vprašanje glede porabe?
vprašanje glede porabe?
Zanima me če bi dal čipat 1.6 16v motor, nekje do 125ps pa nekje ok 170Nm navora koliko imam podatke da bi se dalo me zanima kako bi ta motor to prenesl? sploh kaksna sklopka in podobne stvari.
No kar me pa najbolj zanimam, saj ne da bi me motilo ampak vseeno, bi z tem spravil kaj porabo dol?
Prosil bi za konkretne odgovore, ker se res zanimam.
Vem da mi boste eni rekli vztran vzržen denar, tako da me zanimajo ostala mnenja.
lp
No kar me pa najbolj zanimam, saj ne da bi me motilo ampak vseeno, bi z tem spravil kaj porabo dol?
Vem da mi boste eni rekli vztran vzržen denar, tako da me zanimajo ostala mnenja.
lp
Koliko KM ima pa ta avto danes? Drugače poraba ti ne bo padla, mogoče kak deci pri optimizaciji, pri klasičnem chipanju pa kvečjemu narasla. Ostalo ne bo trpelo, ker neke spremembe itak ne bo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Re: vprašanje glede porabe?
pa saj to ni turbo... prirastka niti čutil ne boš...UrosJ napisal/-a:Zanima me če bi dal čipat 1.6 16v motor, nekje do 125ps pa nekje ok 170Nm navora koliko imam podatke da bi se dalo me zanima kako bi ta motor to prenesl? sploh kaksna sklopka in podobne stvari.
lp
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Porabo bi povečal, saj bi notr zlival več goriva, kar je logično za bencinarja brez turbine - za večjo moč in navor treba imeti bogatejšo mešanico goriva in zraka. Da bi pa zaradi tega želel kej pršparat si bi pa moral omislt dizla in kilometre klepat z 90-110km/h pr niskih obratih.No kar me pa najbolj zanimam, saj ne da bi me motilo ampak vseeno, bi z tem spravil kaj porabo dol?
PS: Šparanje pa čipanje nekako ne gre skupaj..mogoče pr turbo bencinarjih pr dizlih to še gre -> z optimizacijo za cca. do 3% se zmanjša poraba, pršparaš lahko z vsakim avtom, če voziš v zavetrju, ubistvu pa, če želiš šparat, z bencinarjem, investiraj v avto na plin, pa veselo vožnjo ti želim.
Napaka, če hočeš večjo moč odvzameš bencin, narediš bolj lean mešanico in močnejšo eksplozijo. če pretiravaš pa stopiš bate.dci napisal/-a:Porabo bi povečal, saj bi notr zlival več goriva, kar je logično za bencinarja brez turbine - za večjo moč in navor treba imeti bogatejšo mešanico goriva in zraka. Da bi pa zaradi tega želel kej pršparat si bi pa moral omislt dizla in kilometre klepat z 90-110km/h pr niskih obratih.
Če povečaš navor se motor manj matra in spet manj pije. Ampak 1 deci se niti ne opazi. Če je dobro čipano (dobra optimizacija) se tudi pri naturalcu čuti, preverjeno.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=17
Symon, nebom ti nič oporekal, se bom strinjal s tabo.
Jaz samo logično razmišlam.
Več moči pomeni več CO2, to kar si ti napisal razumem kot boljše izgorevanje, bom poenostavil v -> izgorevanje CO (monoksid), ampak popolnega zgorevanja ne moreš doseč, vedno bo CO. In kakor jaz razumem, pri motorjih brez turbine, se išče pravo mešanico goriva in zraka, da boš osiromašil mešanico z manj bencina in da bo avto bolje šel, morš bit res mahr, da te morajo z lučjo po belem dnevu iskat.
To vse skup razumem kot boljši izkoristek in je rezultat "kao več moči", glede na to, kolk filaš mešanco v motor (učinkovitost je večja)...ampak roko na srce, hočeš več moči, ne pa učinkovitost, boš ja še pojačal količino zraka, ki pa je na žalost omejena ja.. in vse to treba skombinirat, in da ti bo poraba padla, se jaz ne strinjam oz. se strinjam s tabo za 1.6 16V, da se niti ne pozna, ker ko voziš si v psihološkem efektu "imam več konjev"- se motor bolj vrt, tega brez turbine ne počnejo, kdor pa, ima preveč denarja, sploh ni racionalno za moje pojme to delat, lahko pa se marskej naredi, če ima motor rezervo. Pa jo ima? kolk % lahk še potegneš za neko zmerno ceno -> se to splača? to se dela na motorjih k se iz njih da neki potegnt ne pa 1.6 16V, ah, dovolj sm-še preveč napisal, sori moderator-ji.
