VELIKI SERVIS
VELIKI SERVIS
Zanima me naslednje za veliki servis
Letnik 2005, prevoženih 70000, Renault Modus.
Je nujno da opravim takoj veliki servis a lahko počakam še kaki 2 tisoč. So lahko kake posledice??
Letnik 2005, prevoženih 70000, Renault Modus.
Je nujno da opravim takoj veliki servis a lahko počakam še kaki 2 tisoč. So lahko kake posledice??
Servis je treba naredit na pet let ali 120 000km oz. kar prej pride. Če pa nisi ravno kak dirkač, pa po mojih izkušnjah lahko počakaš še kakšno leto in pri cca. 80 000km narediš servis. Odločitev je seveda tvoja, moraš vedeti, da se ti jermen lahko utrga jutri, lahko pa komaj pri 200 000 km.
Še enkrat poudarjam, da je odločitev seveda tvoja!
Kje pa ga boš delal, ker sem iz okolice in mogoče poznam mehanika, imaš že kakšne cene?
Še enkrat poudarjam, da je odločitev seveda tvoja!
Kje pa ga boš delal, ker sem iz okolice in mogoče poznam mehanika, imaš že kakšne cene?
tako kot pravi stmk, lahko ti utrga jermen jutri, lahko pa cez par let. Ko bo prepozno bo pa skoda precej vecja kot pa je strosek velikega servisa.
Jaz na svojem prejsnem cliotu dci nisem tvegal in sem naredil menjavo po 5 letih, kilometrov sem imel tudi nekje 70k (se pa precej vozim, tako da redno skrbim za avto).
Oce je tudi naredil veliki servis pri 1.4 16v cliotu po nekje 5 letih (kilometrov nekje 50k), pa je ze zacela malo vodna pumpa spuscati. Ce ga ne bi sel delat, vprasanje koliko casa bi drzala... jermen pa tudi lahko zgleda pa ga utrga.
Jaz na svojem prejsnem cliotu dci nisem tvegal in sem naredil menjavo po 5 letih, kilometrov sem imel tudi nekje 70k (se pa precej vozim, tako da redno skrbim za avto).
Oce je tudi naredil veliki servis pri 1.4 16v cliotu po nekje 5 letih (kilometrov nekje 50k), pa je ze zacela malo vodna pumpa spuscati. Ce ga ne bi sel delat, vprasanje koliko casa bi drzala... jermen pa tudi lahko zgleda pa ga utrga.
jaz sem dal na prejšnjem meganu pred tem ko so pustili ležaji naredit velki servis, se pravi skoraj 5 let star, prevozenih 124k km pa povem da mi je bilo žau ker je jermen bil še za vsaj pol toliko kilometrov deber, oba prav zaprav, nič spokana, nič podrajsana ali kar koli. vodna pumpa pa tudi ni imela še kakšnih čudnih sledov.
kot ti pravijo kakor hočeš, odločitev je tvoja, če pa tudi počakaš še kakšno leto oz tja do 80k km pa tudi nebo nič.
lp
kot ti pravijo kakor hočeš, odločitev je tvoja, če pa tudi počakaš še kakšno leto oz tja do 80k km pa tudi nebo nič.
lp