Clio 3 1.2 TCE Exception
Če primerjaš cliota bencinarja in dizla je pa razlike max. 2 litra.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
jaz bi tebe kar predlagal za finačnega ministra Slovenije!dci napisal/-a:Kej sm dobil 3 litre?
Pri bivšem avtu sem imel povprečno porabo 8l/100km "uravnilovka". Predpostavil sem da bom imel z dizlom 5l/100km, kar je tudi res poleti je 5,5 če vozim brez misli o porabi..naredim 1000km za šalo.
Sledi izračun;
8lit-5l=3lit razlike
Trenutno je pa:
8lit-4,5lit=3,5lit razlike
na vsakih 100km prihranim (3,5lit)x1,2€/lit=4,2€
odgovor: prihranek glede na bivšega bencinarja imam 4,2€/100km.
Iz te enačbe lahko razbereš, bolj varčno vozim ClioIII dCi75 tem večja je razlika med mojim bivšim bencinarjem "Hyundai Getz 1.3 80KM" in sedanjim dizlom. Računal sem s tem kar sem imel/vozil tist moment.
Jaz si delam izračun vseh stroškov, ki jih imam, in z nakupm novega avtomobila, sem proftiral pri razliki stroška za gorivo, in s to razliko si lahko plačam zavarovanje in registracijo novega avta, pa še ostane, da 2x ali 3x peljem na pivo kakega kolega.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Sori za OFF prej in še zdej
Pustimo času čas.. ne morem odgovorit na tvoj argument, ker ni dogodkov, ki se bi šteli v to kategorijo, da bi bil na istem. Če pa raspolagaš s kakšno statistiko pa kar veselo na plano z njo, me zanima. Drugače tako na palec/uč nekaj govorit, se mi zdi špekulativno, špekulantov pa ne maram, ker pihajo v svojo žerjavico iz seveda svojh statusnih in ekonomskih interesov/razlogov.
Pri meni bodo šteli samo pisani rezultati, ki so bili javno objavljeni. Ko sem kupoval avto, sem se informiral, pa kar sem dobil je bilo tako kot si ti napisal..špekulacije.
hvala za vire, ki jih boš navedel v statistični obliki.
misel; V politiki je tko, 100x povedana laž postane resnica, naj ne bo tako v avtomobilizmu.
Pustimo času čas.. ne morem odgovorit na tvoj argument, ker ni dogodkov, ki se bi šteli v to kategorijo, da bi bil na istem. Če pa raspolagaš s kakšno statistiko pa kar veselo na plano z njo, me zanima. Drugače tako na palec/uč nekaj govorit, se mi zdi špekulativno, špekulantov pa ne maram, ker pihajo v svojo žerjavico iz seveda svojh statusnih in ekonomskih interesov/razlogov.
Pri meni bodo šteli samo pisani rezultati, ki so bili javno objavljeni. Ko sem kupoval avto, sem se informiral, pa kar sem dobil je bilo tako kot si ti napisal..špekulacije.
hvala za vire, ki jih boš navedel v statistični obliki.
misel; V politiki je tko, 100x povedana laž postane resnica, naj ne bo tako v avtomobilizmu.
@dci
vem, kar si napisal, ker sem tudi sam delal izracune ko sem kupoval prejsnega cliota in se za to odlocil za dizla
zdaj sem si pa pac premislil, bom veckrat na crpalki pa manj na servisu (tok, tok upam)
pa se ena na temo porabe....vceraj sem imel prevec casa in sem sel po sluzbi (ob 16h, ni bilo tok guzve za petek) iz LJ po avtocesti do Vranskega (z nekje 110 km/h), nato pa po stari do Celja in potem v Lasko. Rezultat:

V cetrtek sem opazil, da mi je crknila leva kratka zarnica (pri xenonu ni bilo teh tezav
). Smo se kar malo namatral, da smo jo uspesno zamenjali.
Moram pa narest kaksno lepo sliko, samo rabim en pameten fotkic pa cist avto (zadnjic sem ga opral, pa sem cez dni prisel iz sluzbe, pogledal na parking in mislil da nimam vec sprednje tablice gor
potem ko sem bolje pogledal - aja, tok umazan je) 
vem, kar si napisal, ker sem tudi sam delal izracune ko sem kupoval prejsnega cliota in se za to odlocil za dizla
pa se ena na temo porabe....vceraj sem imel prevec casa in sem sel po sluzbi (ob 16h, ni bilo tok guzve za petek) iz LJ po avtocesti do Vranskega (z nekje 110 km/h), nato pa po stari do Celja in potem v Lasko. Rezultat:

