Menjava žarnice v žarometih scenic II letnik 2004

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Grande

Menjava žarnice v žarometih scenic II letnik 2004

Odgovor Napisal/-a Grande »

Zdravo,

kako se najlažje zamenja žarnice v prvi luči na scenicu II 2004, saj ni nobenega prostora niti luknje v blatniku kot pri meganu. Se luč vzame ven ali je kak drug trik?
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

scenicII napisal/-a:
Sicer imam Scenica 2004, ampak verjetno je podobno, samo kar je razlike, da so zamenjane pozicije dolgih in kratkih luci in da ima tvoj ze leco za kratke luci....
Leva stran: Demontiraj pokrov akumulatorja, da bos imel vec dostopa do prostora, ker rabis obe roki > snami pokrov na ohisju zarometa > iztakni zarnico z zasukom (pri mojem ni pritrjena z vzmetjo, pac pa sta kar na konektorju dva zatica) > loci zarnico od konektorja (tu rabis obe roki, ker kabli niso dovolj dolgi, da bi jo dobil ven) > sestavis v obratnem vrstnem redu...
Desna stran: Postopek je enak, le da je bolj udobno, ker je vec prostora. Tu namesto pokrova akumulatorja izvleces cev, ki sluzi za nalivanje tekocine za pranje stekel.
Lahko da je postopek pri letniku 2007 drugacen zaradi drugacnih zarometov, ampak bistvo je verjetno enako.
Ce nisi tehnicni clovek, ti priporocam, da teh zadev ne pocnes sam. Lahko pa se za prvic zapeljes na servis in opazujes tipa pri delu...
Slika
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Hvala za hiter odgovor, sem se tudi sam potem spomnil :idea: malo pogledat po forumu in sem našel podoben odgovor. Moram malo potrenirati, ker sem naročil nove žarnice, pa da ne bo potem panika, ko bo treba menjati.

Hvala, lep dan..
Odgovori