"Luft" levo-desno pri zavorni stopalki

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
renaultrula

"Luft" levo-desno pri zavorni stopalki

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo,

zanima me, če je lahko kaj potencialno narobe, če je mogoče zavorno stopalko levo-desno premikati za kakšen centimeter ali dva? Predvsem me skrbi, da ne bi bilo kaj dobro privito,, je pa res, da zgleda vse fiksno, kolikor sem tipal z roko, avto je praktično nov in vse okej deluje drugač. Se sicer spomnim, da je že prejšnji Renault imel to rahlo premikanje zavorne stopalke, pa me vseeno zanima, če imate ostali isto situacijo?

Hvala in lepe praznike!
Matej
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Ne bom prevec nalozil ampak glede varnosti mislim,da je bolje da pogledas sam ali peljes k mehaniku...ce bi bil gas pedal se uredu, ampak bremza?!

Drugace pa premikanje sigurno ni normalno, edino ce je imel kdo kamnito nogo.
Uporabniški avatar
renaultrula

Bil pri majstru in baje to ni nič posebnega, tako da furamo naprej veselo :)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno se bi dobro prepričal, da je to normalno ( pooblaščenec naj vam izda pisno potrdilo ).

Na zavorno stopalko je pritrjen vzvod iz ojačevalca zavor, njega pa tesni semering...........................logično bi bilo, če se levo/desno premika stopalka, ja, potem gre z njo vzvod...............to pa vsekakor ne ustreza semeringu, ko se bo odločil končati sodelovanje..........................ja, potem je potrebno menjati kompleten ojačevalec zavor, ta pa je nehumano drag.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
renaultrula

Okej, hvala.

Se bom po praznikih za vsak slučaj ustavil še na pooblaščenem servisu in da vidimo, kako in kaj (avto je še v garanciji).

Če ima še kdo kakšna mnenja in izkušnje, se priporočam.

Lep pozdrav,
Matej

P.S.: Sem pa danes pri več avtih, ki jih imamo doma, to preverjal in recimo pri Fordu se isto ta stopalka premika levo / desno ... pa ne vozimo nič kaj posebej agresivno in tudi nekih kilometrov avto nima (65k). Čudno mi je, da ostali pri Renaultih tega nimate.
Uporabniški avatar
renaultrula

Update: Bil na Renault pooblaščencu in dejansko imajo vsi Megane CCji novi v salonu z 0 kilometri stopalko isto narejeno, tako da je očitno to normalno, tudi serviser je rekel, da je to popolnoma v redu. Okej, saj mogoče pretiravam, ampak lahko pa se zgodi, da bo komu to moje kompliciranje koristno, ko bo to bral :)

Lepe praznike in hvala vsem!
Odgovori