Čuden zvok pri speljevanju

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
jahu
Kraj: Velenje

Čuden zvok pri speljevanju

Odgovor Napisal/-a jahu »

Pozdravljeni,
potrebujem pomoč in sicer pri laguni 1,8 16v, letnik 2001. Pred enim mesecem sem naredil veliki servis, od takrat naprej se mi pri speljevanju pojavi čuden zvok, kot da bi mi nekaj ropotalo. Motor v prostem teku deluje super, pri speljevanju se pa sliši ta čuden zvok, ki ga težko opišem, nekako tako kot bi imel v izpuhu majhno luknjo, vendar je izpuh OK. Mogoče to ni povezano z servisom, ampak zgolj naključje. Mogoče je kje kaka plastika ali pa kakšen pleh popustil?Ali je imel kdo podobne probleme? Hvala za odgovore.

Lp
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ne razumem najbolje
a piha kot luknja v izpuhu, ali ropota, kot da nekaj nekam tolče?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
jahu

Sej pravim da težko opišem zvok, nevem, nekako ropota tktktktktktktk ko spelam, potem pa nic vec, pa recimo ko se potem vozim normalno 60-70 km/h in ko dam po gasu se zasliši zvok kot da bi bil diesel motor, sicer ne tako glasno pa vendar podobno. Upam da je sedaj kaj bolj jasno kaj me muci :-)
Uporabniški avatar
yaxo11

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Od kod pa prihaja ta zvok, spredaj desno mogoče?
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Možno je,da ti niso dobro nastavili nosilec motorja in sicer zgornjega pri servisiranju avta.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pogosto so krivi 'nosilci' izpušne cevi. Kakšen mal natrgan/odtrgan in izpuh ob močnejših tresljajih trka ob karoserijo. To je sploh verjetno, če je ta zvok pogostejši recimo v levih ovinkih, v desnih pa redkejši.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
david rs

Odgovor Napisal/-a david rs »

Sklopka, po vsej verjetnosti pa same vzmeti v plati?
Kdaj se menjala sklopka?
jahu

Sklopka še ni bila menjana, avto ima prevoženih 195k. Danes sem še malo raziskoval in ugotovil, da zvok prihaja s sprednje desne strani. yaxo11? imaš mogoče rešitev? Hvala za dosedanje odgovore.

Lp, JHU
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Poglej zgornji nosilec motorja,ker pri menjavi zobatega jermena se ta mora demontirat in mogoče tam kaj ne štima.
Uporabniški avatar
yaxo11

no lahko povem da imam tudi jaz enak problem, sedaj ko je mrzlo je ta čuden zvok postal obupen, menjal sem 1 zgornji desni nosilec, tisti ki je '' pripet v požarno steno'' in zadeva je na trenutke boljša, spet drugič veliko slabše, jutri menjam še drugi zgornnji nosilec tisti ki je pod tisto roko, in mislim da bi mogolo bit.
Nosilca menjam za to ker mi je mehanik svetoval, ko smo sestavljali motor,da sta zgornja 2 nosilca fuč, takrat je oba ornk našprical in je blo nekaj časa vredu, sedaj je pač čas za menjavo.
oba nosilca staneta cca 100e
Jutri povem če je ropot odpravljen
jahu

yaxo11, sporoči če si odpravil napako.
Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
yaxo11

Evo danes sem menjal še glavni nosilec, in avto zopet prede ko mucek, v kabini je popolna tišina, ko speljujem oz pospešujem nobenga tresenja in ropotanja
v glavnem napaka odpravljena 8) 8)

gre za ta nosilec, je precej velik, skoraj ko altenator :D

Slika

jaz sem ga menjal sam, rabiš pol urce pa maš fertik. Na starem original nosilcu je še ena guma-podložka (ki je na novem ni, tko da sem kar staro ponucal, ker je bila ko nova). Ne smeš pa pozabit podložit motorja.
Menjaš lahko tudi un zadnji nosilec, vendar ni nujno ker je pritrjen samo na 2 vijaka in če imaš tudi tistega fuč ga naknadno zamenjaš v 5 minutah
Odgovori