Primerjava Laguna II in Laguna III

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
mikula

Primerjava Laguna II in Laguna III

Odgovor Napisal/-a mikula »

Pozdravljeni,
poigravam se z mislijo o prodaji lagune l.2003 120KM in nabavi rabljene lagune III stare dve leti z 150KM.
Kako komentirate to tisti, ki ste to menjavo že naredili.
1.Kakša je vožnja v novi laguni?
2.Razlike v moči motorja?
3.Razlika v porabi?
4.Razlika v udobju(sedeži)?
Pa še kaj kar ste opazili vi.

Že vnaprej hvala za vaše komentarje in mnenja.

Lep pozdrav,
Marjan
Lep pozdrav Marjan
Uporabniški avatar
tdk

Odgovor Napisal/-a tdk »

Evo moji občutki:

Sam sem imel laguno II,letnik 2003,1.9dci,120 konjev;vmes je bil 320d;po dveh mesecih sem prešaltal na laguno III,2.0 dci,150 konjev.
Omenjeno laguno sem vozil 2 leti;kupil sem jo kot testno vozilo;pred kratkim prodal karambolirano z 70k km.
razlike:
1.Vožnja z laguno III se meni osebno veliko bolj dopade kot v laguni druge ganeracije.Avto je predvsem bolj trd;sedeži imajo precej boljši bočni oprijem;meni osebno je velik korak naprej.najboljše bo,če imaš možnost da sam preizkusiš.
2.Moč motorja;120 konjev napram 150 je kar občutna razlika.Boljša odzivnost;kat pravimo včasih v žargonu..dobro je imeti nekaj konjev v rezervi.
3.Poraba;za laguno II se ne spomnim točno;v laguni III mi je avto ob normalni vožnji pil malo pod 7 litrov slovenske nafte;diesel sem tankal zadnjo leto v Avstriji;poraba ob enaki vožnji padla malo nad 6 litrov.Razlika vsaj pol litra.
4.O sedežih sem ti že pod točko 1 nekaj napisal.

Trenutno imam že 4 laguno,sedanja je sicer GT;iz lastnih izkušenj je 3 generacija velik korak naprej na vseh področjih;poišči dobro laguno 3-je generacije;prvi lastnik,slo poreklo,vsa dokumentacija in dam skoraj 100% roko v ogenj da ne moreš falit.
zame osebno je laguna III generacije res zelo dober,če ne odličen avto.

lp tdk
Uporabniški avatar
moebius

Odgovor Napisal/-a moebius »

tdk napisal/-a:Evo moji občutki:

Sam sem imel laguno II,letnik 2003,1.9dci,120 konjev;vmes je bil 320d;po dveh mesecih sem prešaltal na laguno III,2.0 dci,150 konjev.
Omenjeno laguno sem vozil 2 leti;kupil sem jo kot testno vozilo;pred kratkim prodal karambolirano z 70k km.
razlike:
1.Vožnja z laguno III se meni osebno veliko bolj dopade kot v laguni druge ganeracije.Avto je predvsem bolj trd;sedeži imajo precej boljši bočni oprijem;meni osebno je velik korak naprej.najboljše bo,če imaš možnost da sam preizkusiš.
2.Moč motorja;120 konjev napram 150 je kar občutna razlika.Boljša odzivnost;kat pravimo včasih v žargonu..dobro je imeti nekaj konjev v rezervi.
3.Poraba;za laguno II se ne spomnim točno;v laguni III mi je avto ob normalni vožnji pil malo pod 7 litrov slovenske nafte;diesel sem tankal zadnjo leto v Avstriji;poraba ob enaki vožnji padla malo nad 6 litrov.Razlika vsaj pol litra.
4.O sedežih sem ti že pod točko 1 nekaj napisal.

Trenutno imam že 4 laguno,sedanja je sicer GT;iz lastnih izkušenj je 3 generacija velik korak naprej na vseh področjih;poišči dobro laguno 3-je generacije;prvi lastnik,slo poreklo,vsa dokumentacija in dam skoraj 100% roko v ogenj da ne moreš falit.
zame osebno je laguna III generacije res zelo dober,če ne odličen avto.

lp tdk
Samo GT ali 4control Laguna III je konkretno bolj trda od Lagune II.
Uporabniški avatar
tdk

Odgovor Napisal/-a tdk »

Laguna II je bil zame zelo t.i. mehak avto;laguna III 2.0dci-150 je bolj trd avto;še trša pa je GT-jka.
Težko je povedat oz. napisat;edina rešitev je probat;je pa vsaj zame občutna razlika med 2 in 3 generacijo praktično na celi črti;praktično čisto drug avto.

