da je imel nekaj motor delan, auspuh je bil za menjati, senzor za xenon ni delal... drugace je bil pa ok... :D
aja, kot prva lastnica pa mislim, da je bila smucarka Urska Horvat... 8)
meni ga je takrat dealer nudil za 3 jurcke
Uporabniški avatar
Drejchi

Katastrofa torej.

Saj po eni strani je žalostno, da potem takšni avtomobili zbijajo ceno tudi ostalim in tako dobri niso nič vredni. Po drugi strani pa, bom čez kak let ali dve, dobil cel avto za drobiž in imel rezervnih delov na pretek :)

Le tisto malenkost okoli deponiranja takega "donor" Avantime-a bi moral prej rešiti. :wink:

Update glede mojega..... ni updejta... :lol: bom pa morda v kratkem obiskal ličarja, ga pobaral o napredku in mu naložil še nekaj dodatnega dela...
Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Ja sem ga gledal...
2.0T pa iz stajerskega konca,moder. Pravis, da ni varen nakup?
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
lesar

Vsa zgodovina servisiranja je dvomljiva, kabli v motorju vse leži nekaj povprek, motor ventilacije ne dela, notranjost povsem fuč, gume adijo,...

Takrat je tip rekev da mu dam espaca (2002 2.2dCi) pa še 3.000 doplačam, pa sem ga nekam poslav in šel. Res kot pravijo, čez trojane raje ne gledat avtomobila za kupit :D

Drejchi v čem pa je problem pri tebi, da toliko časa traja?
Uporabniški avatar
Drejchi

Ah, ni problema, le ličarju sem postavil rok do marca meseca :)

Tako ali tako se z avtomobilom nisem imel namen kaj pretirano voziti pozimi, že lansko zimo se nisem. Če bi ga že konec oktobra penzioniral, kot sem nameraval, bi se pa še krešu izognil. Bo pa zato sedaj zunaj res cel nov...

Jaz sem se odločil. Avto je ekonomska ničla, amortiziran in odpisan. Registriran bo le še po pol leta na leto, torej med aprilom in novembrom. Pozimi bo počival. Tako sem sedaj brez avta, Avantime ni več avto, je igrača :)
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Trenutno se na avtonetu prodaja le tisti moder, katerega ne poznam, ga pa uporabnika @russia in @lesar. Še ne tako dolgo tega, poleti, je bila izbira bistveno pestrejša, pa čeprav so se prodajali eni in isti avtomobili že zadnji dve leti.
Ko sem sam svojega kupoval se jih je prodajalo šest, pogledal sem vse, vsak je bil na svojem koncu Slovenije, tako, da sem se kar navozil :)

Na Ptuju se je prodajal vijoličen 2.2dCi z 220kkm, bil je močno popikan od kamenčkov, bež usnje že malce utrujeno a ne preveč, delovalo je vse. Dve leti kasneje se je še vedno prodajal z istimi kilometri.

V Kopru je bil temno siv, mislim, da tudi 2.2 dCi. Že zunaj bolj bogi, notri mi ni uspelo priti, prodajala ga je avtohiša oz. posrednik.

Krašna, tam so imeli prav tako sivega 3.0 V6. Avtomobil je imel tam blizu 200kkm, se ne spomnim ali je bilo čez ali pod. Zunaj zelo bogo, mehurji na strešnih stebričkih, diski za odpis,... Znotraj tudi ni izgledalo preveč obetavno.

ASP Lesce. Katastrofa. Siv 2.2 dCi. Akumulator prazen, tako, da si v avto lahko prišel le na silo, izruvan CD izmenjevalec, bogo usnje. Avto je tam moral stati že zelo dolgo...

V Velenju je bil 2.0T. Še najlepši od zgoraj omenjenih a ga je stric cenil malce previsoko, tudi ohranjenost in zmogljivosti niso bile ravno na nivoju tistega, katerega sem si ogledal pred njem, mojega kasnejšega 3.0 V6 Privilege.

Novo Mesto. Tam se je nahajal moj Avantime. Notranjost res lepa, predal pepelnika se ni zapiral, rečeno je bilo, da je polomljen nek delček, izkazalo se je, da je le izstaknjen iz ležišča, lepa zunanjost z izjemo enega dela na zadnjem odbijaču in fejst popraskanega podalška odbijača (sport kit). Ta podaljšek sem po neštetih popravljanjih in barvanjih lansko leto na dopustu dokončno odlomil in doma nato odžagal. Ne deluje daljinec radia, CD izmenjevalec je sicer deloval a žal kmalu po prispetju v moje roke odpovedal poslušnost :( Motor brezhiben! Kilometrov malo, a ti pravi, avto iz Nemčije, jermen menjan točno po petih leti oz. pri 74kkm. Sicer bolj šalabajzersko, kar bi skoraj rezultiralo v predrtju cevi za servo, a menjano kljub temu. Nova menjava me čaka letos, če se bi držal tistih "po petih letih", kilometrov še zdaleč nimam dovolj. Trenutno nekaj čez 150kkm.

Avantime-i so na splošno dobri avtomobili, a tako kot pri vsakemu drugemu, se pred nakupom splača pogledati jih čim več, saj jih ni spet toliko, da ne bi mogel v tednu dni videti vseh. Tako se ustvari pribljižna slika o avtomobilu in ohranjenosti tistih na trgu. Cene so sedaj res nizke, vprašanje pa je kaj se za to ceno dobi. Jaz sem z mojim več kot zadovoljen :)
Slika
Uporabniški avatar
lesar

Drejchi napisal/-a:
Krašna, tam so imeli prav tako sivega 3.0 V6. Avtomobil je imel tam blizu 200kkm, se ne spomnim ali je bilo èez ali pod. Zunaj zelo bogo, mehurji na strešnih stebrièkih, diski za odpis,... Znotraj tudi ni izgledalo preveè obetavno.
No tega sem jaz kupil v Novem mestu marca 2011. Sem ga pa gledal že pred tremi leti pri krašni vendar je imel takrat noro ceno.
Res ni bil v najboljšem stanju, ampak problem je bil ker drugih enostavno ni. Bil je še en vijolčen v LJ pri Malgaju vendar sploh ni vžgal.

Je pa res da sem mojega dobil za smešno nizko ceno, vendar je pa popacal že kakšne 2.000€. Je pa res da je sedaj tehnično avtomobil kot nov. Zunanjost pa še pride na vrsto.

Mi pa ni žal!!!!
Uporabniški avatar
Drejchi

No, saj če je bil toliko cenejši, potem ok. Takrat (poleti 2009) pa, kot si tudi sam dejal je imel previsoko ceno, še posebej v primerjavi s tistim katerega sem na koncu kupil.

Moj je, če odštejem en kreš in folije, trenutno požrl 60€ za termostat, 400€ za blažilce, 230€ za izpuh (prejšnji lastnik je tik pred menjavo zamenjal tovarniškega s takšnim iz nerjavečega jekla a brez enega samega lonca) in 150€ za zadnje diske in ploščice.

Nekaj malenkosti se bo v notranjosti še zamenjalo, usposobilo daljinec radia in CD izmenjevalec (upam), potem pa bo avto tipi-topi :)
Slika
Odgovori