Clio III - menjava prednih H7 žarnic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Rocky HD
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Rocky HD »

se podpišem pod komentarje za Clio III, tudi meni je padla žarnica za parabolo, ven sem jo vzel s pripomočkom (podaljšana pinceta) pač na enem koncu vzmet na drugem koncu prijemalke http://www.simply.si/oglas/387463/Pince ... ami-velika

Da ne govorim, ko mi je razneslo žarnico v paraboli, ko sem opravil cel doktorat in s pomočjo sesalnika in gumijaste cevke zaščitene z vato ter s pomočjo različnih slamic (za sok) uspel vse delce brez vidnega posega odstraniti ven.

Zaključek vsega tega je, da ne tlačim več navadnih noname žarnic (xenon look) v luč. V kolikor se bom odločil za zamenjavo bom dal H7 led žarnice, samo moram preveriti svetilnost, kako se ponoči vidi.

lp
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Žarnce se morajo menjat enostavno, in nekateri proizvajalci so tu našli tržno nišo za zapolnjevanje kapacitet servisnih mrež.
To pa je povzročilo manjšo "splošno" varnost v cestnem prometu. Tu je problem. Baje je direktiva, da morajo ali bodo morali "ne najdem direktive" zadevo izboljšat, ki bi datumsko določala datum/ukrepe glede rešitve problematike, prosim za pomoč.

Glede montaže žarnic.., kar se Janezek nauči, to Janezek zna. Pač so nas Renojevi inženirji oz. pametne glave malo zajebale, ker si sami ne moremo enostavno zamenjat žarnic, "zakaj jih pa potem moramo seboj v obvezni opremi vozit????" ane..., to pa ne bo vplivalo na mojo izbiro, bodo imeli več dela ampak tudi slaba volja se bo širila, mislm, da bo proizvajalec takratko potegnu, slej ko prej.

Če moram vozit žarnce v obvezni opremi, pomeni, da si jim MORAM sam zamenjat, to je pa v neskladju "da obiščeš servis", ker v osnovni opremi ni navodil kako rastavit avta, niti orodja, da zamenjaš žarnico.

Torej, meni tega ne bodo mogli računat! in to bom dosegu oz. mi bodo vrnli plačano storitev. Ker jim lahko dokažem, da je to neupravičen strošek za uporabnika njihovih izdelkov - avtomobilov. In vedno, ko bo potrebno menjat žarnico, bodo to dolžni zamenat, ker je to varnostni del, in so zajebali, če mi niso dali primernega orodja in navodil, kako tonaredit.

Poglejte, kako enostavno je navodilo, da dvigneš avto in zamenjaš gumo. Navodilo je kako pravilno uporabit orodje za dvig avta, vse je v avtu, to je proizvajalec dolžan tako naredit, z žarnico pa ne? my ass, bodo vidl hudiča..
Uporabniški avatar
Rocky HD
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Rocky HD »

+1
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Tudi pri cliotu III se jo da hitro zamenjati jaz jo sicer ne morem(prevelika šapa) prijatelj mi jo pa zamenja v minuti brez olupljenih členkov.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Evo, pa sm opravil.

Najprej moram pohvalit TIMI d.o.o. majstre :smt051 , so mi pokazal, da se da zamenat vse 4 žarnce brez da raskopleš pol auta 8) -zdej bom lahko to sam počel , tako, da je upravičeno zaračunano delo menjave žarnc. Pol so še opravli 1.redni servis in smo veselo poračunali storitve in prva-druga pa gas domu :P

Ne bom terjal povračilo stroškov :smt013 menjave žarnc.

Sem pa izkoristil klubski popust 15% na komplet storitev in s tem popustom še proftiral pr strošku menjave žarnic, tako da vse ql :wink:

Proporočam obisk TIMI d.o.o. pa prej se najavite, k majo gužvo, k zgleda da dobr delajo ane :roll: , pa prjazni so, tolk da mi niso kavice skuhal, pa masažo hrbta naredl.

Skratka zadovoljstvo na vrhuncu :smt021

Vso slabo voljo so mi sprostil, ko u toplicah je blo.. 8)
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

jst bi temo obdržal, če pa kdo nima kakega posebnega komentarja/nasveta za dodat bi jo pa zaklenu da se ne bo smetilo.
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

da te malo potolažim, pri modusu se mora prednji blatnik dol snet, prav tako obe luči... za zamenjavo žarnic... :lol: :shock:
Uporabniški avatar
albatros

Odgovor Napisal/-a albatros »

H7 na Cliotu 3 se že nekak zamenja, ni panike... na šoferski strani je najlažje, da dol vzameš tudi plastiko, ki pokriva varovalke, in z desnico notr šariš... na sovoznikovi strani pa je malo umetnosti treba mimo cevi, jst najlažje z levo, samo žarnico sem pa s cevnimi kleščami prijel in "pripeljal" do luknje oz. do žarometa...

drgač je pa jeba pr enih avtih tole počet... še vedno pa ne vem, kako zamenjat npr. na šoferski strani pozicijsko žarnico (5W), ker nikakor ni placa in z mojimi šapami sploh ne moreš zraven... pa četudi bi imel primerno orodje za do žarnice pridit, jo je treba malo zasukat, ampak mi ni uspelo...

kakšen nasvet?
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Glede drugih žarnic mene tut matra kako žmigovc žarnico zamenat spredi na meganu 2 ker se zlo težko zravn pride... Edino če luč odšraufaš dol :lol:
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ni šans da dobiš žarnico od žmigovca ven pri Meganu 2, sem probal sam, uspelo mi jo je samo spraviti ven iz žarometa skupaj z konektorjem pol pa nikamor več, ker ti je kareserija v napoto, še težje sem jo spravil pa nazaj, ker ne vidiš nič, ni drugega kot luči dol.
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Še prej pa odbijač dol :lol: :lol:
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Odgovori