Izdelava panelov za v Megane III Grandtour

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Borut81
Kraj: Zasavje

Izdelava panelov za v Megane III Grandtour

Odgovor Napisal/-a Borut81 »

Zanima me če mi lahko vi mojstri priskočite na pomoč.
Rad bi naredil neke sorte box za v prtljažnik iz poliestra, kot sem vidil da nekateri to delate. Ker pa še to nikoli nisem delal, bi prosil za pomoč .
Torej v prtljažniku imam levo in desno malce vdolbljeno steno in bi to izkoristil za dva nizkotonca. Rad bi naredil box po meri prtljažnika, pa to še nisem počel.
Kaj vse potrebujem in kako se s temi vlaknami dela ? Če bi bilo možno točno kaj potrebujem in kje se to lahko kupi vse na enem mestu. Kakšen je postopek izdelava. Prek nekaterih slik sem pribljižno videl kak to zgleda ampak vseeno nevem kaj vse potrebujem. Vem da se z neko zadevo maže ter na to polaga steklena vlakna, ter da se ta postopek parkrat ponovi. Vendar le nisem še nikoli to počel in bi rad za kakšno pomoč.

Slike bom dodal jutri, mesto kje sem si zamislil zvočnika....

Hvala za pomoč ter upam da jo bo še kdo vesel....
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Poglej si teme na avtoakustika.com, imaš precej tega napisano in razloženo :wink:
Borut81

Evo sm našel v naši trgovini nek komplet vlskna, smola ter trdilec za 18€....

Bom najprej probal nekaj drugega da vidim kako se to dela s tem in kako se obnese ter kakšni bodo rezultati, potem pa bom naredil kalupe iz avta.

Evo prilagam fotke kje bi imel te panele za dva nizkotonca, levo in desno....

Slika

Slika[/img]
Borut81

Sej vem imal bom dva tisoč vprašanj preden se lotim zadeve....

Kako to priporočate narediti....

Naj tapeto polimam s kakim salotepom ter nato nanašam gor smolo ter vlakna ? Ali obstaja še kakšna druga tehnika...

Sprejemam vse predloge.....
Uporabniški avatar
head19

Odgovor Napisal/-a head19 »

Borut81

Ja sej to sm že vidu, mi pomaga ampak nevem pa s čim je zaščitil originalno tapeto ki je zadaj.....to me predvsem zanima.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Alu folija :wink:
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Poleg vlaken, smole in trdilca potrebuješ še pospeševalec. Zmešaš skupaj in hitro začneš mazati in nanašati vlakna, ki si jih prej narezal. Počakaš, da se prvi sloj posuši, potem pa ponovi vajo tolikokrat, dokler ne bo dovolj trdno :wink:
Najbolje da najprej probaš na eni plošči, kako to izgleda, eno malo količino zmešat in uporabit.

Avto je pa najbolje zaščititi z samolepilno folijo. To je selotejp kot npr. tisti papirnat za ličarje, samo da je tu gladka alu folija.
Pa predno boš to delal v avtu dobro zaščiti celotno dno prtljažnika in zadnji odbijač, saj hitro kapne.
use se da sam če se če
Borut81

Pospeševalec ??? V škatli kokr sm jst vidu je samo 1 liter smole, vlakna ter dve tubi po 15g trdilca ... Drugega ni blo v škatli. Bi moral še kaj dokupiti ali je to to.... Je pa na škatli narisana jadrnica če to kej pomaga..
Borut81

Uporabniški avatar
franko

Možno tudi da ga ne potrebuješ. Ne poznam tega. Jaz ga kupujem po komponentah.

Probaj pa boš vedel ali je vredu ali ne :wink:
use se da sam če se če
Borut81

Aha, sm malce prebral navodila na škatli, je pospešena smola, trdilec ter vlakna not. Tako da vrjetno je to to.
Kolk časa se pa prva plast ko jo namažeš ter obložiš z vlakni suši ? Kolkrat moram pa postopek ponoviti, mazanje ter vlakna ?
Uporabniški avatar
franko

Borut81 napisal/-a:Aha, sm malce prebral navodila na škatli, je pospešena smola, trdilec ter vlakna not. Tako da vrjetno je to to.
Kolk èasa se pa prva plast ko jo namažeš ter obložiš z vlakni suši ? Kolkrat moram pa postopek ponoviti, mazanje ter vlakna ?
Verjetno res.

Najprej namaži obliman bok, potem daj gor vlakna, potem pa še enkrat premaži, da se bodo vlakna dobro napojila. Pa ne prevelike površine, da se ti ne bo posušilo preden boš dokončal.

Plast se suši pa recimo 15 minut, potipaš pa vidiš, če se še lima na prste. Odvisno od temperature in debeline nanosa. Malo lahko to nadzoruješ z količino trdilca.

3-4x ponovi vajo, potem pa bo najbrž že dovolj trdo, da boš lahko vzel iz avta, brez da bi se oblika deformirala. Potem pa lahko nadaljuješ zunaj, do dobrega centimetra debeline.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

pa ne pretiravaj s pospesevalcem, da nebos gasilnega aparata slucajno potreboval! :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
franko

umlinar napisal/-a:pa ne pretiravaj s pospesevalcem, da nebos gasilnega aparata slucajno potreboval! :)
To pa res :D

Na začetku po proizvajalčevih navodilih, potem ko vidiš kako deluje, pa se lahko malo 'poigraš', ampak po pameti.
use se da sam če se če
Odgovori