potenciometer
potenciometer
Imam Laguno II 2001 letnik in že nekaj časa imam težave z gas pedalom. Ko dam kartico se mi prižge kontrolna lučka-spirala. Obrate mi dvigne med 2000 in 4000, motor pa se zaganja kot, da bi se matral. Ko pritisnem gas pedal pa gre v prazno, kot, da bi stiskal sklopko in ni odziva. Je tako kot, da bi bil pod "štant gasom". Avto nekaj časa pustim in pol spet poskusim pa normalno vžge. Avtoelektričar mi je rekel, da bi naj bil vzrok v potenciometru in sicer v zgornjem, takoj pod pokrovom motorja. Tako mu kaže tudi računalnik.
Je lahko vzrok še kje drugje?
Hvala
Je lahko vzrok še kje drugje?
Hvala
Če je dizel, je lahko tudi egr.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Pozdravljeni
Pravilno delovanje potenciometra se da izmeriti ( tester, osciloskop, Ohm meter.............. )
Bo potrebno malo več podatkov o vozilu.
Lep pozdrav
Pravilno delovanje potenciometra se da izmeriti ( tester, osciloskop, Ohm meter.............. )
Bo potrebno malo več podatkov o vozilu.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
avto je bencinar, 2001 letnik, motor 1.8, karavan.
bil sem pri avtoeleketričarju pa je meril in testiral vse mogoče. pravi, da je težava v zgornjem potenciometru (moj je brez gas zajle), spodnjega je menjal z novim in je moj v redu, zgornjega pa nima na zalogi. čistili smo loputo, pa zamenjali konektor na zajli in pregledali celo zajlo, namamzali kontakte in je blo OK dva tedna. včeraj pa spet isto-avto je vžgal gas pedal pa ni delal, sem ga pustil nekaj časa in je pol spet normalno delal.
ne vem več, še malo pa ga bom zapelo v Dravo
hvala, lep pozdrav
bil sem pri avtoeleketričarju pa je meril in testiral vse mogoče. pravi, da je težava v zgornjem potenciometru (moj je brez gas zajle), spodnjega je menjal z novim in je moj v redu, zgornjega pa nima na zalogi. čistili smo loputo, pa zamenjali konektor na zajli in pregledali celo zajlo, namamzali kontakte in je blo OK dva tedna. včeraj pa spet isto-avto je vžgal gas pedal pa ni delal, sem ga pustil nekaj časa in je pol spet normalno delal.
ne vem več, še malo pa ga bom zapelo v Dravo
hvala, lep pozdrav
Če veš kaj je narobe, pol pa še tisto zamenjaj.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG