Clio 3 RS okvare/tezave/napake

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

mehanske okvare pa te stvari. praktično vse, razen notranjosti.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Pa dobro, tudi volana niso naredili boljšega kot pri Cliu 2 RS? Moj je bil tudi menjan pod garancijo.
Uporabniški avatar
WolfOz
Kraj: Dravograd

Odgovor Napisal/-a WolfOz »

ManIAK napisal/-a:Sploh po tem, ko sem vozil ITR letnik 1998, kjer se pa booožansko prestavlja.
1999 letnik je :lol:
No.2X7Y
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Symon napisal/-a:Škorc bi znal povedati, če je rabil kaj doplačati, ko ga je dal rihtati še v garanciji. Ampak verjetno ne bo nič boljši material bo čez 2 leti isto sranje. :roll:
Jaz pri svojem nisem nič doplačal, ker je itak bil še v garanciji. S tem, da so mi takrat (poleg precej drugih stvari) menjali še sklopko in cilinder sklopke, ki je rahlo rosil (te hidravlične sklopke so žal sploh znane po tem, da spustijo- pa s tem ne mislim samo RSe ali Renaulte).
fuegogt napisal/-a:...Glede na to, da sva s kolegom menjalnik za rally yugota v petih urah podrla, zamenjala zobnike, dodala zaporo itd. Nekje en šiht bodo rabili :lol: . Pa še material, kakšne 400€ skupaj bo po defoltu :mad:
Tudi moj RS je na tak način kot opisuješ dobil špero :lol:. Tako da imaš sedaj odlično priliko ;).
fuegogt napisal/-a:Jaz se bom v torek prec naročil na servis, pa da vidimo. Upam da imajo kakega maherja, ko to dela, ker bo verjetno treba polovico avta razstavit, glede na to kako je vse stiščano. :?
Meni so to takrat delali na RSL Levec. Drugače pa (vsak) menjalnik morajo znati zamenjati in popraviti na vsakem servisu.
ManIAK napisal/-a:Meni se pa včasih ko je mrzlo pojavi problem da že ko naredim npr 2-3km in potem počakam recimo na semaforju, zelo težko spravim v katerokoli prestavo. Te probleme bi naj rešlo drugo olje.
Kaj pa če takrat, ko ne gre prestavit stisneš in spustiš sklopko? Ali pa prestaviš v peto ali četrto prestavo?

BTW Je kdo razmišljal ali pa kje zasledil, da bi za težave s temi sinhroni (sploh v takšnih primerih kot je fuegogt, ki se vozi umirjeno) bila lahko kriva ta fenomenalna hidravlična sklopka? Ker to kar omenja ManIAK mora biti nekako povezano s sklopko, a ne?
Duli napisal/-a:evo, pa se je zgodilo, volan se mi je v torek začel luščit, gori na vrhu volana se je najprej malce nagrbančil, danes pa sem že naroču novega, tako da naslednji petek pride nov volan in bo to zamenjano pod garancijo, garancija na notranjost velja do 2 leti od nakupa vozila, kljub temu da imaš podaljšano garancijo na 4 leta, je za notranjost samo 2 leti. tako da navali narode po druge volane. aja, avto ima pa 23.883 km.
Od kdaj pa je 2 leti, ker ko sem se jaz zanimal za Cliota je bilo 1 leto? A 2 leti za notranjost velja za vse garancije (tudi 3 letne)? Za 4 letno sem siguren, da mi je bilo rečeno lani, da je za takšne stvari 1 leto, za 3 letno se mi pa tudi zdi (ampak nisem prepričan).
Očitno bom na spisek ostalih garancijskih popravil, sedaj dodal tudi volan na mojemu Twingu RS :D.
Symon napisal/-a:Pa dobro, tudi volana niso naredili boljšega kot pri Cliu 2 RS? Moj je bil tudi menjan pod garancijo.
A še nisi ugotovil, da je novo le še slabše in ne boljše :D?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Jaz lahko 187x spustim sklopko a nebo šel v prestavo. Pol se malce sprehodim čez prestave in bo bp padu v eno. Po tistem ko pade v bilokatero prestavo, lahko dam tudi bp v 1/2/3 karkoli. Zanimivo mi je, da se menjalnik med gibanjem/vožnjo/vožnjo pod obremenitvijo pretika res lepo in popolnoma normalno.

Čim se avto majčekno premika /leze, bo šel ko puter v prestavo.