lp tdk
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

GT-jka je tok trda, da še pristaši VW-ja hvalijo njeno lego na cesti! Res razlika, ko se nazaj v Megana vsedem se mi zdi, da sem v traktorju, ko se tok ziba:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
housexy74
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a housexy74 »

potem pa bom jest svojo lagunoII lepo spustil in mislim da bo lega na cesti veliko stabilnejša. je pa res da se meni osebno še vedno pri laguniIII ne dopade prednji konc, mi je pri II-ki veliko bolj všečn :)
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

stabilnejša je na suhi cesti, na mokri pa rado rit vn odnese ker je prelahka zadaj
Suunto_
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Suunto_ »

imle sem laguno I, II in sedaj III. Lahko rečem, da je bila I boljša kot II, III pa je daleč boljša od II, od I pa glede na razvoj...
dejans.mb

Odgovor Napisal/-a dejans.mb »

ja res je to vse o lagunah....1 je bla tank 1.8 bencinc....10 let sn jo vozo...nič druga kot redni servisi...edino 1x sklopka zružla to pa je blo vse....2...tut kr dobra....isto 1.8 bencin samo skoz neke malenkosti....pa tist senzor...pa kartica...v glavnem skoz po malem kaj...3 nevem še....jo pa kupujem...imel bi 2.0 dci...grandtoura...tam nekje l.08 mi je finančno dosegljiva...sem pa malo v dvomih, ker dizlov še nisem vozil...pa renojevi bi naj bili polomija...vsaj do nedavnega...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Preberi teme po forumu. Renaultovi dizli (2,2 ali 1,9) imajo nekaj konstruktorskih napak, ki pa se jih da precej izničit s pravo vožnjo. Pravim v grobem oz "načeloma". Da se ne bo kdo piknil v izjavo :lol:

Predvsem preberi to temo in ti bo precej več jasno:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 76&start=0

EDIT: oprosti, sem komaj zdaj opazil, da si v tisti temi že sodeloval :oops:
Uporabniški avatar
laguna1.8.16V

Odgovor Napisal/-a laguna1.8.16V »

Pozdravljen

Jaz sem imel laguna II 2001 1.8 16v pa sem bil zadovoljen z njo nekaj malega sem imel za naredit kot so motorčki za stekla in nekaj manjših stvari...

No ko pa sem se odločil za nakup nove lagune III 2.0 16v sem si mislil ok saj bo malo bolj šla pomoje ne....ampak ko sem avto kupil in prvi občutki adijo čist drugo bolj direkta je na cesti stabilna kvaliteta odlična vozne lastnosti še boljše in od pričakovanj, da sploh ne govorim!!! Sem si dal meriti čas moje lagune 2.0 16v 140hp 0d 0-100 in sem jo spravil v 8.2 -8,3 do 100 noben ni moral verjet kakši pospešek za 140km...jaz sem full presenečen nad avtom!!! Ko imaš poizkusno vožnjo ti ponuja nekaj drugačnega povsem nekaj novega...to so bili moji občutki...meni laguna ne ponuja 100% ko je bilo napisano v testih ampak 100000%... :D :D
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

to da jo v 8.2-8.3 sekunde spraviš na 100 pa je malo huda no. naša 180 konjska ne gre v tem času na sto pa občutno bolj vleče kot 2.0 benc ker sem peljal obe. zanimivo. maš kak dokaz? ker če je res to potem je to več kot dovolj teh 140 konjev.

Naša alfa je z 220 konji(3.0 v6) imela nekje 8 sekund do 100 :D
Uporabniški avatar
laguna1.8.16V

Uporabniški avatar
laguna1.8.16V

nekje še imam neki posnetek ki smo jo merili v aus od 0 do 100 pa imam čas sprintan samo bog ve kam dal ker sem samo zaradi sebe delal test ne pa da bi se važil okrog ne....mislim, da nekje leži v sobi...v glavnem vrednost 0-100 katera je na testih 9,1 jaz zbijem in tudi 8,8... dobro ne zdaj da bi se važil samo tko če si govorimo pač... :D imam pa občutek da laguna teh 140km spravi na cesto 200...
Uporabniški avatar
laguna1.8.16V

UrosJ napisal/-a:to da jo v 8.2-8.3 sekunde spraviš na 100 pa je malo huda no. naša 180 konjska ne gre v tem času na sto pa občutno bolj vleče kot 2.0 benc ker sem peljal obe. zanimivo. maš kak dokaz? ker če je res to potem je to več kot dovolj teh 140 konjev.

Naša alfa je z 220 konji(3.0 v6) imela nekje 8 sekund do 100 :D

jaz ko sem sem kupil svojo laguno sem nekaj časa za tem še vozo laguna 2.0 dci 180km in nisem glih bil navduše od 0-100 sem imel občutek da moja bolj hitro pride do 100 ampak je tudi res da celo živlenje sem vozil bencinarje in kateri tu med nami ki že celi čas vozi dci-ja 180km bi bolj vedo pomoje kje in kako ven dobit nič ne rečem :) na konca pa itak laguna tak ali drugače je coll avto!!!
Odgovori