Laguna III , grandtour 2.0dci, GT LINE, kvaliteta volana

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
alex
Kraj: Ljutomer

Laguna III , grandtour 2.0dci, GT LINE, kvaliteta volana

Odgovor Napisal/-a alex »

pozdravljeni, zanima me ali imate tudi drugi enake oz podobne težave, namreč sem lastnik omenjene lagune letnik 2010 in če verjamete ali ne, na 30000 so mi menjal volan zaradi kvalitete "usnja" na volanu, in sedaj po 7 mesecih enaka pesem - zopet se lušči, le da ima sedaj prevoženo nekaj čez 60000, zanimivo je to da če bi delal servisne intervale po servisni knjižici, torej na 30000 km, bi mi na vsakem servisu menjaval volan?? HALO, pa nevem če je to normalno za avto vreden 25000 eur, kar se ostalega tiče ni pripomb!!
Slika
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

očetova laguna enaka kot imaš ti letnik 8/2010 ma prevozenih 35k km pa volan nima nobene sledi uporabe! kot nov.

zanimivo to.

kak je pa sedeš? ker maš verjetno ob strani usnje na sredini pa sivo alcantaro. daj pripni kako sliko da vidimo. pa sedeš tud če lahko ker me zanima v kaksnem stanju je.
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

Moje mnenje je tudi kako držiš volan, saj ga eni tako držijo kot da bo kam pobegnil iz avta...
Uporabniški avatar
UrosJ

tudi to je res :) sem mel priliko videt par takih primerov :D

samo vseeno pri 30k km da so mu menjali volan, nevem no, pa ti lahko teče iz rok pa nebi smelo pri 30k razpadat usnje oz se luščit.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

alex, kaj je mel foter prej za avto? so bli podobni problemi? lahko je tudi kaj narobe s tvojim fotrom, mislim seveda z njegovimi rokami, roke švicajo in spuščajo razne "izločke" ki se na volan oziroma sestavine iz katerega je volan lahko prenesejo tudi v taki obliki kot je pri vas se pravi da se volan "razpade", enak problem je mel sodelavec, roke so se mu nonstop konstantno preveč potile in s tem je uničeval vse kar je imel v roke dlje časa med drugim tudi volan, ko je dal skozi operacijo, prerezali so mu neke žleze, ne vem kaj, je pa mir. Ne vem mogoče se motim, samo da greta 2 volana, vsak na 30k?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
alex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a alex »

pozdravljeni, mogoče ga malo sekate, prej sem imel laguno z usnjenim volanom, imel sem še druge avte z usnjenimi volani, ni bilo nikoli težav, imel sem tudi že laguno III 2008 letnik in ni bilo težav z volanom, na tej se mi je začel luščiti ročaj za zapiranje sovoznikovih vrat in so menjal pod garancijo, povezovanje z mojim očetom je tudi bolj tako.
Sedim normalno, usnje na sedežu je ok, brez težav oz da bi bilo preveč obrabljeno, tako da po moje so zeloooo šparal pri materijalu in tisti ki delate manj kilometrov verjetno še nimate težav, ali pa jaz nimam sreče, sem pa na avtonetu pogledal med novejšimi oglasi prvo laguno 2010 in evo vam bližnjica do avta prevoženo 50000 in letnik 2010
http://images.avto.net/5354839/8_530.jpg

tako da po moje so šparal z materijalom, hvala in lp
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Jah vsak ima drugacno PH vrednost v potenju.Zato pa pride do reakcije na usnju.Isto se dogaja z kovino,nekdo prime neki kos in naslednji dan zacne rjaveti nekdo pa ga lahko celi dan po rokah nosi,in nebo sledi rje. :)
Uporabniški avatar
UrosJ

ja to je pa kriza ko volan tak izgleda pri tako mladem avtu! sicer je pa mislim da res nekaj v kvaliteti usnja, ker, aaa ni nekdo na forumu ze enkrat omenjal da se mu isto dogaja na meganu novem?
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

62k prevoženih, volan zgled kot nov, še bel šiv ni umazan.

Je pa tut res, da volan držim večinoma z dvema prstoma, "za roge" ga zagrabim le tu in tam.

Verjamem, da tu in tam pride kak defekten material, ampak če se ti zgodba ponovi na zamenjani zadevi, grem stavit da je problem v tem kar je ostalo isto - roke.

Nabavi si rokavice za vožnjo. Zna pomagat.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
UrosJ

ja potem res drugega ni, tvoje roke in usnje iz lagune si nista glih najboljša prijatelja!
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Druga stvar je ta, da to kar je na volanin ni pravou usnje ampak skaj, isto je sedeži, vse je iz skaja, pravo usnje košta in košta...
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Uporabniški avatar
UrosJ

eee to pa nevem če bi se strinjal...... dvomim da bi zdaj že sky dajali v avto čeprav se prodaja kot usnje.
Dvomim ...

sploh pa na sedežih... nevem no v avtu za 25k in več € da bi oblačili v sky. zanimivo

daj dokaži nekako da je res v lagunah in meganih novim 2010 letnik sky, me res zanima! in verjetno še koga drugega

nakoncu pa.. ti si zadovoljen da voziš novo laguno z usnjem v resnici pa ves da je sky. klinc pa tak avto. vsaj jaz sem takega mnenja.

sem pa po tujih straneh ala avto.net gledal lagune z usnjem z preko 200k pa verjamem da nebi sky zdržal v tako dobrem stanju kot je na slikah.
Uporabniški avatar
UrosJ

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=waavnid34b4h

če pogledaš volan, sky bi vsak človek po tolikih kilometrih obdelal pa ne zarad potenja ampak držanja in drajsanja.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=wao1rnc33sga

evo ta ma vse usnje

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=wkd2fnw2zn3k

bomo nakoncu ugotovili da je renault začel uporablajt nek pleh ki po 8 letih začne razpadat al kaj?
zuzic22
Kraj: kras

Odgovor Napisal/-a zuzic22 »

Bo kar držalo,da se uničuje usnje na volanu zaradi švica na rokah.Posebej tanovi volani imajo perforirano usnje, švic ostane v luknjicah in usnje počasi razpada. Verjemte,da je to res,ker sm js doma usnjen kauč uniču.Zaradi švica poleti se je naslon kauča uniču začel razpokat in na koncu se je olušču.Js mam laguno 2008 letnik in ta še nima perforiranga usnja in to je bolje ker švic ne pride v notranjost. Priporočam,da se volanski obroč večkrat obriše in rokavice tut nebi škodle, varjanta bond. :D
vozim,ker peš nikamor ne prideš.
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Ko se mi je sedežu na sedalnem delu naredila razpoka, sem šel k mojstru (Miklavž), ki dela popravila, saj ma na netu stran. Verjetno človek, ki se ukvarja s točno specifičnimi prolemi ve kaj je pravo usnje ali kaj je skaj in niso samo renaulti s skaja.
lp
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Odgovori