Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bhocewar
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bhocewar »

No, a ste vidl, da ni pametno tankat 2T olja v dizel :lol:
Meni, ko sem začel tankat 2T, se je nekaj v sedežu odlomilo/staknilo
in ne morem več nastavljat ledvene opore na zicu.
BTW a kdo morda ve, če se zic lahko kako sleče in prečekira kaj je notri sfalilo?
Elfer forever
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

..madison :roll: :) , kaj strašiš!, a bi lahko kako sliko tu pokazal?

Čestitam, za uspešno popravilo :wink:

Če je kej v sedežu zmanjkalo? ali se pokvarilo/polomilo, če lepo rastaviš se bo vidlo, prej pa čekiraj pod zicem, da ni kakšen delček, če si kakšen dan prej sesal, vedi, da je možnost, da je posesano..sicer pa ne veš, kaj bi bilo, če bi bilo...sistematično se loti zadeve.
madison

Odgovor Napisal/-a madison »

Žal nisem slikal,je pa razdrt čitalec poslikan + ojačitvi v forumu Lagun - popravilo čitalca kartice.
Jože
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

madison napisal/-a:Žal nisem slikal,je pa razdrt čitalec poslikan + ojačitvi v forumu Lagun - popravilo čitalca kartice.
OKej, tnx, sm že vidu.
.Dk.

Odgovor Napisal/-a .Dk. »

Evo ena dobra novica za tiste ki dajemo 2T olje v tank. Prejšni tank nisem dodal 2T olja da testiram zadevo če nam kaj pomaga ali ne.. Ugotovitve so takšnepo isti poti ko se vozim vsak dan sem imel v enak breg liter višjo porabo na trenutni porabi in namesto da mi iz 90kmh pade samo na 80 kmh u tist klanec mi je padlo na 70kmh, takrat sem moral pritisnit bolj na gas kot pa ponavadi. Potem pa še v 5 prestavi sem prej lahko komot iz 60kmh pospešil navzgor sedaj sem bil prisiljen dat v 4 prestavo ker je začel motor že trosit malo. In še tretja pozitivna lastnost da lahko iz mesta brez kuplonge spleljem ko pa brez olja ne gre, pa seveda je dost bolj miren motor ,tišji ter bolj prožen. Tako da samo tankajte 2T pa se bo življenska doba pumpe in diz zelo podaljšala lp 8) :D
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Je že kdo vlival 2t olje v 2.0 dci 180 konjev not? Prosim za izkušnje.
madison

Po dveh mesecih vožnje z oljem nisem opazil nobene bistvene spremembe pri delovanju motorja, razen pri glasnosti,kar mi ni logično.Je pa sigurno bolj tih,ker mi je to že par ljudi reklo, da precej tišje laufa sploh ko je mrzel motor.
Na glasnost sem ves čas pozoren,ker me je to stalo že precej eur...4000+!(Espace 4 2.2Dci).

Da še enkrat napišem,da ne bo spet kakšen PAMETNJAKOVIČ pametoval.
Ni mi logike, da olje med gorivom vpliva na glasnost motorja, ker olje imam ves čas enako notri sxr 5-40(menjano na vsakih 10.000km ali 1 leto)Ne upam se šparat pri olju,ker me je že preveč stalo vse skupaj.

Edino kar sedaj pogosteje naredim,da ga vsaj enkrat na teden mal pohodim po obvoznici.(ene par km).
Jože
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Kako pa zlivate olje not? Namreč - "loputico", ki zapira luknjo, je treba kar močno poriniti naprej. Ali imate kakšne posebne oz. prirejene kantice ?
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Mr.B napisal/-a:Kako pa zlivate olje not? Namreč - "loputico", ki zapira luknjo, je treba kar močno poriniti naprej. Ali imate kakšne posebne oz. prirejene kantice ?
to se jaz isto sprasujem :oops: :oops: :oops:
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Jaz imam par 200ml plastenk od šampona, ki imajo navoja za okrogel pokrovček ene 3 cm.
Odprem in potisnem plastenko na loputico. Vsebina steče v rezeroar v par sekundah.

lp,
Luka
madison

Jaz uporabljam navadno 1/2 litr. plastenko(od soka iz avtomata-ene so mal trše).Pa je glih ok.Lahko je še večja,da ne začne tečt iz nje še preden jo "porineš" v luknjo z loputo.
Jože
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

A je kdo preracunal koliko te stane vseskupaj.Pomoje ze prides na ceno bencinarja ali se mogoce motim....
Pa ne prevec tankat tega 2taktolca da neboste nekatiri dobil hitrejse avte od RS-ovcov.
Uporabniški avatar
DonLuigi

Za motul olje to znese 2€ na tank oz 3% cene goriva oz. 2€/1000 km oz. 200€ na 100,000 km. Drobiž proti popravilu.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Na 50 al 100 litrski tank? To je 2 deci al 2 litra dodatka na tank?
Prvo je 0,4 oz. 0,2% volumna, drugo pa 4% oz. 2% volumna

Mal več natančnosti nebi škodilo. Brez tega vse skup zvodeni na občutek na vodi oz. blažev žegen.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
DonLuigi

No, uporabnik je pač spraševal za približen strošek, na kar se moj post tudi nanaša.

Ostalo lahko prebereš v mojem postu z dne 20 Nov 2011, 13:03.

Sicer pa vsak z avtom dela po lastni presoji. Nihče nikomur ne preprečuje, da se drži uradnih navodil, kot so menjava olja na 30K, menjava jermenov na 160K, nobenih dodatkov v gorivo, ojnični ležaji se uradno ne preverjajo in ne menjajo, itd.

lp,
Luka
Odgovori