klima MODUS 2011

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
ALBIN51

klima MODUS 2011

Odgovor Napisal/-a ALBIN51 »

spoštovani
prosim,če kdo ve ali se pri MODUSU 2011 pri zunanji temperaturi 0 ali -
res ne more zagnati klima-ročna izvedba,če je temperatura + se klima
normalno uključi.
moti me zaradi rosenja stekla,katrerega klima tako ustavi.
hvala
lep pozdrav vsem
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Klima nebi smela bit vezana na zunanjo temperaturo. Glede na to da je klima ročna, se prižge s pritiskom na tipko AC. Če je avto še hladen, zaradi tega ne bo začelo pihati toplo, saj ta gumb prižge samo kompresor klime. Šipe pa naj bi se res nekoliko prej odrosile...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
ALBIN51

GHost14 napisal/-a:Klima nebi smela bit vezana na zunanjo temperaturo. Glede na to da je klima ročna, se prižge s pritiskom na tipko AC. Če je avto še hladen, zaradi tega ne bo začelo pihati toplo, saj ta gumb prižge samo kompresor klime. Šipe pa naj bi se res nekoliko prej odrosile...
hvala hiter odgovor
tudi,jaz mislim tako,vendar so mi na uradnem servisu dejali
da je to normalno,da klimo pod nulo če avto stoji na hladnem,ne moreš uključiti.
lep pozdrav vsem na forumu!
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

ALBIN51 napisal/-a:
GHost14 napisal/-a:Klima nebi smela bit vezana na zunanjo temperaturo. Glede na to da je klima ročna, se prižge s pritiskom na tipko AC. Če je avto še hladen, zaradi tega ne bo začelo pihati toplo, saj ta gumb prižge samo kompresor klime. Šipe pa naj bi se res nekoliko prej odrosile...
hvala hiter odgovor
tudi,jaz mislim tako,vendar so mi na uradnem servisu dejali
da je to normalno,da klimo pod nulo če avto stoji na hladnem,ne moreš uključiti.
lep pozdrav vsem na forumu!
Servis ima prav. Kompresor ima varovalo in se ne zažene, če je zunanja temperatura pod 5~6 stopinj celzija. Lahko pritisneš gumb, prižge se kontrolna lučka, kompresor pač ne bo delal.
O tem je govora skoraj vsako pomlad v avtomobilističnih revijah v temah o klimatskih napravah.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Vsaj za moje pojme je to nelogična bedarija. Pa obstaja kakšna varianta, da se to zveže mimo tega varovala? Sicer vem da je to nepooblaščen poseg v vozilo, ki izniči garancijo, ma vseeno...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
ALBIN51

GHost14 napisal/-a:Vsaj za moje pojme je to nelogična bedarija. Pa obstaja kakšna varianta, da se to zveže mimo tega varovala? Sicer vem da je to nepooblaščen poseg v vozilo, ki izniči garancijo, ma vseeno...

LEPA HVALA VSEM ZA POMOČ
TU MISLIM RES NI REŠITVE,ZANIMIVO PA JE DA JE TO
SAMO PRI RENAULTU,PREJ SEM IMEL CITROENA,KI TA SISTEM NE POZNA.
L.P.
VSEM
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

ALBIN51 napisal/-a:
GHost14 napisal/-a:Vsaj za moje pojme je to nelogična bedarija. Pa obstaja kakšna varianta, da se to zveže mimo tega varovala? Sicer vem da je to nepooblaščen poseg v vozilo, ki izniči garancijo, ma vseeno...

LEPA HVALA VSEM ZA POMOČ
TU MISLIM RES NI REŠITVE,ZANIMIVO PA JE DA JE TO
SAMO PRI RENAULTU,PREJ SEM IMEL CITROENA,KI TA SISTEM NE POZNA.
L.P.
VSEM
Vectra l.93 je imela isto, ni to neka nova stvar.
Slika
Odgovori