S sokolom sva predebatirala, da bi mogoče lahko bila sklopka ali potisna plošča, ampak to, da bi se avto razdiral puščam pod zadnjo opcijo. Najprej menjava olja, če pa nebo bolje pa naprej. Itaq mam 4 leta garancije, tak da...
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Točno tako.Maniak ima težave s sklopko in ne z menjalnikom samim.Samo mu je nerodno priznat :).

Zdaj ali je potisna plošča al pa je kaj s potisnim ležajem.Vsekakor pa nebo prvi, kateremu so morali menjat sklopko na 30.000. V bistvu so marsikomu menjali komplet garnituro sklopke že pri 10.000.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

No recimo pri mojemu Cliu se je pred menjavo sklopke (komplet garniture) in cilindra (med vožnjo) prestavljalo solidno- zdelo se mi je normalno (razen rahlih, ampak res rahlih težav z drugo prestavo). Takoj po menjavi vsega možnega se je prestavljalo dosti bolje. Po nekaj kilometrih (recimo 500-1000) pa se mi je zdelo, da se je začelo malo čudno prestavljati (malo se je zatikalo vse skupaj).
Za to, da dokaj pogosto ni šlo v prestavo (na mestu) pa nisem prepričan ali je bilo samo pred omenjenim servisom, ali tudi po (bi moral Uroš povedati).
No tak "butast" občutek pri prestavljanju sem opazil tudi že na kakšnem drugem avtu (med njimi recimo tudi različna Twingo 2 RS). "Na uč" se zdi, kot, da ne bi dovolj stisnil pedala za sklopko (čeprav ga). No s Cliom sem šel takrat nazaj na servis, ker sem bil prepričan, da niso dobro odzračili hidravličnega sistema. S Twingom bom pa še videl, kaj bo. Problem je v tem, da je serviserjem težko dopovedati, da nekaj ni OK, če je skoraj OK, ali pa mogoče celo dejansko je OK :). Torej če se normalno prestavlja brez škrtanja, ampak se samo malo zatika.

No ali je potem res kriv "slab" menjalnik za težave s sinhroni, ali je mogoče v sklopki problem kasnejših sinhronov (uf kako butasto sem napisal stavek :)?

To, da se prestavlja BP, ko je avto v gibanju je pa nekako logično. V bistvu takrat gre dokaj "enostavno" prestavljati tudi brez sklopke :).
No to, da se v gibanju lepo prestavlja, pa še ne pomeni, da ti ne bo ravno zaradi teh težav, čez par kkm začelo škrtati.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Škorc bi znal imeti prav, ko je meni spustila hidravlična sklopka pri SXu sem samo zbudil celo hišo, v prestavo ni šlo, potem sem se pa lahko presedel v NXa pa šel. :lol:
Uporabniški avatar
ManIAK

WolfOz napisal/-a:
ManIAK napisal/-a:Sploh po tem, ko sem vozil ITR letnik 1998, kjer se pa booožansko prestavlja.
Kdo je reku da se v tvoji super prestavlja? :lol:
Sokol napisal/-a:Točno tako.Maniak ima težave s sklopko in ne z menjalnikom samim.Samo mu je nerodno priznat :).

Zdaj ali je potisna plošča al pa je kaj s potisnim ležajem.Vsekakor pa nebo prvi, kateremu so morali menjat sklopko na 30.000. V bistvu so marsikomu menjali komplet garnituro sklopke že pri 10.000.
To si zaj ravno tak napisal, ko da bo komplet menjalniški sklop razpadu jutri. :)

Če že je, je vrjetno res nekaj na sami sklopki, ker pretika se res ok ko je avto v gibanju. Je pa res, da kaže tak čudne simptome, da si jih nikakor neznam razložit. Avto po 10ih urah užgem in ruknem v prestavo kot po maslu. Se zapeljem 500m, nato pa zna včasih bit problem najdit katero prestavo. VČASIH. Ko je avto ogret, nimam nikakeršnih problemov z kakršnimkoli pretikanjem v katerokoli prestavo.

Je včeraj zadevo poizkusil tudi Ozi, in lahko potrdi, da ni kazal nikakršnih simptomov okvare. Ne menjalnik, ne sklopka.

Jaz bi vseskup prej pripisal ne najbolj bleščečemu menjalniškemu sklopu renaultov. Najprej bom zamenjal nosilec motorja ( že poka ), potem še olje v menjalniku, če pa vseskup nebo pomagalo bo pa potrebno res zamenjati komplet set sklopke.

