Clio 3 1.2 TCE Exception

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

O jure, si zamenal premičnino :) , čestitam-lepo to, zgleda super s spojlerjem.
Glede prevažanja gum v prtlažniku; Noter grejo normalno "pokonci" 4 gume dimenzije 185/60R15, ker sem jih pelal, v svojem. Odkar imam v prtlažniku box, to ni več možno.

Mene vedno bolj mika, da bi še dodal spojlerček, da bi še mal bolj-š "hitrejši" zgledal, ampak, naj počaka na 15.03.2012 8) .

Glede porabe ti podam info, da moja prjatlca vsakodnevno po avtocesti na šiht in domov "Nm-Lj-Nm" z 1.2TCE prevozi s porabo 6.5l/100km s 110km/h. Na leto nardi več k 35.000km in je dobra voznica in sedaj ima po treh letih opravljene vse redne servise in nobenih težav z avtom. Ne sprašuj, zakaj ima bencinarja...

V vožnji uživaj pa po pameti v ovinke :wink:

PS: morm ti še to napisat:), ko je bilo govora, če boš spustil avto. Če je Clio II RS trd "100%", je za moj občutek moj Clio III k je spuščen trd skorej ali komaj 50% njegove trdote, govorim za tega RS-a k ga ma Nos, sm se pelau v njem in no way, da bi mel tko trdo podvozje :), meni je pretrdo. Ti pa priporočam avto spustit, kr to je pol drug life, ovinki niso tako zaviti, in to je moja ocena/primerjava. Odločitev je itak tvoja, jaz dam + za športne fedre, poglej mojo temo "moj avto" slike - primerjavo pred in po nižanju.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

za ledice moram se mal preverit, pa se mi ne da v tem mrazu pa temi :?

@dci tnx :D
za fedre bom se mal premislu, na prejsnem avtu vem da se je precej bolje peljalo :) spomladi ce bo kaj..
Tvoj fajn zgleda znizan.

Danes sem ga peljal oprat, pa se nalepko so mi odstranili na prtljazniku.

Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Upam, da ga spomladi čimprej spustiš 8) kr je res visok
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Jst sem svojga spustil takoj naslednji dan po tem ko je prišel iz avtohiše :) Na Eibachih se vozi super, sicer ne vem kako se na serijskem podvozju :lol:
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Na serijskem vzmetenju se je čist spodobno vozilo, ampak se je rado zgodilo, da je prišlo pod avto preveč zraka in me je zato premtavalo po sedežu levo in desno. To se mi je dogajalo z vožnjo po avtocesti pri več kot 120km/h "po števcu" in bolj pogosto, kadar je pihal bočni veter - pa sam sem se vozil "ni bilo velike obtežitve za avto". Predstavlej si tako vožnjo brez ESP-ja po spolzkem cestišču - zelo nevarno za neizkušene.

Moja soseda je zaradi teh efektov po avtocesti prodala Senic-a "taprvega".

Sedaj teh težav jaz nimam, po nižanju.
Uporabniški avatar
Rocky HD
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Rocky HD »

Hoj,

Ledice si nabavi T10 can-bus, to so tiste, ki ne pokažejo napake na računalniku da imaš pregorelo žarnico. meni delajo odlično. Je pa res, da sem se tuda sam namatral vzeti desno žarnico ven :mad: Lahko pa počakaš, ker jih bom naročal še za parkirne in vzel bom še h7 led žarnice 4 kom. Pa če rabiš lahko vzamem še zate. Več na PM

lp
Uporabniški avatar
jurre

od Marka nabavil 2 malenkosti :)

Slika

Slika

tole bo pa pocakalo na toplo pomlad :D
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Super, te malenkosti prav poživijo celoten prostor :smt008
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Zgleda mamljivo :smt051 , bi še jzt meu.

