Cukanje - dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
iMatic

Cukanje - dci

Odgovor Napisal/-a iMatic »

Pozdravljeni,
imam r clio 2005 1.5dci 82km, motor mi zadnje časa rahlo (ampak res rahlo cuka).

Dokler se ne ogreje mislim da tam tik pod 2000 obratov. Sepravi če recimo peljem konstantno na 1800 ali 1900 se cuti da cuka. Nad in pod se mi zdi da dela tekoče.

Druga stvar ki sem jo tudi opazil pa je da recimo že ko se ogreje tam pri recimo 90 zahodim, mu potem pri okoli 100kmh za trenutek zmanjka moci in potem takoj lepo vlece naprej. To je res samo trenutek, skoraj tesko opaziti in samo pri 80+ v peti. Vsaj drugje se nisem opazil.

Ksne ideje, nasveti
:?: :?: :?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Preglej teme kjer je debata o egr ventilu.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Imam isti problem... danes spucam EGR pa bom poročal
Uporabniški avatar
iMatic

oh super deniss. proti koncu meseca oz zacetek drugega imam itak v planu servis pa mi bo prav prisla kaksna informacija da posredujem serviserju :)
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Jaz sem spucal egr ventil pa nisem opazil nobene razlike :roll:
Ali pa tudi če v koloni stojiš pa se počas premikaš naprej je prav smotano ,ker avto rad cuka.
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Kaj pa če je ena šoba kriva in opozarja nase? Nč ne strašim, sam poznam podoben primer.

To na pooblaščenem lahko ugotovijo dajo na tester, lahko pa tudi da ne pokaže te napake, ker se to dogaja v nekem območju. Kolegu so zarad tega skor mašino raskopal, ker so misnli, da je neki z ventili narobe, cukalo, ni melo moči...šob so se izogibal zarad stroška, so vse drugo preverjal, a problem so bile šobe, ne vse, ena.

Kolk prevoženih ma avto?
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Moj clio ima prevoženih 137000km saj drugače avto dobro vleče in meni se zdi ,da gre kar precej dobro za 82km. Tako ,da nimam pojma zakaj ga učasih za sekundo zamori.
Uporabniški avatar
iMatic

Re: Cukanje - dci

Am ja sam tok, ce koga zanima. Res je bil EGR. Samo mi ga ja serviser kar zamenjal. :)
Deniss

Spucal EGR samo ni nič drugače še kar cuka :/ nekje sem slišal da se ga da zablindirat, če se da kako se to naredi

Hvala :)
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

deniss, a si lahko bolj natančen. Kolk je zunanja temperatura?, ko cuka. Ali se ti to dogaja, ko je motor hladen? - zjutraj, ko čez noč stoji in je res mrzlo...dej prosim bodi natančen.
Opiši pogoje delovanja - zunanja temperatura v°C, ali imaš avto garažiran, ali ga zjutraj "zunaj parkiran" vžgeš in takoj odpelješ...
Če mi še naprej ne bo jasno, kaj je tvojem avtu, pa da to na servisu ne bodo znali rešit, si omisli bencinarja. Ker bencin pa nafta pozimi, to ni isto, a veš, vem da veš, sam morš vedt, kako je pri dizelaših pozimi. To se rado zgodi, da cukajo, še posebej, če ga vžgeš in greš takoj na vožnjo, in imaš hladen motor, ki rabi, da se ogreje.
In to kar se ti dogaja je vzrok nekaterih, da grejo ojnični ležaji, obročki in še kaj. Za dizla rabiš posluh. Še posebej pozimi, motor ogret zmerno na delavno temperaturo, ko ga pa ogreješ pa prtisnt, da zakuri saje v filtru trdih delcev "če ga imaš" pozimi lahko to počneš samo na relacijski 30km+ ali avtocestni vožnji, ker zimski režim vožnje za novodobne dizelaše je dušenje na obroke. Poleti sploh ni panike, zima še posebej mrzla je pa morilka.
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

pri EGR ventilu je predvsem treba dobro sčistit rob(oba dela, tistega ki se premika, in tistega ki je fiksen), da dobro tesnita(lahko uporabiš brusni papir), ker je to velikokrat problem. lahko pa je tudi, da ti "šteka", tako da našpricaj z wd-jem in dobro premigaj.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Deniss

@dci: cuka pri katerikoli temperaturi (-15 al pa +5) isto je, ni važno ali je ogret ali mrzu. avto je garažiran in vsko jutro ko ga prižgem počakam minutko da se motor malo 'umiri' potem pa normalno peljem do 2000 obratov ko se ogreje isto razen če je treba gre čez... vem kako je treba dizla pozimi vozit :)

@ridder: je pa res da sem samo letel z čopičem in čistilnim bencinom čez, malce je štekal ampak sem ga premigal in je blo uredu z wedejem pa nisem upal nič špricat

ga bom ju3 še enkrat vzel ven pa očistil, zbrusil in namazal

hvala obema ;)
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Deniss napisal/-a:@dci: cuka pri katerikoli temperaturi (-15 al pa +5) isto je, ni važno ali je ogret ali mrzu. avto je garažiran in vsko jutro ko ga prižgem počakam minutko da se motor malo 'umiri' potem pa normalno peljem do 2000 obratov ko se ogreje isto razen če je treba gre čez... vem kako je treba dizla pozimi vozit :)

@ridder: je pa res da sem samo letel z čopičem in čistilnim bencinom čez, malce je štekal ampak sem ga premigal in je blo uredu z wedejem pa nisem upal nič špricat

ga bom ju3 še enkrat vzel ven pa očistil, zbrusil in namazal

hvala obema ;)
tako ja, zalo pomembno je, da ga dobro "stuširaš" s brusnim papirjem, da tesni ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

To je pač dci, :) men tudi cuka pa sem enkrat že očistil egr pa ni bilo nobene razlike. Lepo počakaš, da se motor segreje na delavno temperaturo pol pa sam gas u podn, pa nč ne cuka :)
Odgovori