NASTAVITEV TORZIJE

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz na meganu ne morem dobit palice ven, ker je toliko zarjavelo da sploh vijak ne gre not. Kaj se sme to kaj gret s kakšnim brenarjem? Je še kaka druga varijanta kot navojni sveder?
Uporabniški avatar
8-Gattuso
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a 8-Gattuso »

schik napisal/-a:Jaz na meganu ne morem dobit palice ven, ker je toliko zarjavelo da sploh vijak ne gre not. Kaj se sme to kaj gret s kakšnim brenarjem? Je še kaka druga varijanta kot navojni sveder?
To pa res ne morem verjet, da je lahko tako zarjavelo. Potem sklepam da bi tudi zelo zelo težko dobil palico ven, saj je potemtakem palica tude kar zarjavela. Moja ni bila zarjavena zelo pa sem jo komaj komaj spravil ven :D Glede segrevanja pa nimam pojma... javi kako boš kaj rešil :D
Uporabniški avatar
schik

Nič nisem rešil. Zdej sem se nekako ogrel za Clio RS in bom verjetno megana prodal. Sicer sem ga mislil nadgradit z motorjem 2.0 ampak med ph-1 in ph-2 je prevelika razlika v inštalaciji in bi mogu pol avta zamenjat. Če pa ne bom prodal bom pa verjetno komplet premo menjal oz. še prej probal jo komplet iztaknit pa v delavnici nekak ven dobit.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

palce ornk pretolči z gumjastim kladivom, gret pa NE SMEŠ, ker je vmes gumijasta puša. Če boš tisto grel bo prema dobila zračnost :wink:
Uporabniški avatar
schik

Ziiga napisal/-a:palce ornk pretolči z gumjastim kladivom, gret pa NE SMEŠ, ker je vmes gumijasta puša. Če boš tisto grel bo prema dobila zračnost :wink:
Vem da se ne sme gret. Samo od spredaj sem malo rjo pokuril. Enostavno je prerjavelo in ne gre nikakor ven. Sem se že sprijaznil ;)
Drugače pa imam doma komplet zavore in zadnjo premo od 2.0 16V in če bom avto obdržal, pol jih bom dal gor.
Uporabniški avatar
MatejKotnik

Odgovor Napisal/-a MatejKotnik »

js bom to ju3 probal na svoji 19ki naredit in upam da mi bo uspelo naredit po navodilih privatnika, privatnik HVALA za razlagoo ;)
Uporabniški avatar
schik

Meni je pol ratalo ampak z abzigerjem. Mislim da je na 19ki to vseeno lažje naredit ker je samo ena palica po celi dolžini in gre lažje ven.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

na 19 tki so tudi 2 palce not :)
Uporabniški avatar
MatejKotnik

ma še kdo kakšno idejo kako bi lahko spravil palico ven ???? HVALA ZA POMOČ
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Z avtogenom ga segreješ.
Uporabniški avatar
MatejKotnik

žižekrs napisal/-a:Z avtogenom ga segreješ.
ne smes ker je not gumicaaa in dobi pol zracnost
Uporabniški avatar
schik

Ni ratalo? Pol sedaj en teden fajn špricaj s kakim sprejem ki "požira" rjavino. WD-40 ne pomaga dost, moraš met kaj boljšega. Pol bo šlo lažje. Jaz sem dobil narazen z abzigerjem, drugače ni šlo. Samo v tistem primeru gre drugač. V bistvu torzija ostane tam kjer je, stakne se pa prema dol. Ko pa enkrat drži samo na eni strani gre pa pol lažje dol.
Lahko greš pa tudi po tem postopku.
http://www.youtube.com/watch?v=5b2v96b8Fjg

Tu je pa komplet postopek.
http://www.retro-renault.com/forums/mec ... n-bar.html
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

ce se tisti vijak zasraufa u torzijo in se torzija premakne (nekje zasledil da je sla do pol) more it do konca,js sm z vijakom ven lekel pa polagal podlozke pa gedore pa sem jo nekako spravu ven...
Uporabniški avatar
MatejKotnik

zdej gre ven sam me zanima ce gre pol nazaj noter trdo al lahka kaj zajebeš al pol sam kolese za tok dol spustis koker hočeš pač avto dol spustit in das nazaj noter....sam zanime me ce pač lahka kaj zajebesss :PPPp
Uporabniški avatar
schik

Seveda lahko zajebeš, ampak lahko tudi popraviš. Lahko se zgodi da ti bo avto visel na eno stran. Drugač pa ko si dobil ven malo očisti in namaži. Če bo treba še kerkrat ven potegnit bo šlo lažje.
Odgovori