Jzt razmišljam o RS-ovem volanu.... najbrš ne bo poceni....sm bi mel pa čist drug filing :halfrobot: , k mam že spuščenga :smt049 pol bi šele biu užitek pr :a2_icon_auto

Zdej bo kmal Mklauž, pa Božiček, pa Dedek Mraz, če v njih vrjameš... :P
Uporabniški avatar
jurre

@Rocky HD
hvala za uporaben nasvet. Zaenkrat jih ne bo narocal... tako ali tako sem mislil te zamenjat samo v stropni lucki, zunaj jih zaenkrat ne bom.

@dci
jim bo treba mal pisat ja, da vsak nekaj prinese :lol:
ddejc

Odgovor Napisal/-a ddejc »

Lep, čeprav mi črna ne diši :D

Kakšno je udobje in zvočna izolacija? Koliko se sliši motorja na AC pri 130km/h, cestišča in vetra okoli karoserije?

Kaj pa poreče poraba sedaj, ko si že na TI z avtom?
Uporabniški avatar
jurre

@ddejc
meni tud crna ne disi, sploh ko je takoj umazana...cist je se lep, ampak kaj cem :D

Udobje in izolacija sta OK, je dosti boljse kot v prejsnem cliotu. Edino sedezi imajo manj bocne opore. Hrup na avtocesti se mi ne zdi motec, pogresam pa tudi pri tem avtu 6. prestavo... vetra ni slisati.

Poraba po prevozenih 3.300km je 7,26 (po poraba.com). Prejsni tank sem imel najnizjo - 7,0, z 10-15km na rezervi naredim 700km z enim tankom (tankam pa 49-50 litrov). Vozim se v glavnem po AC (tam 110-120 na uro) in malo po mestu, cim po AC malo pohodim (140-150) zleze poraba hitro na vsaj 7,5-8.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

jurre; to porabo kot ti pišeš, sm vštel v kalkulacijo, ko sem kupoval avto:)

((3lit*1,3€/lit)*20000km/leto)/100km=780€/leto

780€*4leta "obdobje garancije" = 3120€ prihranka pri porabljenem gorivu v obdobu garancije. To je pa že nek dnar.

Če povečaš (letno kilometrino ali razliko v porabi ali ceno goriva) je dnar še večji. Hotel sem nek minimum preračunat.
Potrošni material pa servis sem zanemaril, ker ni neke velke razlike, turbino mata tako benz kot dizl...kaj vse sm še pomislu?...

sori, če je kej off.., na hitr se mi je zvrtela kalkulacija, ko sem videl tvoje cifre :P , ki je bila delana na svoj prejšnji avto, sm mel pa porabo uravnilovko 8l, zlo tško manj.
ddejc

Odgovor Napisal/-a ddejc »

Kje si pa našel porabo 3litre pri tvoji kalkulaciji?

jurre hvala.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Kej sm dobil 3 litre?

Pri bivšem avtu sem imel povprečno porabo 8l/100km "uravnilovka". Predpostavil sem da bom imel z dizlom 5l/100km, kar je tudi res poleti je 5,5 če vozim brez misli o porabi..naredim 1000km za šalo.

Sledi izračun;
8lit-5l=3lit razlike

Trenutno je pa:
8lit-4,5lit=3,5lit razlike

na vsakih 100km prihranim (3,5lit)x1,2€/lit=4,2€
odgovor: prihranek glede na bivšega bencinarja imam 4,2€/100km.

Iz te enačbe lahko razbereš, bolj varčno vozim ClioIII dCi75 tem večja je razlika med mojim bivšim bencinarjem "Hyundai Getz 1.3 80KM" in sedanjim dizlom. Računal sem s tem kar sem imel/vozil tist moment.
Jaz si delam izračun vseh stroškov, ki jih imam, in z nakupm novega avtomobila, sem proftiral pri razliki stroška za gorivo, in s to razliko si lahko plačam zavarovanje in registracijo novega avta, pa še ostane, da 2x ali 3x peljem na pivo kakega kolega.
Odgovori