V cetrtek sem opazil, da mi je crknila leva kratka zarnica (pri xenonu ni bilo teh tezav
Moram pa narest kaksno lepo sliko, samo rabim en pameten fotkic pa cist avto (zadnjic sem ga opral, pa sem cez dni prisel iz sluzbe, pogledal na parking in mislil da nimam vec sprednje tablice gor
natlaceno je ja, plus spremenili so nacin zatica za zarnico, ni vec samo za staknit, moras malo pogruntat kaj bi sploh naredu
pol k ti ze uspe pa dobi nazaj vse
to sem menjal na levi - pri vozniku, na desni so pa itak se cevi od klime...
slike bom naredil kaksne ko ne bo tak vreme...ker je avto prevec umazan. Ce ne prej spomladi
pol k ti ze uspe pa dobi nazaj vse
to sem menjal na levi - pri vozniku, na desni so pa itak se cevi od klime...
slike bom naredil kaksne ko ne bo tak vreme...ker je avto prevec umazan. Ce ne prej spomladi
Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - zimske
Z avtom sem se vedno zelo zadovoljen. Do sedaj sem naredil 10k km (v 5 mesecih, prejsni lastnik pa 12k v 2 letih
). Malo razmisljam o vgradnji plina, naj bi se dobilo original renault pa vseeno cvikam...ja, ne. Kaj bo s cenami plina, kako to vpliva na motor, pa se avto bo ves prevrtan
Bolj razmisljam, da bi (bom) k ERCu zavil
Nad cliotom se je se oce toliko navdusil, da je zamenjal svojega cliota II za III
Vceraj sem ga peljal oprat, zdaj pa upam da ne bo spet dez
Zadnjic sem ga opral, potem je bilo pa
cez 2 dni malo snega za par ur, ravno toliko da je bil enako umazan kot prej
Upam, da smo s snegom opravili, da se gre pocas nazaj na letne gume.
hitro poslikat, dokler se se sveti

Nad cliotom se je se oce toliko navdusil, da je zamenjal svojega cliota II za III
Vceraj sem ga peljal oprat, zdaj pa upam da ne bo spet dez
cez 2 dni malo snega za par ur, ravno toliko da je bil enako umazan kot prej
Upam, da smo s snegom opravili, da se gre pocas nazaj na letne gume.
hitro poslikat, dokler se se sveti

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - zimske
par pomladnih:

zvoncki in

trobentice

zdaj ko se je otoplilo sem zrihtal se LED osvetlitev notranjosti
sveti na polno
moram probati se ledice za zadnje luci, vendar jih je treba odsraufati (pri prejsnem cliotu si samo z roko odvil en vijak)

zvoncki in

trobentice

zdaj ko se je otoplilo sem zrihtal se LED osvetlitev notranjosti

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - LED :)
evo pa smo na letnih
danasnje stanje stevca

RS tepihi, zdj leti

naslednji plan bo barvanje zavornih celjusti in predvsem bobnov...verjetno na crno
danasnje stanje stevca

RS tepihi, zdj leti

naslednji plan bo barvanje zavornih celjusti in predvsem bobnov...verjetno na crno
Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - letne :)
zadnjic sem se malo igral s HDR fotkami... cheap kompaktni Nikon + stojalo + photoshop oz. photomatix.
Z rezultatom sem kar zadovoljen.

Danes me je se postar razveselil s kuverto iz kitajske...
SMD ledice za zadnjo luc + bremzo (bom videl kako sveti, na prejsnem cliotu so bile navadne ledice, te bi morale se bolj svetit). Ko bom ze ravno sraufal dol luc bom vrgel nazaj se SMD led za rikverc.

Z rezultatom sem kar zadovoljen.

Danes me je se postar razveselil s kuverto iz kitajske...
SMD ledice za zadnjo luc + bremzo (bom videl kako sveti, na prejsnem cliotu so bile navadne ledice, te bi morale se bolj svetit). Ko bom ze ravno sraufal dol luc bom vrgel nazaj se SMD led za rikverc.