Mogoče ma kdo podobne problme, ampak niti ne opazi, ker ma drugačen stil vožnje oziroma ni niti toliko pozoren. Jaz sem pač znan po tem da pretiravam, pa mogoče priznam da malček še tu. :shock:
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

mimgrede, v angliji jim je zmankalo menjalnikov za clio rs 200, tku da jih morjo čakat do konca drucga tedna, da pride pošiljka iz francije. :roll:
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

ManIAK napisal/-a:
WolfOz napisal/-a:
Kdo je reku da se v tvoji super prestavlja? :lol:
Sokol napisal/-a:Točno tako.Maniak ima težave s sklopko in ne z menjalnikom samim.Samo mu je nerodno priznat :).

To si zaj ravno tak napisal, ko da bo komplet menjalniški sklop razpadu jutri. :)

Če že je, je vrjetno res nekaj na sami sklopki, ker pretika se res ok ko je avto v gibanju. Je pa res, da kaže tak čudne simptome, da si jih nikakor neznam razložit. Avto po 10ih urah užgem in ruknem v prestavo kot po maslu. Se zapeljem 500m, nato pa zna včasih bit problem najdit katero prestavo. VČASIH. Ko je avto ogret, nimam nikakeršnih problemov z kakršnimkoli pretikanjem v katerokoli prestavo.

Je včeraj zadevo poizkusil tudi Ozi, in lahko potrdi, da ni kazal nikakršnih simptomov okvare. Ne menjalnik, ne sklopka.

Jaz bi vseskup prej pripisal ne najbolj bleščečemu menjalniškemu sklopu renaultov. Najprej bom zamenjal nosilec motorja ( že poka ), potem še olje v menjalniku, če pa vseskup nebo pomagalo bo pa potrebno res zamenjati komplet set sklopke.

Mogoče ma kdo podobne problme, ampak niti ne opazi, ker ma drugačen stil vožnje oziroma ni niti toliko pozoren. Jaz sem pač znan po tem da pretiravam, pa mogoče priznam da malček še tu. :shock:

Jaz nisem nikjer pisal o menjalniku.Celo sem napisal, da ti NIMAŠ težav s menjalnikom.
Ce želiš dati v prestavo in ne gre, avto pa kljub pritisnjeni sklopki rahlo skaže naprej, pol je definitivno nekaj okrog sklopke in ti tega problema z menjavo olja v menjalniku ne boš rešil!

Zdaj ali je sklopka al pa nekaj okrog hidravlična sistema sklopke.
Mogoče lahko na servisu omeniš, da naj ti probajo odzračit hidravlični sistem za sklopko.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
ManIAK

Jaz mislim, da greva midva drug mesec v ZG, kjer se bo vse pregledalo in zamenjalo olje. Če potem vseeno nebo kul, bom pač puhno spet. Sj nebom prvič.
Uporabniški avatar
uros3n

Odgovor Napisal/-a uros3n »

schkorc napisal/-a:Za to, da dokaj pogosto ni šlo v prestavo (na mestu) pa nisem prepričan ali je bilo samo pred omenjenim servisom, ali tudi po (bi moral Uroš povedati).
Skupaj z mrzlim vremenom (morda tudi prej, pa nisem bil pozoren) se je pojavilo tudi oteženo prestavljanje (predvsem, a ne izključno) v prvo prestavo pri neogretem avtomobilu na mestu. V prvo prestavo je šlo malce lažje, če sem prestavil najprej v šesto, potem v peto,...

To se je dogajalo do tega tedna. Ta teden se težava, navkljub manjku sprememb, (še) ni ponovila.

Lp, Uroš
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Danes sem bil na servisu. Diagnoza okvare-sinhron :( . Najmanjši ocenjen strošek pred odprtjem cca 750 €, če bo samo sinhron, če bo še kakšen ležaj, prirobnica zobnika, podložke itd, bo kar jurja. Izven garancije glede na malo prevoženih krijejo polovico... Čakam še eno varianto, javim čez en teden.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

fuegogt napisal/-a:Danes sem bil na servisu. Diagnoza okvare-sinhron :( . Najmanjši ocenjen strošek pred odprtjem cca 750 €, če bo samo sinhron, če bo še kakšen ležaj, prirobnica zobnika, podložke itd, bo kar jurja. Izven garancije glede na malo prevoženih krijejo polovico... Čakam še eno varianto, javim čez en teden.
Še en menjalnik... žalostno. Upam, da ti čimveč stroškov servis pokrije... če imaš kaj našparan imaš priložnost za diff ;) Na podoben način si ga je schkorc dal vgradit... Keep us posted!
Slika
Odgovori