Ubistvu moraš pojačat obrate, s tem pojačaš količino zraka, dodaš več goriva imaš več moči, tu ne moreš sanjat, da poraba pade. Ker tak motor je narejen za obrate, v nižjem območju je vseglih, ker s takim motorjem imaš ti konje tam gor pr 5000+, kr tle šele začnejo njegova pluča delat, ti lahk dodaš gorivo, o manjši porabi pozabi brez turbine. nism se mogel zadržat
Več moči pomeni več CO2, to kar si ti napisal razumem kot boljše izgorevanje, bom poenostavil v -> izgorevanje CO (monoksid), ampak popolnega zgorevanja ne moreš doseč, vedno bo CO. In kakor jaz razumem, pri motorjih brez turbine, se išče pravo mešanico goriva in zraka, da boš osiromašil mešanico z manj bencina in da bo avto bolje šel, morš bit res mahr, da te morajo z lučjo po belem dnevu iskat.
To vse skup razumem kot boljši izkoristek in je rezultat "kao več moči", glede na to, kolk filaš mešanco v motor (učinkovitost je večja)...ampak roko na srce, hočeš več moči, ne pa učinkovitost, boš ja še pojačal količino zraka, ki pa je na žalost omejena ja.. in vse to treba skombinirat, in da ti bo poraba padla, se jaz ne strinjam oz. se strinjam s tabo za 1.6 16V, da se niti ne pozna, ker ko voziš si v psihološkem efektu "imam več konjev"- se motor bolj vrt, tega brez turbine ne počnejo, kdor pa, ima preveč denarja, sploh ni racionalno za moje pojme to delat, lahko pa se marskej naredi, če ima motor rezervo. Pa jo ima? kolk % lahk še potegneš za neko zmerno ceno -> se to splača? to se dela na motorjih k se iz njih da neki potegnt ne pa 1.6 16V, ah, dovolj sm-še preveč napisal, sori moderator-ji.
Ubistvu moraš pojačat obrate, s tem pojačaš količino zraka, dodaš več goriva imaš več moči, tu ne moreš sanjat, da poraba pade. Ker tak motor je narejen za obrate, v nižjem območju je vseglih, ker s takim motorjem imaš ti konje tam gor pr 5000+, kr tle šele začnejo njegova pluča delat, ti lahk dodaš gorivo, o manjši porabi pozabi brez turbine. nism se mogel zadržat
Zadnjič spremenil dci, dne 06 Jan 2012, 22:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Joj dci...dci napisal/-a:Symon, nebom ti nič oporekal, se bom strinjal s tabo.
Si sploh že kdaj videl AFR (Air/fuel ratio) od kakšnega serijskega vozila? Zgleda da ne. Večina avtomobilov je prezalitih, se pravi imajo AFR prenizek, ne samo pri WOT ampak tudi v closed loop (upoštevanje lambde), zato ecu težje lovi stoihometrično sredino (afr 14.7:1). Z zmanjšanjem količine goriva v določenih vrtljajih lahko dejansko pridobiš na moči ter zmanjšaš porabo.
Več goriva (seveda brez predelav) ti bo samo porabo dvignilo, avto bo šel slabše, po možnosti bo pa še kakšno luknjo naredilo v bat, ker bo EGT (exhaust gas temeprature) previsok.
Motorji so bolj zaliti kot je treba zato, ker sčasoma se injektorji zapacajo, okvarijo in zato vbrizgavajo manj goriva kot so jih ko so bili novi, se pravi je to zaradi varnosti.
Obstajajo pa tudi taki motorji kateri imajo previsok AFR in z dodajanjem goriva pridobijo na moči.
Pa odgovor na tvoj zadnji odstavek. Si videl graf od Urbana, Simona in drugih, ki imajo optimizacijo z RS Tunerjem? Na malo prebrskaj po forumu in pretuhtaj zadeve. Sem prepričan da boš dojel da kar si napisal ne drži.
Enigma motorsport

.jpg)