LAGUNA II,KLIMA NE HLADI DESNO,PREGLEDAN MOTO.MEŠALN. LOPUTE
Jo, pri Zdolšku ga imava
Kje so ti strašni motorčki pa ne vem točno, bom moral Haynes-a ali Service Manual preletet, kaj piše.
Glede senzorja pa bomo v kontaktu - morm najprej eno čistilno akcijo usekat
Kje so ti strašni motorčki pa ne vem točno, bom moral Haynes-a ali Service Manual preletet, kaj piše.
Glede senzorja pa bomo v kontaktu - morm najprej eno čistilno akcijo usekat
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Sem si včeraj vzel čas in popravil osvetlitev displaya za klimo. Razmišljal sem tudi o motorčku za loputo. Seveda ga nisem nikjer videl, ko sem imel vse narazen. Potem sem pogledal z vrha - tam, kjer so izhodne lopute za usmerjanje zraka na sredini armaturke. Sem uspel nekako razstaviti (in potem tudi sestaviti nazaj), a tam motorčkov seveda ni. Morajo biti nekje niže.
Sicer pa , imam laguno 2 grandtour 1.9 dCi, letnik 2003. Če uspeš dobiti kako koristnoinformacijo, se toplo priporočam zanjo.
Sicer pa , imam laguno 2 grandtour 1.9 dCi, letnik 2003. Če uspeš dobiti kako koristnoinformacijo, se toplo priporočam zanjo.
Živjo
Glede na moje težave pri delovanju klime-sedaj je vse OK. Po polnjenju je začelo hladit in hladi še danes in upam še naslednje leto pa še.......
Glede servomotorjev pa sem sam raziskal kar nekaj foruma upam da mi uspe spet najt pa prilepim bližnjico---mi je uspelo!!!???
http://two.xthost.info/laguna/
pa še drug zvezek
http://two.xthost.info/laguna2/
Info o klimi in servomotorjih lopute najdeš prvem zvezku v poglavju 6 oz. 61A gretje pa naprej.
Upam da bo vredu
lp
Glede na moje težave pri delovanju klime-sedaj je vse OK. Po polnjenju je začelo hladit in hladi še danes in upam še naslednje leto pa še.......
Glede servomotorjev pa sem sam raziskal kar nekaj foruma upam da mi uspe spet najt pa prilepim bližnjico---mi je uspelo!!!???
http://two.xthost.info/laguna/
pa še drug zvezek
http://two.xthost.info/laguna2/
Info o klimi in servomotorjih lopute najdeš prvem zvezku v poglavju 6 oz. 61A gretje pa naprej.
Upam da bo vredu
lp
No, dragi soforumaši, z vašo pomočjo sem v minuti našel motorček za krmiljenje lopute in v tem trenutku mi zadeva greje tudi na sovoznikovi strani. A to je le trenutna rešitev.
Namreč, napisal sem že, da mi je spomladi en serviser zadevo kao zrihtal, ker mi je na sovoznikovi strani, kljub vključenem hlajenju, zelo neprijetno grelo. Tip je preveril motorček in nekaj podložil (njegove besede) in od takrat je hladilo. Seveda sedaj, ko bi moralo greti, pa je še vedno neprijetno hladilo. Da skrajšam, ko sem našel motorček, je ob njem visel še konektor, ki ni bil nikamor priključen. Ta konektor bi moral biti priključen na motorček. Zdaj vidim, da je serviser na roko prestavil loputo in odklopil motorček, da je loputa ostala v položaju za hladni zrak. No, jaz sem motrček priključil, vžgal avto in evo, v trenutku se je loputa prestavila na topel zrak.
Seveda s tem problem še ni rešen, je pa trenutno to, kar sem želel. Bom pa ob priliki vzel motorček ven in ga stestiral, da vidim, če je slučajno on crknil.
Zaenkrat vam hvala za pomoč.
