Pozdrav,
pred kratkim sem pri svoji laguni zaznal tiho škripanje volana (če imam prižgan radio, se ne sliši) - sprememb pri krmiljenju ni zaznati - volan se obrača z lahkoto.
Prav tako pa že dlje časa zaznavam škrtanje pri ovinkih ali neravninah v zadnjem delu vozila. Ne znam opisati zvoka; nekaj podobnega, kot da bi škrtalo vzmetenje. Avto je še vedno stabilen, saj ne zaznam nekih sprememb obnašanja lege na cesti. Avto ima 150.000 prevoženih - realnih, me pa moti, da skoz nekaj škrta in cvili.
Pa še zadnje vprašanje: ali se da zapis na UCH krmilni enoti prepisati iz starega na drugo staro enoto, ali mora biti v primeru okvare nova. Eni serviserji (uradni) govorijo, da mora biti nova (ve se zakaj), drugi neuradni pa pravijo, da se lahko zapis iz originala prepiše na rabljeno krmilno enoto.
Že vnaprej vsem hvala za odgovore!
lp Igo
Laguna II Grandtour 1.9 dci - škripanje volana in obes?!
Živjo,
na kratko opišem svoje izkušnje.
Škripanje in škrtanje na prvi premi se mi je pojavilo po menjavi prednjih vzmeti(ena spustila dušo-beri počila). Kar nekaj časa me je spremljalo škrtanj pri vrtenju volana. razlaga mehanika naj bi bil kriv ležaja amortizerja. Po kakšnem mesecu se je zadeva pomirila in škripanja ni več.
Škrtanje v zadnjem delu podvozja je skoraj zagotovo posledica iztrošenih silent(šilen) blokov. Ista težava, strošek originalnih delov 80€ + 20 popoldancu za menjavo. Avto kot nov.
Na tretje vprašanje žal nimam odgovora.
Lep dan,
Marjan
na kratko opišem svoje izkušnje.
Škripanje in škrtanje na prvi premi se mi je pojavilo po menjavi prednjih vzmeti(ena spustila dušo-beri počila). Kar nekaj časa me je spremljalo škrtanj pri vrtenju volana. razlaga mehanika naj bi bil kriv ležaja amortizerja. Po kakšnem mesecu se je zadeva pomirila in škripanja ni več.
Škrtanje v zadnjem delu podvozja je skoraj zagotovo posledica iztrošenih silent(šilen) blokov. Ista težava, strošek originalnih delov 80€ + 20 popoldancu za menjavo. Avto kot nov.
Na tretje vprašanje žal nimam odgovora.
Lep dan,
Marjan
Lep pozdrav Marjan