WarpedOne napisal/-a:Ja, vem da si v smotani situaciji in da ti soljenje pameti sedajle ne nuca nič. Sam še povečuje slabo voljo.
Ko gre enkrat mašina v iberture je hudič vzel šalo. In turbino in mogoče tut celo mašino, odvisno kolk hitr ti je uspelo 'pogasiti požar'. Če je zadeva zaribala, pol je konec s celo mašino, če si uspel zadušit hudiča pa je morda mašina še zdrava in bo treba samo menjat turbino, in prečistit celoten sesalni in izpušni sistem, dihtunge in še kaj. Še vedno drago, ni pa v rangu menjave cele mašine.
In glede knjižice in olja mislim resno. V knjigi je specifikacija olja, ki je primerno za mašino. Ne samo 5W40, takih je na hektolitre različnih, pomembna je oznaka IIRC RN720, ki je za 1.9dCi. Preveri(te) v navodilih.
Zanimivo... misliš RN710, ali RN720 ? Potem za to mašino ni ne Excelium, ki ga tukaj masovno priporočajo in očitno uporabljajo, kot tudi ne Elf Turbo Diesel...oba olja so mi točili na uradnem Renault servisu. Glede tega je smešno, da bi po priročniku in ne vem kakšni dokumentaciji proizvajalca olja iskal olje , ki paše v moj avto, če ne menjam vrsto olja, ki mi ga prodajajo na uradnem servisu.
Drugo, v mojem priročniku niti na enem mestu ne omenjajo dCi motor. Le DT ( po spominu mislim, ker priročnika nimam ob sebi ).
Pa še nekaj. V drugem threadu o turbinah je nekdo napisal, da se mu je malo pred raspadom turbine prižgala opozorilna luč za grelne svečke.
Meni se je ta lučka prižigala in ugašala par dni pred mojim blackoutom, na servisu so mi zamenjali 2 grelni svečki in so rekli, da je zdaj vse ok.
Naslednji dan sem se vrnil na servis, ker se je lučka prižigala po kakšnih 10ih prevoženih kilometrih. Na servisu so rekli, da tester ne kaže nobene napake, tudi da ni zabeležil tega, kar sem trdil da se dogaja. Tudi zadnji dan se je ta lučka vklapljala in izklapljala, fotkal sem, da pokažem na servisu , ko se vrnem. No, vrnil sem se "na ščitu" in z fotkami
lp