Namreč, napisal sem že, da mi je spomladi en serviser zadevo kao zrihtal, ker mi je na sovoznikovi strani, kljub vključenem hlajenju, zelo neprijetno grelo. Tip je preveril motorček in nekaj podložil (njegove besede) in od takrat je hladilo. Seveda sedaj, ko bi moralo greti, pa je še vedno neprijetno hladilo. Da skrajšam, ko sem našel motorček, je ob njem visel še konektor, ki ni bil nikamor priključen. Ta konektor bi moral biti priključen na motorček. Zdaj vidim, da je serviser na roko prestavil loputo in odklopil motorček, da je loputa ostala v položaju za hladni zrak. No, jaz sem motrček priključil, vžgal avto in evo, v trenutku se je loputa prestavila na topel zrak.
Seveda s tem problem še ni rešen, je pa trenutno to, kar sem želel. Bom pa ob priliki vzel motorček ven in ga stestiral, da vidim, če je slučajno on crknil.
Zaenkrat vam hvala za pomoč.
Dva senzorja bi naj bila na zadnjem delu vzvratnega ogledala - vsak senzor za svojo stran. Čisto mogoče pa je, da te motorček zafrkava za krmiljenje dovoda toplega ali mrzlega zraka na desni strani. Kot kaže, je to zelo pogost problem. Preveri še eno stvar: nivo hladilne tekočine. Eden od forumašev je že s tem rešil problem.
Re: LAGUNA II,KLIMA NE HLADI DESNO,PREGLEDAN MOTO.MEŠALN. LO
Tudi jaz sem imel probleme s pihanjem klime. Najprej mi je že pred tremi leti na voznikovi strani pihalo samo toplo. Serviser je tedaj rekel da je menjal neki krmilnik v krmilni enoti. Čez leto dni mi je na sovoznikovi strani pihalo samo toplo. Tedaj je serviser, rekel da je menjal motorcek. No sedaj mi spet na sovoznikovi strani piha samo toplo pa ni važno na kolko nastavim desno stran klime. Sumim, da mi serviser motorčka ni menjal in ga je samo sčistil in se je sedaj ponovila napaka. Tokrat bom puskusil zadevo sam razdreti, da vidim na čemu je stvar. Ali mogoče kdo ve kolikšne so cene teh novih motorčkov?
Zanima me tudi, če je kdo že razdiral če mi lahko pove na kaj moram paziti, kje so kakšne finte in podobno.
Hvala!
Aja gre pa za Renault Laguna II 1,6 16v letnik 01.
LP Peter
Zanima me tudi, če je kdo že razdiral če mi lahko pove na kaj moram paziti, kje so kakšne finte in podobno.
Hvala!
Aja gre pa za Renault Laguna II 1,6 16v letnik 01.
LP Peter
zgleda da sem še en s podobno težavo. Ko vozim normalno nekje do 100 km/h mi na obeh straneh piha tako kot nastavim. Ko ga malo bolj nažgem, mi pa začne na sopotnikovi strani pihat hladneje, ko upočasnim spet piha kot mora. Voda v sistemu je, senzor pod ogledalom renoviran. A je res krvi ta neki faking motor za mešanje pod armaturko? Ma kdo kake slike mogoče, kolko sem informiran pokaže na testerju če ne deluje kot mora. V petek priklopim in vidimo če je*e to pod armaturko al ne.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
No skratka do motorcka za sovoznikovo stran je zelo enostavno dostopat. Odpres predal na sovoznikovi strani. Odviješ vijak v predalu in odstraniš predal. Odviješ dva vijaka in snameš motorček dol. Preskusiš na 12 V če deluje. Jaz sem zadevo malo sčistil in namazal in zdaj zaenkrat deluje BP. Dolgo sem čakal na takšen odgovor vendar ga nisem dobil in tako sem razkopal skoraj celo konzolo preden sem ugotovil kako enostavno je. Po forumih pa sem dobival samo informacije kako je treba podret celo armaturko....
Včasih je bolje pisati nič kot pa zavajati folk.
Upam da sem komu pomagal in si bo pomagal sam.
BTW meni je dvakrat računal mehanik novi motorček a videl sem da je motorček še vedno prvi....
Lp Peter
Včasih je bolje pisati nič kot pa zavajati folk.
Upam da sem komu pomagal in si bo pomagal sam.
BTW meni je dvakrat računal mehanik novi motorček a videl sem da je motorček še vedno prvi....
Lp Peter
- nightrider31
@JOHHAN imas morda navodila se kje shranjena ali pa kdo drug ker na obstojecemlinku jih ni vec
Hvala
Hvala