Centralno problem
Centralno problem
LP.
Prosim za pomoč...
Danes je pri puncinem avtu, kar naenkrat nehalo delati centralno zaklepanje. Problem je v tem da sedaj avto ne vžge, ker je kodno varovan vžig motorja in je potrebno avto vedno zakleniti in odkleniti, če ta stoji več kot cca. 10 min da bi potem vžgal.
Menjal sem baterije v ključo, odklopil akumulator, preveril varovalke...vse ok a avto ne vžge.
Rezerne ključa nima....
Avto je megane 1.9 dti, 99 letnik
Kakšen nasvet ?
Prosim za pomoč...
Danes je pri puncinem avtu, kar naenkrat nehalo delati centralno zaklepanje. Problem je v tem da sedaj avto ne vžge, ker je kodno varovan vžig motorja in je potrebno avto vedno zakleniti in odkleniti, če ta stoji več kot cca. 10 min da bi potem vžgal.
Menjal sem baterije v ključo, odklopil akumulator, preveril varovalke...vse ok a avto ne vžge.
Rezerne ključa nima....
Avto je megane 1.9 dti, 99 letnik
Kakšen nasvet ?
Ja ona ga je zaklenla še čisto normalno, čez čas pa ko ga je hotela odkleniti, dalinc kar naenkrat ni več delal... No avto je odklenila ročno, vendar avto ne vžge, ker ga je potrebno vedno z centralnim odkleniti,če želiš da vžge.R5 napisal/-a:pa avto se je zaklenil?
Zdaj ko daš ključ not in ga zasučeš, tista lučka utripa, avto pa samo vrgla..
Če zakleneš in odkleneš avto z tisto tipko v notranjosti avtomobila to ne pomaga... Avto se normalno odklene in zaklene z to tipko..
možno da ti je pr anteni voda zalila ir senzor pa da zato ne odklene,da samo vergla je lahko "ven vržena" rdečo roza tipka spredaj pri motorju pa jo moreš samo nazaj stisneš noter - od kakega sunka al česa drugega,lahko je zanič ključ ali pa se je zakodiral računalnik. lahko je tud kak rele ki vklaplja pumpo fuč,pr renoju pač včasih kaj crkne brez razloga
lahko je tud zobat jermen preskočil na pumpi pr kakem verglanju v brzini al pa če je punci kje avto crknil,lahko je en kup stvari
renault pač.
Morphy napisal/-a:zanimivo jaz istega Megana l.2002, vedno odklenem ročno ,samo voznikova vrata, ostale ostanejo zaklenjene in avto normalno vžiga.....
Ti imaš radijsko CZ in imobilizator v ključu. Pri tebi je pomembno, da fizično ne poškoduješ ključa, ker je notri transponder (oddajnik), antena pa je pri volanski ključavnici.
Avtor pa ima blokado vezano na zaklep reko CZ z daljincem. Lahko gre z dokumenti na servis, kjer mu bodo dali kodo, katero vnese preko tipke za zaklepanje vrat na armaturki (postopek opisan v navodilih). Avto vžge in kode ni potrebno vnašati do naslednjega vžiganja. Medtem se lahko:
a. zmeni z kakšnim majstrom z testerjem, da mu imobilizator deaktivira
b. odpravi napako
Me zanima kje je rezervni ključ. Kaj še zmeraj kupujete rabljene avte samo z enim ključem?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Kaj to ma ona že novejši model (od 99 dalje) ali stari model (do 99)? Kaj navodila ima? Tam piše kako se avto v tem primeru zalaufa, nekak se koda ročno noter vnese (če je star model). Če nimaš pa vprašaj oorosha, mislim pa da so tudi na forumu nekje navodila.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Ona ima še starejši model 99.
Ja torej je ta rešitev samo začasna da vnesem kodo ročno. Ja sem našel navodila in sem tudi našel sedaj kako narediti v tem primeru... Samo kot pravim, je ta rešitev začasna, ker ko bom avto ugasnil in ga hotel ponovno zagnati, bom mogel spet vnašati to kodo... ?
Torej ali rešim zadevo kar je pokvarjeno.. ali pa izbrišem to kodo iz računalnika ?
Ja torej je ta rešitev samo začasna da vnesem kodo ročno. Ja sem našel navodila in sem tudi našel sedaj kako narediti v tem primeru... Samo kot pravim, je ta rešitev začasna, ker ko bom avto ugasnil in ga hotel ponovno zagnati, bom mogel spet vnašati to kodo... ?
Torej ali rešim zadevo kar je pokvarjeno.. ali pa izbrišem to kodo iz računalnika ?
Vnos kode je za enkratni zagon. Potem pa... play it again, Sam. Kaj boš pa naredil je pa up to you. NE da se kode izbrisat, lahko samo deaktiviraš funkcionalnost...buster napisal/-a:Ona ima še starejši model 99.
Pa kodo dobiš na servisu...
Radijsko zaklepanje ima deblokado imobilizatorja izvedeno z tuljavico v ključu. Ti lahko odklepaš/zaklepaš z gumbom po mili volji, avto bo vžgal tudi z rezervnim ključem, ki nima daljinca vgrajenega...jurko napisal/-a:lahko ga zalavfaš tud tko da ko daš kontakt držiš tipko za zaklep na ključuno saj pri nas na službenem cliotu to deluje
je pa res da ima radijsko zaklepanje
Dotični pa ne more avta zakleniti in odkleniti z gumbom iz notranjosti za deblokado imobilizatorja. Sem imel Megana 1996 letnik s takim sistemom kot tudi Scenica 1998 z IR zaklepanjem (predserija Kaleido izvedbe).