Amortizerji?
Amortizerji?
Pozdrav!
Avto: renault megane 1.6 16V, letnik 2000, prevoženih 189.000
Ko se z avtomobilom peljem počasi v prvi prestavi (avto se komaj premika), slišim čuden zvok iz podvozja, kot da bi nekaj pokalo. Na sumu imam amortizerje, ker je zvok močnejši, če grem čez kakšno grbino, sliši pa se tudi, če se močno usedem v avto, ko je še ugasnjen.
Kakšen predlog za rešitev, oz. ali je lahko trenutno kaj hudo narobe zaradi tega? Cena popravila?
Hvala za pomoč, kot vidite, nisem ravno vešč na tem področju.
Avto: renault megane 1.6 16V, letnik 2000, prevoženih 189.000
Ko se z avtomobilom peljem počasi v prvi prestavi (avto se komaj premika), slišim čuden zvok iz podvozja, kot da bi nekaj pokalo. Na sumu imam amortizerje, ker je zvok močnejši, če grem čez kakšno grbino, sliši pa se tudi, če se močno usedem v avto, ko je še ugasnjen.
Kakšen predlog za rešitev, oz. ali je lahko trenutno kaj hudo narobe zaradi tega? Cena popravila?
Hvala za pomoč, kot vidite, nisem ravno vešč na tem področju.
Kje se ti pa sliši? Spredaj ali zadaj? Možno da je poknil kateri od zadnjih amortizerjev.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Sedaj ko tole berem sem tudi sam začel sumiti vzmeti. Sliši se, kolikor pač lahko določim lokacijo ropotanja, spredaj. Avto sicer ne visi, niti se ne pozna na vožnji.
Sedaj, ko razmišljam za nazaj, se pa spomnim, da mi je nekaj časa pri hitrosti približno 40-50 km/h (torej, ko ni bilo veliko drugega hrupa) nekaj celo pokalo (dobesedno pokalo), sicer se ni ravno zelo slišalo in tudi ni dolgo trajalo. Da ni slučajno ravno takrat kaj počilo, ker se ne spomnim, da bi to ropotanje slišal od prej.
Lahko to sam "od oka" pogledam ali moram kar do mehanika zapeljat?
Sedaj, ko razmišljam za nazaj, se pa spomnim, da mi je nekaj časa pri hitrosti približno 40-50 km/h (torej, ko ni bilo veliko drugega hrupa) nekaj celo pokalo (dobesedno pokalo), sicer se ni ravno zelo slišalo in tudi ni dolgo trajalo. Da ni slučajno ravno takrat kaj počilo, ker se ne spomnim, da bi to ropotanje slišal od prej.
Lahko to sam "od oka" pogledam ali moram kar do mehanika zapeljat?