Velik servis - pooblaščeni servis ali ne?
Ko sem nazadnje peljal svoj avto (takrat še Cliota) na pooblaščeni servis, mi je po opravljeni storitvi šef pokazal dele, ki so jih pobrali iz avta (debata o tem al so bli dejansko moji al ne je brezvezna) in so bili pospravljeni v škatle od novo vgrajenih delov. Kar sem opazu je blo to, da so bli novo vgrajeni kosi znamk Mann-Filter(filtri), Gates(jermen), Aisin(pumpa), SKF(napenjalci, ležaji)... Torej vse zadeve, kot bi jih kupil sam v XY trgovini, vendar s to razliko, da sem jih na pooblaščencu najverjetneje vsaj za 100% preplačal. Ne maram pa pooblaščencev tudi zato, ker mi olje natočijo iz tistega velikega soda, in pojma nimam kakšn šmorn mam v mašini...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
- R19-racing
- Kraj: koper
Sej se tocno ve kake svinjarije se delajo na pooblascenem servisu,usaj pr meni blo tako.5 let nazaj opravljal prakso na renault servis koper,o opremi brezveze zgubljat besede(dvigalo ki je na dan spustilo 50 litrov hidravlicnega olja in si mogu za usak servis preden si dvignil avto dolit da je dvignilo,pol si moral podlagat dvigalo ker je spuscalo in v roku1 ure je bilo po tleh),servis avta kot vajenec mi rece mehanik poglej olje v menjalniku(mu povem ojla je dovolj melo je 40.000 km blo lepe barve ,nato mehanihk kantico odspodaj stoci ven olje gre po novega in za tasarega rece"mi bo prislo prav za doma delat servse ker je kot novo"
clio tesnilo glave menjaval mehanik prevec stisnil en vijak in je sel navoj pa pa resitev loctite.Do raznih obracanj pod rocno in testnih vozenj da ne govorimo.Stranka pripeljala pobarvat odbijac vajenci se igrali z avtom po parkiriscu in poruzili cel bok prednji blatnik obojna vrata"avo je bil magicno v 1 urci prebarvan in stranki nic povedano.Tko da moje mnenje js tudi ce bom kdaj kubil novega renaulta nikoli ne bo videl renault servisa koper....
Re: Velik servis - pooblaščeni servis ali ne?
Ne js pripročam drugo varijanto. Obstajajo mehaniki, ki delajo na pooblaščencih pa tudi kvalitetno doma opravljajo storitve.rock-dj napisal/-a:Dober dan.
Sem tik pred tem, da bom moral narediti velik servis na Scenicu (1.5dci, 2006). Obstaja dilema ali ga naj dam delat na pooblaščeni servis ali pa kam drugam (kje v širši okolici Celja). Razlika v ceni je dobrih 200€. Je imel kdo podobno dilemo?
Hvala za nasvet.
LP, Simon
Kupi si dele, shrani račune, na račune napiši pri kolikih km se je velik servis naredil in nato daj mehaniku za delo. V Velenju je mehanik, ki dela kvalitetno, hitro in ugodno.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.
Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Re: Velik servis - pooblaščeni servis ali ne?
Absolutno. Upam, da te tak mojster pozna tudi v primeru garancije. Pa da te ne pošlje do trgovine in reče, na kjer si kupil pa še uveljavljaj garancijo.
Meni je najpomembneje, da bom poleg kvalitetno opravljene storitve s kvalitetnimi deli imel v primeru "smole" samo eno kontaktno točko. In to je mojster; ki mi bo popravil tako okvaro. Če je kriv materijal, se bo on pregovarjal in refundiral delo ter strošek nadomestnega avta z prodajalcem, če je majster naredil zajeb, potem bo on nosil stroške dela, materijala in nadomestnega avta sam.
As simpe as that. In mojstri (tudi pooblaščenci) z firmami so nekako obvezani nuditi to storitev. Freelanserji pod kozolcem pak ne.
Meni je najpomembneje, da bom poleg kvalitetno opravljene storitve s kvalitetnimi deli imel v primeru "smole" samo eno kontaktno točko. In to je mojster; ki mi bo popravil tako okvaro. Če je kriv materijal, se bo on pregovarjal in refundiral delo ter strošek nadomestnega avta z prodajalcem, če je majster naredil zajeb, potem bo on nosil stroške dela, materijala in nadomestnega avta sam.
As simpe as that. In mojstri (tudi pooblaščenci) z firmami so nekako obvezani nuditi to storitev. Freelanserji pod kozolcem pak ne.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Jaz sem nekaj časa delal na servisu in tam so dajal filtre in to kar je vidno je blo orginal jermeni in dražje stvari pa je blo vse aftermarket roba delajo na vsakem servisu tega verjetno ne ampak nekateri že za denar gre vse
tud zraven sem bil ko je na avtu utrgalo jermen pa so delno krili delno ne tako pač je stemi avtami..